çok ısınan motor?

arkadaşlar kanuni 250c motorum uzun yol yapınca yani iyice ısınınca rölanti problemi oluyor. stop ediyor, dengesiz çalışıyor. motor soğukken veya şehir içinde normal dolaşırken hiç problem yok gayet güzel ama dediğim gibi uzun yoldan gelince rölantide durmuyor ve dalgalanma oluyor. sizce problem nedir??

havalar çok sıcak yağın özelliğini kaybetmiş olabilir araştırıp yaz aylarında hangi değerdeki yağ konulcaksa o değerdeki motor yağıyla değiştirmeni tavsiye ederim servisindende yardım al bence ama sanırım yağdan motoru soğutmuyor

büyük ihtimalle karbüratör ayarı motor zengin karşım çalışıyo ve ısındıkça çalışması kötüleşiyor bujiyi söküp rengini kontrol edin buna gör motorunyakışı düzgünmü zenginmi anlarsınız

Yağın ince gelmesi, karbüratör hava ayarı, sübapların sıkı olması... bunlardan başka aklıma gelen yok ama büyük ihtimalle bu durumlardan biri neden oluyor.

aynı problemi yaşadım bujiyi değiştrdim sorun kalmadı asılında ogün karbüratörüda temizlettim bence bi bakım yap yada yaptır sorun kalmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar