Cross'a yeni başlıyorum.. Engin fikirlerinizden yararlanmak istiyorm.

Katılım
28 Ocak 2006
Mesajlar
524
Arkadaşın başlığından kendime pay çıkarayım :)

Yamaha DT 125'in motoru iki zamanlidir, temizini bulmak zordur. seridir fakat gucu azdir. enduro icin kullanacaksan ufak capli geziler yaparkan arkanda yukun de olacaksa yokuslarda zorlanir. iki ay sonra degistirmek istersin. kullandim, bilirim tavsiye etmem. motor olarak saglamdir ona birsey demem. cross yapacaksan al ama baslangic icin sadece sonra onu da kesmez. hem arazi hem asfalt icin en uygunu paran varsa klx 250 yoksa xl 200 (temiz).

XL 200'ün temizini bulabilesem atlarım üstüne :)

Azami Güç 9,000 dev/dk. 11 kW (15 BG)
Azami Tork 8.000 dev/dk. 12.2 Nm (1.24 kg-m)
zs 200
azami güç 7500 dev/dk 10.6 kW
azami tork 6500 dev/dk 13.5 Nm
biri yamaha biri çinli.ama cross motorda her zaman düşük devirlerde yüksek tork üretebilmesi istenir.bu yüzden 125 likle 200 lüğü bir tutmayalım.

Arazide Zs 200 , Wr 125'den daha iyi mi demek peki bu?


mstfkrfk gibi, nacizane önerim çevrendeki cross motor kullanıcılarına ulaşman. imkanın varsa tabikide çinli alma, yabancı menşeili(japon, italyan, isveç vs.) markalarını tercih et. ama şunuda gözden çıkarma, ister acemi ol ister usta, bu motorlar ile düşüp kalkacaksın orası burası yamulacak, çizilecek, kırılacak; bu masraflarında altından kalkabilecekmisin.
ayrıca 200-250cc lik çinlilerle, 125lik su soğutmalı yabancı markaları karşılaştırmak doğru olmaz. yani örneği verilen yamahanın wr125r modelinin beygir gücü ile 200cc lik hava soğutmalı çinlinin beygir gücü aynıdır.

İşte bu yüzden maddi olarak zorlasa da WR 125 r düşünmeye başladım.
 
Katılım
11 Eki 2011
Mesajlar
848
Arazide Zs 200 , Wr 125'den daha iyi mi demek peki bu?
daha düşük devirde daha yüksek tork ve beygir tabii ki arazide daha iyi ama biri yamaha biri çinli,yine de benim 2 sine de yetecek gücüm olsa yamahayı tercih etmem.yamaha da çıkabilecek her problem başını çok ağrıtır.zs200 lerin parçası çok ucuz heryerde bulabiliyorsun.herşey imkan meselesi ama arazide kullanmak için 125 cc alınmaz para varsa klx iyidir veya bulabilsen xl200.çok aradım xl200 ama bırak temizini haşatını bile bulamadım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst