Crf 250 rally,karter bloğu üzerinde çatlak

Döküm izi ve dökümde oluşan çatlaklar(hatalar) normadir,blok içinde de olabiliyor.

Merhabalar, 2024 crf 250 rally sahibiyim. Aldığımda kendim motor koruma demiri taktım. Yaklaşık 4000 km sonra karter bloğu ile şase aradaki bağlantının olduğu yerde çizgi yada çatlak gibi birşey farkettim. Sızdırma veya terleme herhangi birşey yok. Civarlarıda çok sıkmadım , düşme kalkan vurma herhangi birşey de olmadı. Servis garanti kapsamında işlem yapar mı?

Geçmişte kullandığım otomobillerde 2 defa motor bloğu çatlağı yaşadım. Biri BMW 320 E36 diğeri Vtec 2006.. Öncelikle eğer çatlak varsa ve su soğutmalı ise mutlaka su sızıntısı olur. Eksiltme yapar. Su seviyesini gün aşırı kontrol edin. Bir de sızıntı olacağı için su içerisindeki kireç çatlak çevresinde kuruyarak yapışır çizgi hattında beyaz beyaz lekeler oluşturur. Blok çatlağı bu kadar düzgün bir çizgide çatlamaz. Girintili çıkıntılı kırıklı bir hat çizer... Dolayısıyla ben yolladığınız görselin en fazla çizik olabileceğini ancak çatlak olmadığını düşünüyorum. Bir arkadaş da kalıp izi demiş o da ihtimal dahilinde. Son olarak da sıcak soğuk farklı çok olan metal ürünlerin bazılarında rahat çalışmasını sağlamak için derz atılır. Yani bilerek yapılmış da olabilir. En garanti sonuç aynı model yılına sahip motordan bularak kıyaslamanız olacaktır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf 250 rally
Geçmişte kullandığım otomobillerde 2 defa motor bloğu çatlağı yaşadım. Biri BMW 320 E36 diğeri Vtec 2006.. Öncelikle eğer çatlak varsa ve su soğutmalı ise mutlaka su sızıntısı olur. Eksiltme yapar. Su seviyesini gün aşırı kontrol edin. Bir de sızıntı olacağı için su içerisindeki kireç çatlak çevresinde kuruyarak yapışır çizgi hattında beyaz beyaz lekeler oluşturur. Blok çatlağı bu kadar düzgün bir çizgide çatlamaz. Girintili çıkıntılı kırıklı bir hat çizer... Dolayısıyla ben yolladığınız görselin en fazla çizik olabileceğini ancak çatlak olmadığını düşünüyorum. Bir arkadaş da kalıp izi demiş o da ihtimal dahilinde. Son olarak da sıcak soğuk farklı çok olan metal ürünlerin bazılarında rahat çalışmasını sağlamak için derz atılır. Yani bilerek yapılmış da olabilir. En garanti sonuç aynı model yılına sahip motordan bularak kıyaslamanız olacaktır.
İlk başlarda yoktu o çizgi. Şu an 4000 km son 300 veya 400 km arasında bu oluşmuş. Ama dediğiniz gibi sızdırma su eksiltme yağ eksiltme gibi bişey yok. Başka motorlarada baktım o düz beyaz çizgi yok. 🤷
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İz dışa doğru ise kalıp izidir. İçeri doğru ise çatlak olabilir. İnce bir şeyle üstüne sürt bak kabarık mı çökük mü?
İçe doğru derin çizik gibi kabarık değil.

İlk başlarda yoktu o çizgi. Şu an 4000 km son 300 veya 400 km arasında bu oluşmuş. Ama dediğiniz gibi sızdırma su eksiltme yağ eksiltme gibi bişey yok. Başka motorlarada baktım o düz beyaz çizgi yok. 🤷
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İçe doğru derin çizik gibi kabarık değil.

Orayı iyice temizleyip çizginin derinliğini görmeye çalışın. Blok çatlağı yüzeysel yada derin bir çizik gibi olmaz. içeriden dışarıya kadar bloğun et kalınlığı boyunca çatlar.

Hatta sizin çiziğiniz kadar kalın bir çizgi de olmaz. Daha ince olur. Saç teli kadar ince gibi düşünebilirsiniz. O yüzden içiniz bence rahat olsun. Önceden olmayan bir çizgi ise diğer yazılan ihtimalleri değerlendirin.

Benim e36 boydan boya çatlamıştı. Üzerine suyu sık temizle sil kurusun bendekini gözle görmen neredeyse mümkün değil. O derece ince bir çizikti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar