cruiser'cular bi el atın imece yapalım

Eğer ticari düşünürsen yane ilerde satacam dersen.. Yamaha Dragstar ları tavsiye edicem. Piyasası iyi elden çıkarman kolaydır. Eğer Kullanacağım dersen... üstte biraz daha para ilave ederek bir Honda Shadow 1300 VTX i tavsiye ederim. Oldukca kaslı ve heybetli bir motor. enjeksiyonlu olması bakımından yakıtta biraz daha iyi... Bir de Goldwing ler var ama.. o biraz derin sularda yüzüyo :queen::queen::queen:

Eğer ticari düşünürsen yane ilerde satacam dersen.. Yamaha Dragstar ları tavsiye edicem. Piyasası iyi elden çıkarman kolaydır. Eğer Kullanacağım dersen... üstte biraz daha para ilave ederek bir Honda Shadow 1300 VTX i tavsiye ederim. Oldukca kaslı ve heybetli bir motor. enjeksiyonlu olması bakımından yakıtta biraz daha iyi... Bir de Goldwing ler var ama.. o biraz derin sularda yüzüyo :queen::queen::queen:

Abi 1300'lük makine de şehir içinde çok zor iş yahu... Ha otomobil kullanmmışsın ha 1300VTX.

maltintash ben 750 den korkuyorum sen 1300 diyosun? :) Tamam kaslı heybetli ama o atı dörtnala süremedikten sonra o at benim olmaz ki

maltintash ben 750 den korkuyorum sen 1300 diyosun? :) Tamam kaslı heybetli ama o atı dörtnala süremedikten sonra o at benim olmaz ki

O zaman yamaha virago 535 yada dragstar 650 sport almalısı. boyunun 1.80 cm olması motorunuda ona göre büyük olması bakımında düşünmüştüm. yoksa bu motorlar bile altınta düdük gibi kalabilir uzun boyluysan.

Altında küçük kalacağını düşünüyorsan şu fotoğrafı referans alabilirsin.

Bu kardeşim boy 185 kilo 85 altındakide minik dragstar:queen:

1970CIMG11_11.jpg

Fotoğrafı aldığım başlık xvs 650 kullanıcıları başlığı. Linki aşağıda.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-a.html

En güzeli sen gel bizim garaja. gv250, gv 650, DS650, BlackWidow (Shadow) 750, Virago 1100... Hepsinin üzerine bir oturur bakarsın. Başka türlü işin içinden çıkabilmen pek mümkün görünmüyor.

Benimde ilk motorum dragstar oldu başlarda binmeye korkuyordum sonra sonra alistim ama genede profosyonel kurs almayi düşünüyorum bana okadar yeterli geliyorki anlatamam boy 1.82 kilo 85 iyiki almişım

Dostum. şu garaj nedir, nerdedir? bakındım ama konularda göremedim. Aydınlatırsan sevinirim.

Garaj grubu olarak ortaya çıkan bizler, bir grup cruiser kullanıcısının birlikte vakit geçirmek, toplantılar yapmak hatta bazı bakım ve onarımları maliyetine yapabilmek için kurulmuş küçük bir cafe-atölyedir. Bu mekanın kesinlikle ticari bir amacı yoktur. Saolsun forumlardan GV650i olarak bilinen abimiz dükkanının büyük bir kısmını bizim bu topluluğumuz için ayırmıştır...

Garaj ile ilgili detaylı bilgi, başlık şeklinde açılarak tüm motosiklet severlerin dikkatine, istifade edebileceğimiz bir yer şeklinde sunulacaktır... Şu anda halen tadilat aşamasında olduğumuz için 1 hafta sonra MT ailesine duyuru yapılacaktır...

Peki yaz geliyor bu aylarda fiyatlar yükselir mi en uygun ne zaman almalı motoru.

sa

unforgiven85 korkularımın arasında bu da var yani kaza yapmak. bisiklet de sürdüm arabada sürdüm hatta araba kazası da yaptım. scooter da sürdüm. ama ağırlık ve dönüş kabiliyeti gerçekten önemli konular gibi görünüyor.

ayrıyetten çin malı bir araca binmeyi kesinlikle düşünmüyorum. aynı şekilde türk malı da tercihim değildir.

250 likler arasında ilgimi çeken kymko nun venox u. tam anlamıyla bir cruiser değil heralde ama görsel olarak hoş göründü gözüme. Bunun yanında piyasası pek yok gibi geldi 250 likler hakkında ne dersiniz.

Bunun yanında pause arkadaşın önerisi içinde teşekkür ederim. istanbulda yaşıyorum zaten uygun vakti bulur bulmaz önerisini gerçekleştireceğim

Venox ağır bir motosiklettir. 250cc dir ama 190kg dir. Virago 535 bile 185kg dir. Çin alma Hyosung GV250 al o vakit. 155kg ve 30hp gibi gayet tatminkar bir motosiklettir.

Dipnot: Tükmalı motosiklet yoktur. Türk Malı denenler de çin üretimi tr montajlıdır.

bekleriz gel garaja konusuruz ama baslanginc icin gv 250 iyidir cusse ve kontrol acisindan gv 650 biraz tercube ister sag eline hakim olamazsin onda aceminin cesareti cok olur derler :)

peki bu gv 250 lerin ikinci eli nasıl. YAni ben 1 sene kullandım diyelim bunu. Alıştım ve Daha büyük hacimli bir motora geçmek istedim gv 250 yi hemen satabilirmiyim. değerinden çok kaybeder mi?

Tipi de hoşuma gitti. Başlangıç için güzel görünüyor.

Bu garaj nerde bir an önce gelmek istiyorum

WTP

peki bu gv 250 lerin ikinci eli nasıl. YAni ben 1 sene kullandım diyelim bunu. Alıştım ve Daha büyük hacimli bir motora geçmek istedim gv 250 yi hemen satabilirmiyim. değerinden çok kaybeder mi?

Tipi de hoşuma gitti. Başlangıç için güzel görünüyor.

Bu garaj nerde bir an önce gelmek istiyorum

kesinlikle.. gv250 başlangıç için çok iyi tercih olacaktır, cruiser'la başlayacaksanız nispeten küçük cc kullanmakta yarar var cünkü fiziksel olarak diğer motorlara göre dönüşleri biraz daha zor ve ağırlık olarak da kilolu oldukları için gaz ayarınızı, fren ayarınızı, dönüş ayarınızı bulmanız için çok yardımı dokunacaktır.

bunların dışında, keeway 150 ve 250cc, regal raptor 250-350cc gibi 2 marka da tercih edilebilir. ki gv250'ye göre daha mantıksız değildir.

elinizde 10-12000 tl olduğunu söylüyorsanız gv250'de temiz kullanırsanız senede 500-1000 tl arası kayıp yaşarsınız ikinci elinde..

bu marj regal ve keeway de daha düşüktür cünkü motorlar zaten daha ucuzdur.

ama ilk motorunuz olacağı için bence biraz kırmalı dökmeli motor daha iyi olacaktır. yaşınız 28, ben de aynı yaştayım ve gv250 ilk motorum değil ama sıfır almayı tercih ettim.. benim profilimde bir sürücü için 250cc 30bg güç gayet yeterli, istediğim her yere 130km/s ortalama hızla sıkıntısız gidebiliyorum.. ne titreşim ne bir şey..

yani demek istediğim hiç bir motoru alırken geçiş motoru olarak değerlendirmeyin, yaftalamayın kafanızda, önce düşük cc'de kendinize bir bakın, içinizi dinleyin 4-5 ay boyunca, tekniğinizi geliştirin, bu süre içerisinde arta kalan paranızın banka faizi bile ikinci el satışınızda kendini kurtarmaya yaklaşacaktır.

başlangıç açısından bu 3 motoru kullandığım ve yakından tanıdığım için bu motorları yazdım.başka marka modeller de vardır elbette ama bir şey diyemem..

saygılarımla..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar