çok önemli herkes izlemeli

Moderatörlerden ricam motosikletle alakalı olmamasına rağmen bu videonun yerinin değiştirilmemesidir. Hatta eğer mümkünse yazı şeklinde ana sayfaya konacak kadar a önmeli bir konudur.

Fazla söze gerek yok.Susuz bir dünya düşünebilirmisiniz.Öyleyse bir kaç geleceği gören kişinin yaptığı bu videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

[YT]6E6gs0ItGiw[/YT]

Biz neler yapabiliriz?
* Enerji dostu ampuller kullanılmalı.
* Televizyonlar bekleme konumunda bırakılmamalı.
* Doğru ışıklandırma kullanılmalı.
* Klima yerine vantilatör kullanılmalı.
* Evler ısı kaybına karşı yalıtılmalı.
* Eşyalar, radyatörleri kapatmayacak şekilde yerleştirilmeli.

Su kaynaklarının kıtlığı da bir başka önemli sorun. Ancak, alınabilecek önlemler de yok değil.
* Diş fırçalama, bulaşık yıkama, traş esnasında musluk açık bırakılmamalı.
* Daha az su tüketen yeni teknoloji klozetler kullanılmalı.
* Klozetlere asılan temizleme maddeleri kullanılmamalı.
* Çamaşır suyu tüketimi en aza indirilmeli.
* Akan tesisatlar onarılmalı.
* Hortumla sulama ve yıkama yapılmamalı.
* Suyu, kireç ve bakterilerden arındıran filtreler kullanılmalı.

Çevre örgütleri, tüketicileri ulaşım sektörü konusunda da uyarıyor.
Bu sektör, yenilenemeyen enerji kaynaklarının baş tüketicisi ve sektörde kullanılan gazların emisyonları, hava kirliliğine, iklim değişikliklerine neden oluyor.
* Toplu taşıma araçları tercih edilmeli.
* Kısa mesafelere arabayla gitmek yerine, yürümeli.
* Kurşunsuz benzin tüketen araçlar tercih edilmeli.
* Aracın taşıma kapasitesi aşılmamalı.
* Uzun duraklamalarda aracın kontağı kapatılmalı.

Çevre örgütleri, tüketicilere geri dönüşümü bir yaşam tarzı olarak benimsemelerini, alışveriş sırasında aşırı tüketimden kaçmalarını öğütlüyor.
Tüketicilerin özenli davranması gereken en önemli konuların başındaysa ambalaj tüketimi geliyor. Zira plastik ambalajların doğada kaybolma süresi bin yılı buluyor.
* Tüketiciler, uzun ömürlü ürünlere yönelmeli.
* Geri dönüştürülemeyen ambalajlarda satılan ürünler alınmamalı.
* Başta PVC olmak üzere, plastik ambalajlardan kaçınmalı.
* Şişe ve kavanoz gibi cam ürünler tercih edilmeli.
* Plastik poşet ve yiyecek kapları gibi ürünler yeniden kullanılmalı.
* Alışverişlerde plastik poşet kullanılmamalı.
* Cam malzemeler, organik çöplerle birlikte atılmamalı.

Gündelik hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen bilgisayarların yarattığı kirlilik de azımsanacak gibi değil.
* Elektrik tüketimi daha düşük modeller alınmalı.
* Yazıcıdan kağıt çıktısı alınması asgariye indirilmeli.
* Bilgisayarlar bekleme konumunda bırakılmamalı.
* Kullanılmayan bilgisayarlar atılmamalı.

Mersin İl Temsilcisi
ellerine sağlık.... basın bu kadar yer vermiypr bu konuya, sanırım politik çıkarları yoktur(!)

ellerine sağlık.... basın bu kadar yer vermiypr bu konuya, sanırım politik çıkarları yoktur(!)
teşekkürü aslında bu videoyu yapanlar hakediyor, ben değil. Ben sadece aracı oluyorum daha fazla insana duyurmada, uyarmada.
gelecek yüzyıl bence petrol değil su savaşlarına gebe gibi gözüküyo. Nitekim hadislerde bunu doğruluyo.(" ahir zamanda, Fırat nehrinin suyu çekilipte; altından, bir dağ çıktığında, o nu elde etmek için cepheye giden her 100 askerin 99 u ölecek") buda insanoğlunun herşeye rağmen ne amaç için savaşacağını da gösteriyor aslında.

Ellerİne SaĞlik Cycle 27 Konuya VerdİĞİn Önemden Olayi Tebrİk Edİyorum ......Çok GeÇ Kalmadan Önlemlerİmİzİ Almaliyiz...

Gerçekten çok teşekkürler bu vidyoyu birinden duymustum ama bilmediğim için izleyememiştim gerçekten çok yararlı vidyoda altında maddeler halinde yazılanlarda:cat:

arkadaşlar sizlere şimdi söylüyecekler sizi hayretler içinde bırakabilir.
şanlıurfada üniversitede okumaktayım:4. seneye gireceğim burada yaz kış demeden evler evet evler bol su ile hatta duvarlar hortumla yıkanır.her gün binaların merdiven ve aralıkları bol su ile yıkanır.hergün arabalar yıkama yerlerinde köpüttüre köpüttre yıkanır.okula gittiğimde heryerin sabah erkenden bol su ile yıkandığını görürüm.esnaflar bol su ile saat başı yolları sularlar.belediyemiz sürekli yolları yıkamaktadır.Ben ise hayretler içindeyim.ben sadece motorumu ıslak eski atletlerimle silmekle yetinirken.15-20 dk çıkıp motosikletle turladığımda motorum çamur içinde kalıyor.
annemle konuştum (izmirde) oğlum "yine suları kesdiler tasarruf" için diyor:pale:
ilginç bir diyalog yaşadım.binasının önünü ve arabasını yıkayan bir şahısa haci abi neden suyu bukadar harvurup harman savuruyorsun, bak haberlerde herkes bağırıyor tasarruf diye dediğimde ; babamın oğlumu bana ne diyince inanın yaşı almamış olsa orada depeliyecektim adamı :pr: .sustum kaldım.
bol su var ya sürsün bakalım doşaklarına nereye kadar bu............ :salut:

Gerçekten güzel bir paylaşım.Bende msn de yaydım herkeze.Elimizden geldiğince birşeyler yapmalıyız.Herkeze saygılar:rendeer:

paylaşım için teşekkürler...ben bu videoyu 1-2 ay önce izlemiştim ve çok etkilenmiştim...gerçekten çok güzel bi anlatım...böyle vurdumduymaz davranırsak bu son kaçınılmaz olucak zaten...:pale:

gerçekten güzel teşekkür ederim arkadaşım paylaşımın için umarım ben ve herkez teşekkür etmeyle beraber bu konuyu biraz daha dikkate alırlar

çok faydalı bir bilgi tebrikler.umarım her birey üzerine düşen görevi yerine getirir

HRC

askerdeyken hemen hemen her gece kalkıp boşa akan muslukları kapatırdım, hatta bazen sonuna kadar açılmış boşa akan musluklara rastlardım :pale: umarım benden sonrada birisi yada birileri çıkmıştır :pale:
Ama ne yazıkki insanoğlu elindeki nimetleri hoyratça kullanmaya devam ediyor :pale:
Ben ve arkadaşım bu konuda hiçbir çıkar amacı olmayan bir proje yürütüyoruz, tamamlandığı zaman ilk sizlerle paylaşacağım. Herzaman duyarlı olmanız dileğiyle.

Süper Moderatör (BBRR)
çevreye karşıo hepimiz hassasız .. alıntı ise yapana sen yaptıysan sana teşekkür ederiz ..ama forumda uymak zorunda olduğumuz kurallar var bu başlığın yeri konu dışı.. bu yüzden oraya taşındı...

büyle ünemli bir konuyu açtığın için teşekürler umarım daha çok duyarlı oluruz ve geride kalan nesilere güzel bir hayat ve çevre bırakırız ve bunu bütün dünyadaki ülkelerin birleşip savaşı bırakıp büyle daha ünemli sorunlara çare bulmalarını temeni ederim inşallah saygılar barış ve kardeşliği savunanlara bu dünya hepimizin ona sahip çıkalım:rendeer:

çevreye karşıo hepimiz hassasız .. alıntı ise yapana sen yaptıysan sana teşekkür ederiz ..ama forumda uymak zorunda olduğumuz kurallar var bu başlığın yeri konu dışı.. bu yüzden oraya taşındı...
bu alıntıdır. ben malesef duyurmakla yetiniyorum. inş. tez zamanda bizlerde mt olarak bir şeyler yaparız. çünki 40000 küsür herhalde yanlış bilmiyorsam üyemiz var. Hiç değilse 1000 kişi okuyup uygulasa yinede baya tasarruf yapmış oluruz.
Konunun taşıması olayına gelince, şeriatın kestiği parmak acımaz ne yapalım bundan sonra ne kadar önmeli olursa olsun motosikletle alakalı olmayan şeyleri konu dışı topicinde açarız inş.

Paylaşım için teşekkürler.Elimizden geldiğince izletebildiğimiz herkese izletmeliyiz.:cat:

böyle önemli bir konuda bizi bilgilendirdigin için çok sagol.:rendeer:

* Diş fırçalama, bulaşık yıkama, traş esnasında musluk açık bırakılmamalı.
...
* Akan tesisatlar onarılmalı.
...
* Toplu taşıma araçları tercih edilmeli.
* Kısa mesafelere arabayla gitmek yerine, yürümeli.
...
* Aracın taşıma kapasitesi aşılmamalı.
* Uzun duraklamalarda aracın kontağı kapatılmalı.
...
* Alışverişlerde plastik poşet kullanılmamalı.
...
* Yazıcıdan kağıt çıktısı alınması asgariye indirilmeli.
* Bilgisayarlar bekleme konumunda bırakılmamalı.
* Kullanılmayan bilgisayarlar atılmamalı.

Bunlar bence çok anlamsız. Diş fırçalarken musluğu açık bırakan, akan tesisatını onarttırmayan, araba dururken otobüse binen, kısa mesafelere yürüyen, arabaya 7 kişi binmektense taksi tutan, duraklarken litresi 3 lira olan benzini yakmak için kontak kapatmayan, Migros'ta kasiyere "kağıt poşet vermezseniz kucağımda taşırım" diyen, yazıcıdan çıktı almayan, bilgisayarı kapatmaktansa beklemede tutan, bozuk bilgisayarını çöpe atmayan biri mantıklı mı? Bunları yapan ir adam görsem korkar kaçarım zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar