Cruiser Motosikletler ve Bayan Motosikletciler

Öncelikle aramıza Hoş geldin.
Kalıcı ve katılımcı olman dilegiyle.
Burda cevabını bulamadığın bir sürü soru işaretini ortadan kaldırabilirsin, yani dogru yerdesin.:cat:

Vitesli yada scoter ikisinden biriyle başla ama en iyisi vitesli olacaktır.
Cruiser motor kullanmak biraz daha kolaydır, ayakların yere basaçagı için fazla problem yaşamazsın.

Sana önerim Hyosung GV 250 olacaktır.:cat:

bu arkadaşımın önerisine katılıyorum ama yok ben o kadar para vermiyim dersen bunun yarı fiyatına regal raptor da olur benim öneki motorum çok keyifli bir motordur. birde cruiser motorlar daha uygun olacaktır çünkü ağırlık merkezi yere yakın yüksek bir motordan daha kolay dengede tutabilirsiniz.

Cruiser motorlarda agırlık cok fazla sürücüyü etkilemez.
70 kiloluk ve hep masa başı çalışan arkadaşımın Honda GL 1800'ü var motoru kontrol edebiliyor ama kendisi tecrübeli oldugu için fazla zorluk çekmiyor..

Honda GL 1800'ün agırlıgı : 370 kg.

Saygılar.

hiç bi problem olmaz , rahatlıkla kullanırsın , üstelik üniversite içerisinde trafik felan da olmaz ben eskiden çoğunlukla kampüs içerisinde çalışırdım...

naçizane fikrim..
scooter vitesliye geçiş öncesi bir basamak değildir arkadaşlar.. kendi dünyasında değişik bir keyiftir..
Vitesli yamaha kullanan bi adamla tanıştım. benim motoruma binince ya bu ne böyle çok zorlandım falan dedi. benimkini kullansan dünya varmış dersin dedi..
yanılıyor muyum?

bence arkadaş alacağı motora baksın şöyle bir otursun.. cüssesine baksın. boyuna baksın. "ben bunu sürerim abi ya" dedi mi iş bitmiştir. vitesli olması çok problem değil.. 250 cc olması da öyle..

direk vitesliyle başlamanı tavsiye ederim. :) korumalıklarını da alırsın :) biraz pişince cc'sini yükseltirsin :)

tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
:)
hepsi benim için çok aydınlatıcı oldu.

ağır bir motosikleti kısa mesafelerde kullanmak seni bayağı yoracaktır,kampüs içi demişsin birde senin için en uygunu scooter olacaktır.

kimse kısa mesafelerde crusier kullanmak istemez diye düşünüyorum

bence sana encok ne sıcak gelıyorsa onla başla.600-1000cc başlamıycana göre..kızlara bu-şu yakışıyor saçmalıgını boşver.deli oluyorum ben.başta sadece kampus ıcı dıoyrsun ınan tadını alınca dışarıyada cıkmaya başlıycan,kucuk cc lı scuter alıcan yola cıkınca daha seri bişi olsaydı diycen.illa scuterla başlıycaksan ucuz bişi al bence hatta çin bile olabılır.2.el temız olsun seneye sattıgın zaman canın yanmasın.nasılsa trafık yok dıyosun kampusde cruserle başla ve zorlanarakda olsa alışırsın.içindeki ataeşi hiç kaybetmeyesin.kazasız sürüşler dilerim.:rendeer:

scoter senin için iyi olacaktır kabul ediyorum ama ne kullanmak istersen onu al.... 150 değil 250 kg olsa fark etmez... ben nice erkekden daha kontrollü büyük makina kullanan bayan tanıyorum... ve bu bayanların sayısı gün geçtikce artıyor...

edit: yukarıdaki fotoda o motorda olmayan bir şey (V-TWİN) ibaresi var..:pale:
oraya onu yazmaklamı oluyormuş V-TWİN..:queen::queen:

Son düzenleme:
bir kızı cruiser kullanırken gördüğümde benim kız arkadaşımda böyle olmalı diyorum :p

Ben de bisikletçiyim,farkımız ben 70 kilo civarıyım,adamım bide :D
Arkadaşının satması seni fazla heyecanlandırmasın.Modeli ne,uygun fiyata mı veriyor?Kullandırsın biraz,eğer beğenirsen alırsın.Acele etme.
Arkadaşların gösterdiği gibi 125 cc scooter la hem kampüste,gücü de çok düşük değildir dışarıda da rahat gezersin.Kullanması bisikletten daha kolaydır.

Asıl bir seçenek daha var.Elektrikli scooter.
http://www.motoaktuel.com/blog/index.php/biselect-elektrikli-scooter

Şarj ediliyor,1 saat takılıyorsun,60 km sürata kadar çıkabiliyor.İkinci elde 1 milyara kadar bulunabiliyor.Kullananlar memnun.Bisikletçi olarak çevre dostu olduğu için altına imzamı da atarım.

"Hangi cruiser" diyenlere "enduro al" diye cevap verenlere herkes sinir oluyor, bana da olacaklar, belki olmakta da haklılar ama ama senin kullanacağın yer tam endurolukmuş gibi geldi bana. Ben olsam ucuz, küçük ve uysal bir enduro alıp kampüs içinde kendi çapımda hoplayıp zıplardım ve ortalama düz yol motorcusundan çok daha çabuk ustalık kazanırdım. Arazi motorunun vereceği zevk de cabası.

Bahsettiğin şartlarda cruiser kullanmanın sıkıntı vereceğini de zannetmiyorum. Gönlün hakikaten cruiserdan yanaysa cruiser al derim ben. Gerçi kullanmışlığım yok, yanlış yönlendiriyorsam işin erbapları kulağımı çeksin.

Değişik tipte motorları deneme imkanı bulsan da kararını ondan sonra versen ne güzel olur aslında.

Scooter'a gelince, nedense gözümde en ufak cazibesi yok. Motora ata biner gibi bindiğimi hayal etmek hoşuma gidiyor, belki ondandır. Hehehe scooter'cıları da sinir ettik, iyi mi :p

250 cc'lik cruiser baslangic icin gayet uygun. Yalniz bazi kampusler ozellikle ders aralarinda ve kavsaklarda vahsi batiyi aratmiyor ( SilentScream bizim kampusu bilir :) ). Bu yuzden kampuste olsa tedbiri elden birakmamani tavsiye ederim.

öncelikle hoşgeldin.cruiser motor bence başlangıç için ideal.scooter motorlar da iyi ama crusier'ın yerini tutamaz.hem dedikleri gibi cruiser motorların ağırlık merkezi yere yakın olduğu için boy konusunda sıkıntı çekmezsin ve rahat kontrol edersin.motor yolda kalmadığı sürece de cruiser'ın ağırlığı 150 kg olmuş 350 kg olmuş çok farketmez.hareket ettikten itibaren bisiklet gibi kullanırsın.
marka olarak eğer imkanın varsa hyo gv 250 yada kymco venox 250 tavsiye ederim.iyi akşamlar.

YUCİKA sana kim dedi scooterle ehliyet sınavına girilemez diye bal gibi giriliyor çünkü ben girdim araştırmadan tam bilmeden atıp tutmayalım

> Scooter'la ehliyet sınavına girilir. Ben scooterla girmiştim mesela.

> Makine hareket etmeye başladıktan sonra 120 kilo da aynıdır, 150 kilo da aynıdır; 300 kilo da.. Önemli olan durduğunda onu kontrol edebilmektir. Ve bence 150 kiloluk bir cruiser ile, 130 kiloluk bir scooter çokta birşey farketmez. Scooter'da bir damacana olduğunu düşünün.

> 250cc'lik bir cruiser başlangıç için bence gayet uygundur. Denge muhabbeti yapmış bazı arkadaşlar. Ya hayatları boyunca scooter'a binmemişler, yada cruiser nedir bilmiyorlar. Scooter'lar dünyanın en dengesiz motosiklet türleridir. Küçük tekerlekler, arka tarafa yığılmış bir ağırlık merkezi ve en küçük harekette kendini sağa sola savurabilecek bir hafiflik!! Cruiserlar ise ortada olan ağırlık merkezleriyle pekçok türe göre daha dengelidirler.

> Vitesli motor başlangıç motoru olmaz diye birşey yok! Hatta vitesliyle devam edilme ihtimali yüksekse (ki genelde yüksektir) doğru olan düşük cc'li bir vitesli motosikleti tercih etmektir..

> Burada yapılması gereken ayrım hangisinin daha pratik olacağıdır. Çünkü kampus içinde kullacağım demişsiniz. Eğer böyle fazla uzun olmayan turlara çıkmayı falan düşünmüyorsanız; yani gerçekten sadece kampus içinde ve şehir içinde çok kısa mesafelerde kullanacaksanız Scooter sizin için daha uygun olacaktır.

Tabi ki kullanabilirsiniz. Motosiklet kullanmak kesinlikle cüsse ve kuvvet gerektirmez. örnek verecek olursak motogp pilotları incecik adamlardır. Ancak bisikletle şehirler arası sürüş yapıyorsanız büyük bir ihtimalle motosikletle de yapmak isteyeceksiniz :) Bence motosiklet sürüşünüz kampüsle sınırlı kalmaz:)

Öncelikle hoşgeldin diyorum.Ben üç yıldır dragstar kullanıyorum.Boy'um 1,70,kilo 58, motor ise 229 kilo 650 cc ve de ilk motorum.Tek birşey söylüyorum tadından yenmiyoooooor:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar