Valla ben de bu seviyeye gelmek istiyorum. Ne kadar sürüyor hocam bu seviyeye gelmek? Ustaya, servise bağlı kalmak canımı sıkıyor. Daha garantisi devam eden motora da kendim el atmaya içim gitmiyor. El atsam da nereye atacağımı bilmiyorum zaten yutubdan izleye izleye atacağım mecbur.
Sırf motosiklet tamir etmeyi, söküp toplamayı öğrenmek için eski püskü, düzelltikten sonra gönül rahatlığıyla kullanabileceğim, cafe racer'a falan çevirebileceğim bir motosiklet alasım var. Ama dışarda hayrına verilen BMW r80'lerin çürümüşü bile burada bir dünya para, hobi edinemiyorum.
Sırf telefoncularda 20 liralık parçayı 200 liraya yaptırmamak için iPhone tamir etmeyi öğrenmiştim 2 3 tane ölü iPhone alıp söke taka. Motosikletler de biraz uygun olsa aynısını yapmak istiyorum. Bence herkes bir dağ başında kaldığında kullandığı aleti yürür hale getirecek kadar tamirat tadilat bilmeli.
Motor bloğunun içiyle ilgili çok bilgim yok açıkçası, sübap ayarı ve debriyaj balatası - yayı-sacı değişimi yaptım bi kaç kez o kadar.
Yağ, filtre, buji, soğutma suyu, fren hidrolikleri her motosiklet kullanıcısının kolaylıkla halledebileceği işler zaten. Amortisör bakımı , Balata, zincir - dişli, lastik değişimini de kendim yapıyorum iç lastikli motosikletim ve offroad lastik kullanıyorum balans ayarı gerekmiyor.
Kendi motosikletinizde bakım - onarım ihtiyaç oldukça video izleyip gerekli alet edavatı edinip kendi işinizi kendiniz görmeye başlayabilirsiniz. Alet yapar el övünür derler, alet edevat olduktan sonra gerisi kolay.
Ufak tefek püf noktalar var tabi ( yağ tapasını blok soğukken sökmek, ufak civataları sıkarken çok güç uygulamamak vs) bunları da tecrübe ede ede öğreniyorsunuz

Çok iç lastik yarıldı ilk zamanlar, yağ tapasının başını yedim bir kez , yağ filtresi kapağının civatasını kırdım vs
Bu yapılan hatalar da birer tecrübe oldu, artık aynı hataları yapmadan kolaylıkla işlerimi hallediyorum