peki bu gv 250 lerin ikinci eli nasıl. YAni ben 1 sene kullandım diyelim bunu. Alıştım ve Daha büyük hacimli bir motora geçmek istedim gv 250 yi hemen satabilirmiyim. değerinden çok kaybeder mi?
Tipi de hoşuma gitti. Başlangıç için güzel görünüyor.
Bu garaj nerde bir an önce gelmek istiyorum
kesinlikle.. gv250 başlangıç için çok iyi tercih olacaktır, cruiser'la başlayacaksanız nispeten küçük cc kullanmakta yarar var cünkü fiziksel olarak diğer motorlara göre dönüşleri biraz daha zor ve ağırlık olarak da kilolu oldukları için gaz ayarınızı, fren ayarınızı, dönüş ayarınızı bulmanız için çok yardımı dokunacaktır.
bunların dışında, keeway 150 ve 250cc, regal raptor 250-350cc gibi 2 marka da tercih edilebilir. ki gv250'ye göre daha mantıksız değildir.
elinizde 10-12000 tl olduğunu söylüyorsanız gv250'de temiz kullanırsanız senede 500-1000 tl arası kayıp yaşarsınız ikinci elinde..
bu marj regal ve keeway de daha düşüktür cünkü motorlar zaten daha ucuzdur.
ama ilk motorunuz olacağı için bence biraz kırmalı dökmeli motor daha iyi olacaktır. yaşınız 28, ben de aynı yaştayım ve gv250 ilk motorum değil ama sıfır almayı tercih ettim.. benim profilimde bir sürücü için 250cc 30bg güç gayet yeterli, istediğim her yere 130km/s ortalama hızla sıkıntısız gidebiliyorum.. ne titreşim ne bir şey..
yani demek istediğim hiç bir motoru alırken geçiş motoru olarak değerlendirmeyin, yaftalamayın kafanızda, önce düşük cc'de kendinize bir bakın, içinizi dinleyin 4-5 ay boyunca, tekniğinizi geliştirin, bu süre içerisinde arta kalan paranızın banka faizi bile ikinci el satışınızda kendini kurtarmaya yaklaşacaktır.
başlangıç açısından bu 3 motoru kullandığım ve yakından tanıdığım için bu motorları yazdım.başka marka modeller de vardır elbette ama bir şey diyemem..
saygılarımla..