Conta İnceltme HK.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bugün forumda şöyle bir yazıya rastladım: Alt silindir contası inceltildiğinde, sıkıştırma oranı arttığı için dolaylı yoldan motor gücünde de artış oluyormuş.
Aklıma takılan şu oldu: Orijinal contanın kalınlığını 0.5 mm varsayarsak ve bunu 0.2 mm'ye düşürürsek, bu kadar küçük bir fark motor gücünü nasıl anlamlı şekilde artırabiliyor?
Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

Motosikleti
Ns200 15"
Piston ile üst kapağın arasındaki mesafe kısalarak yanma odasında daha çok sıkıştırma olacak, bu sayade performans artışı sağlanacak.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Piston ile üst kapağın arasındaki mesafe kısalarak yanma odasında daha çok sıkıştırma olacak, bu sayade performans artışı sağlanacak.
Eyvallah kardeşim, mantıklı diyosun ama benim kafama takılan şey şu:
0.5 mm contayı 0.2 mm yapınca sadece 0.3 mm fark ediyor, bu kadarcık inceltmeyle motor nasıl daha güçlü oluyor?
Yani gözle zor fark edilecek bi kalınlık farkı gerçekten performansa bu kadar etki edebilir mi?

Bi de piston supaplara fazla yaklaşmaz mı? Yani ince conta atınca risk artmıyo mu?
Benim merak ettiğim tam olarak bu detaylar aslında.

Alt contayı 0,2 mm ye kadar inceltirsen silindir kapağını sıkınca patlamaz inşallah , ayrıca conta inceltme sonrası piston daha yukarı çıkacak , yüksek devirlerde subaplara çarparsa motor çöp olur..

Motosikleti
Ns200 15"
Eyvallah kardeşim, mantıklı diyosun ama benim kafama takılan şey şu:
0.5 mm contayı 0.2 mm yapınca sadece 0.3 mm fark ediyor, bu kadarcık inceltmeyle motor nasıl daha güçlü oluyor?
Yani gözle zor fark edilecek bi kalınlık farkı gerçekten performansa bu kadar etki edebilir mi?

Bi de piston supaplara fazla yaklaşmaz mı? Yani ince conta atınca risk artmıyo mu?
Benim merak ettiğim tam olarak bu detaylar aslında.
Motorlar zaten küçük tölarans içinde çalışır, bu tölaransı dahada küçüktünce sıkı çalılır ve performans artar.

Yapılan işlem hassas aletler ile ölçülmeli aksi taktirde denildiği gibi piston subaplar ile buluşur ve motor kitler.

bu işlerle çok uğraşmış biri olarak,
sıkıştırma artınca ya piston ya silindir ya conta ya da başka bişey kesinlikle dayanmıyor. bi noktada kırıyor. uzak durun.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Bunu yapacaksanız mutlaka subapların çarpmadıgından emin olun. Bu işlem daha çok cglerde yapılıyor kaucuk conta yerine ince sac conta koyarlar

kime göre neye göre anlamlı bir artış?

sayısal olarak artar mı? artar.

hissedilir bir fark olur mu? olmaz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bugün forumda şöyle bir yazıya rastladım: Alt silindir contası inceltildiğinde, sıkıştırma oranı arttığı için dolaylı yoldan motor gücünde de artış oluyormuş.
Aklıma takılan şu oldu: Orijinal contanın kalınlığını 0.5 mm varsayarsak ve bunu 0.2 mm'ye düşürürsek, bu kadar küçük bir fark motor gücünü nasıl anlamlı şekilde artırabiliyor?
Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?
Çok merak ettim, hangi motora bunu uygulayıp ne kadar güç artışı bekliyorsunuz?

Motosikleti
Honda CRF250L
Mantıklı ve inandırıcı değil,

Ama gpt ye göre
250cc için+3 sıkıştırma oranı artıyor yani 11:1--> 14:1 oluyor

Sonuçlarda tahmin edeceğiniz üzere
Vuruntu ve Ortaya çıkan ısı artıyor

Artan basınç kaynaklı, piston ve subaplar zarar görme ihtimali yüksek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar