Cross

Arkadaşlar daaha once aynı mesaji baska başlıkta actım ama gozden kactı sanırım.Yorumlarınızı merakla bekliyorum.Haftasonu yaklasik olarak 15 tane motosiklet ile bir yolculuga ciktik.Baslangic noktasindan gidecegimiz noktaya kadar olan kısımda motorumla gayet guzel anlasarak,kendisini hırpalamadan yola devam ettik.Fakat donus tam bir eziyet oldu.Donuste otobandan geldik.En dusuk hacimli motor sahibi bendim.Daha dogrusu 125 cc lik başka krosslar da vardi ama onlarin ki iki zamanlilardandi.Neyse yola ciktik ve uzunca bir rampa cikmaya basladik.Rampa boyunca motoru inanilmaz zorladim.Surekli son gaz ve ve vites dusurerek yuksek devirde surmeme ragmen diger motorcu arkadaslara bir turlu yetisemedim.Onlarin ki de abarti bir hız degildi.Yaklasik 90 km ile falan gidiyorlardi.Benim hızım ise 60 a kadar dusmustu.Bu arada surekli her vitesin kırmızı noktasina kadar motor devrini getirerek suruyordum.
Eve gelince ise motoruma cok uzuldum.Cunku kendisini surekli(yaklasik 1 saat) yuksek devirde kullanmistim.Sadece gruptan kopmamak ugruna motora cok yuklenmistim.Neyse ki motorumda en ufak bir sorun cikarmadi.Kendisini takdir ettim.
Yeni bir baslik acmayi gereksiz gordum ve sizlere bazi sorular sormak istedim.Kendi motorumun yerine(bu arada motorum modifiyeli xlr 125) xl 200 alsam aradaki az olan beygir farki beni tatmin eder mi?Yoksa nx 4 falcon mu almaliyim?Ama onun da resimlerde gordugum kadarıyla on camurluk hemen lastigin uzerinde.Yani xlr 125 veya xl 200 kadar iyi beni arazide goturur mu?Beni tatmin etme konusuna gelince ise motorumla bu sene uzun bir yolculuk yapmayi planlıyorum.Arazide iyi gitsin,otobanda da 120 ile gitsin.
Surekli ayni baslik altinda degisik motorlarla ilgili bilgi istiyorum.Kusura bakmayin,yeni baslık açıp,kalabalık yapmak istemedim.Simdiden herkese tesekkürler.

Süper Moderatör (BBRR)
malesef yeni başlık açmışın vede yanlış yere açmışın bunu motosohbet bölümüne taşıyorum.
200 cc bir cross eğer temizini bulabilirsen honda XL200 işini görür falcon daha çok asfalt içindir arazide istediğin performansı vermez
istanbulda isen süleyman memnun un getirdiği husaberg leri incxele derim
KTM 125 de işini görür ama bu saydığım motorlar performans canavarı olmasına karşı fiat olarak tuzlu aletlerdir.

Anladim.Aslında hangi folder diye ben de kararsiz kaldim ama yeni motosiklet almayı dusunenler kısmına acıklamalar bolumunde gorunce ben de buraya acmaya karar verdim.Tekrar sagol.

Arkadaslar bu konuda bana yardımcı olacak kimse yok mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadasım bendede xlr125 var zaten senin resimdeki benim motor. Ben motocross yarısmacısıyım ve ilk yarısmama kadar motorumu bana daha dayanır gibi görüyodum. Tamam xlr125 saglam fakat yarısmada hiçbir etkisi yok. Sen xl200mü yoksa nx4 mü demissin fakat gözden kaçırdıgın bisi var Honda'ların devirleri çok düsük bu yüzden beygirleride bi hayli düsük. Bir çok motor kullandım bunların arasında Xl200de var. Güç yönünden hiç farkı yok tek farkı freni disk yani kesinlikle XL200 alma. nx4 kullanmadım ama hatırladıgım kadarıyla 26hp olcaktı yani oda bi hayli düşük eger gerçek performans istiyorsan 35hp altı seni kesmez. Eğer trafikte kullancaksan sana ktm400 lc4(40hp 120kg) yada ktm540(55hp 120kg) tavsiye ederim ama hiç trafiye çıkmıcaksan special bi makine almalsın bunlardanda sana yz125(40hp 100kg benim yeni motorum), hosqvarna cr125-wr125(ikisi arasında tek fark cr trafik çıkışsız. ikiside 35hp 95kg)(servis problemin olabilir) , kawasaki kx125(42hp 98kg) yada ktm 125sx(40hp 95kg) bu motorların hepsi gerçekten sadece arazi için tasarlanmıs tork canavarları. bence en iyisi hem güçlü hemde servis ağı genis olan yamaha yz125.Bu motorlar seni tatmin etmezse hayabusa motorunu takıp denemen lazım.

bence zealsun 200 ler gayet güzel bence kullananlar cok güçlü ve atak diyor arkadaşım var ve şuan 21000 km de taş gibi bence bi düşün

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar