yaghs' Alıntı:
gnusher sana guveniyorum ve hondayı siliyorum kafamdan şu aralar baya bi final maratonum var boyle ya geç saatlerde giriyorum ya da hiç giremiyorum o yuzden arayamıyorum amaç zaten aramak değil hani bildiğiniz motorlar varsa bu aradığım ozelliklere sahip onların isimlerini soylemeniz yeter sen yamaha ları da beğenmemişsin.. senin tavsiyelerini de duymak isterim açıkçası madem çin motorlarına bu kadar terssin

honda sahibi olmak da kolay değil ayrıca o kadar param yok yeteni de bana olmuyomuş

yine de sağol
şimdi kafama zongshen 200gy asya motorun 200gy si takıldı ama cidden aradığım ozellikler yok yahu ama hiç olmazsa bunlardan birini almayı düşünüyorum!!offf beee!! bi de ben bunlardan biriyle tekirdağ-istanbul ve ankara-istanbul arası gidebilirmiyim yaz mevsiminde tabi
Honda CRF 70F'i eminim yakından görmemişsindir.Eğer görmüş olsaydın bu modeli seçeneklerin arasına dahil bile etmezdin.Yakından görmeyi bırak,sanırım teknik özelliklerini de hiç incelemedin.Kaç kilosun bilmiyorum ama 1.80 boya,4,9 beygir olmaz.Tabi sadece apartmanın bahçesinde binerim demiyorsan.
Eğer aradığın gerçek anlamda cross bir makinaysa burada yazılan modellerin hiçbirisi cross değildir.Hiçbirisi arazide seni tamin etmez.Sadece off-road kullanıma uygun makinalardır.2 zamanlı 125 cc'lik makinalar hakkında ise şunları söyleyebilirm,bu makinalar genelde arazide kullanıldıklarından,2-zamanlı olmalarından dolayı güçlerini 4-zamanlılara göre daha yüksek devirlerde vermelerinden dolayı,2.el temiz bir 2-zamanlı motor bulman imkansıza yakındır.Bu tarz bir motor alınca da çok masraf etmen gerekir.Asya'nın modelinden bahsetmişsin ama zaten Çinlilerin modellerinin hepsi birbirinin aynısıdır.Bunlar hakkında genel konuşabilirim;sıfır bu tarz bir motor alsan bile malesef pek dayanıklı motorlar değiller.Özellikle arazi de sık sık kullanırım diyorsan kuvvetle muhtemeldir sana sorun çıkarmaları.Yamaha'nın Xt 125 serisine gelince ise sıfırlarının fiyatları oldukça yüksek,bu da ikinci eline de yansıyor.Bu modelde malesef parasını hak eden bir motor değil.
Bence burada senin yapabileceğin en mantıklı seçim ikinci el temiz br
XL200 almaktır.2004 model ini 3000 YTL'ye bulabilirsin.Xl200 alırsan eğer,kullanmaya başladıkça ne kadar doğru bir seçim yaptığının farkına varacaksın.
Eğer ki maddi durumun yeterli olsaydı sana şu modelleri önerebilirdim;
-Husaberg FE 450
-Honda CRF 450X
-Kawasaki KX450F
Yalnız belirtmeden geçemem.Yukarıdaki yazmış olduğum modelleri kullanabilmek için uzun süreli bir off-road tecrübesine sahip olmak gerekiyor.
Son bir anekdot olarak,kesinlikle çok iyi araştırma yapmadan motosiklet alma.Forumları oku,motosiklet kullanıcılarıla konuş,tabi hayatında off-road motor kullanmamışlarla konuşmana gerek yok,insanların seni yanlış yönlendirmesine izin verme,alacağın motosikletin piyasasını çok iyi araştır.Zaten bir çok yazı okuyup,kullanıcışarı dinleyince en mantıklı olacak seçimi kendi kendine yapabilecek duruma geleceksin.