Continental TKC80 Test ve izlenimlerim

Bu konuyu açmamdaki en büyük etken lastik araştırması yaparken bu lastiği kullanan arkadaşların şahsi görüşlerine ulaşamamam.Her yerde aynı tip yorumlar mevcut.

15bin km kullandığım Metzeller tourance marka lastiklerimi şehir içi yollarda tutmaması,kar,çamur ve kumda felaket bir performans gösterdiği için değiştirmeye kadar verdim.
Dişli bir lastik iyi olacaktı fakat aramalarımda hep dişli lastiklerin ömrünün çok kısa olacağı yazıyordu.
Kafama takılan en büyük sorulardan bir tanesi de viraj konusuydu..Acaba dişli lastik nasıl bir yol tutuş sağlayacaktı virajlarda..Çoğu kişi tourance ile yatırdığın kadar yatıramassın dedi.
En son bir cinnet anında TKC80 siparişini verdim ve 3 gün önce taktırdım.Şimdi kendi çapımdaki test ve izlenimlerimi yazıcam umarım lastik araştırması yapan arkadaşlara yardımı dokunur.
İlk başta bu lastiği taktığınız anda drifti unutun. Motor düz giderken yada virajdayken hiç bir şekilde drift yapamıyorsunuz.Yol tutuşu mükemmel.
Titreşim ve ses olayında ise 30 yada 40 km hıza düştüğünüzde hafif bir tırtır hissediyorsunuz ama diğer hızlarda etkisi yok. Size gelen ses mevcut değil ama yanından geçtikleriniz yada arkanızdan takip edenler hoş bir ses çıkarttığını söylüyor.
En kaymak yoldan tutun tüm asfaltlarda çok iyi tutuyor.Kendimce açıklayayım; Daha önce tekteker hayal olan zeminlerde şaha kalkabiliyorum artık :p
Viraj konusu..Çok tereddütlerim vardı bu lastik yatamaz atar diye. Denedim gördüm.
1200gs ile artçımın yere dokunabileceği kadar yatabiliyorum
şeklinde biraz abartılı bir yorum okumuştum..
Gerçektende touranceye göre çok daha fazla tutuculuk ve güvenlik sağlıyor. Son dişliye kadar yatabiliyorsunuz.Hemde hiç korkmadan.Ben şimdiye kadar hiç bir virajda kendimi bu kadar güvende hissetmemiştim.
Islak zeminde tabiki kuru asfalta göre - bir farkı var ama tourance ile karşılaştırdığımda tkc80 çok daha başarılı.
Araziye gelince... Eski tourance lastiğinizle alışagelmiş arazi deneyimlerinizle yolunuza devam ederken asfalttaymışcasına kontrollü bir sürüş sağlıyor.
Karda ve çamurda test imkanım oldu dün. İlk defa karda çamurda eğlenirken motoru yatırmadım :p
Gelelim eksilerine..
Tourance ile yaptığınız güvenli hızı bununla yapamıyorsunuz.140tan sonra kontrolde zorluklar başlıyor ve kendinizi güvende hissetmiyorsunuz..
Elinizi bıraktığınızda dümdüz bir yol gidemiyorsunuz vücut kontrolü istiyor.Yapmadığınız takdirde sola yada sağa yatmaya başlıyorsunuz.
Km ömrüne gelince..Bir kaç forumda asfalta en uygun lastik olduğunu ve diğerlerine göre daha uzun ömürlü olduğunu okumuştum.Ama denemeden göremeyeceğiz.8bin götürmesini temenni ediyorum :p
Son olarak ise lastiğimden çok memnunum ve iyiki taktırmışım.Motorumun enduro olduğunu ilk defa hissettim.

Türkiye'nin yol şartlarına en uygun lastikleri seçmişsin.Metzeller haketmedigi bir sekilde piyasada cok tutuyor ama buna ragmen yol tutusu guzel bir Tourance henuz goremedim.
Bugun bir ara gelir, teste kaldığı yerden devam ederim.:cherry:
Zamanı ozel mesajla bildiririm..:cherry:

Türkiye'nin yol şartlarına en uygun lastikleri seçmişsin.Metzeller haketmedigi bir sekilde piyasada cok tutuyor ama buna ragmen yol tutusu guzel bir Tourance henuz goremedim.
Bugun bir ara gelir, teste kaldığı yerden devam ederim.:cherry:
Zamanı ozel mesajla bildiririm..:cherry:

ehmm:cyclopsan:p
buqün dışardayım işyerine uğrarmıyım bilmiyorum :p

tkc 80'i de ben önerdim ve zoraki sipariş verdim :cat:

bunları sölemen tabi :mrgreen:
hainnn

TKC 80 arazi için keyif için üretilen bir lastik zaten.
Kuru asfaltta yol tutuşu hakkında da hep olumlu yorumlar var:cat:
Yalnız ömrü fazla değil demişlerdi bana ;7000-8000de bitebilir demişlerdi:silent:

TKC'yi çok asfaltta kullanırsan erken yersin bilesin :p

Tourance'a şey atma ayrıca kendini ispatlamış bir lastiktir. Ondan sonra da Pirelli Scorpion öneririm şahsen ben :p

TKC'yi çok asfaltta kullanırsan erken yersin bilesin :p

Tourance'a şey atma ayrıca kendini ispatlamış bir lastiktir. Ondan sonra da Pirelli Scorpion öneririm şahsen ben :p

8bin normal 2 binde kasarak götürse yeter bana :p
O metzelleri allah bildiği gibi yapsın :p Kalitesine lafım yok.Ondan beklenmemesi gereken şeyler beklediğim için değiştirmem gerekti.Ayrıca her konuda tkc80in touranceden üstün olduğunu taraftarıyım

İkisi de farklı amaçlı lastikler üstünlükler vardır birbirlerine karşı elbet.

TKC'yi Karoo ile kıyasla bence :cat:

İkisi de farklı amaçlı lastikler üstünlükler vardır birbirlerine karşı elbet.

TKC'yi Karoo ile kıyasla bence :cat:

hemen:p
Okuduğuklarımdan bildiğim kadarıyla söylüyorum.
Karoo arazide çok daha iyi performans gösteriyormuş.Su geçişleri su ve çamur boşaltımı çok iyiymiş.Ama işin içine asfalt girince Tkc80 için övgüler başlıyor.Daha dayanıklı olduğu söyleniyor.Karoo çok konforsuz ve sesliymiş diye duydum

Merhablar
conti'leri nereden sipariş ettiniz ve taktırdınız öğrenebilr miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar