çok ilginç !

arkadaslar bizim buralarda hangi lokantanın hangi pizzacının kapısına gıtsen servisleri honda activa ile taşıyolar.activa 100 cc ve 3 milyar mondialin 125 lik scooterları 1.600 civarında arkadaslar lokantacılar vs. neden güçlüsü ve ucuzu dururken güçsüzü ve pahalısını tercih ediyorlar ??

arkadaslar bizim buralarda hangi lokantanın hangi pizzacının kapısına gıtsen servisleri honda activa ile taşıyolar.activa 100 cc ve 3 milyar mondialin 125 lik scooterları 1.600 civarında arkadaslar lokantacılar vs. neden güçlüsü ve ucuzu dururken güçsüzü ve pahalısını tercih ediyorlar ??
Arkadaşim sana gördügüm olaydan bahsediyim bizim sokagin üstte cade de kokoreççi var adam dükkani ilk açtiginda (M.125mt) aldi fakat 1 ayı geçmeden o motor pert ister inanin ister inanmayin adam motorla krosmu yapar dağya mı çıkar bilmem ama motor kırılmadık yeri kalmadı sonra gittiler activa aldilar 1 seneyi geçti motor taş ön tarafi vurmuşlar(çamurluk) yamuk metal oldugundan sorun degil 125 mt de ise plastik sesleri :)

tanıdığım çoğu pizza dağıtıcısına binmesi için eşşek bile verilmez. garez yapar gibi motor biniyorlar.

ucuz etin yahnisi... düsüncesinden dolayı, kazancıda yerindeyse neden almasın
kısacası honda mondiale göre daha sağlam ve sorunsuz olduğu için tercih edilebilir. serviste activayla su taşıyan bir adamla konusmustum 19lt lik dolu 6-8 adet şişeyi taşıyabiliyorum demişti.

arkadaslar bende today 50 almak ıstıyorum sonucta honda...paramı bırıktırıyorum suanda aklıma su geldı...sımdı ben o scooterı alıcam.tabı deneyımsızım ıllakı 2-3 haftaya kadar ufak da olsa bıyere carpıcam.e bu honda dıyelım ön camurluk gıttı.dünyanın parası.acaba ılk olarak onu almayayım mı dıye dusunuyorum lutfen yardım....!!!!!!:silent:

İlginç bi durum yok bence.Activalar dayanıklıgından dolayı tercih ediliyor.:cat:

O lokantaların sahipleri ingiliz olmasın?
Meşhur bir atasözleri vardır onların;Ucuz mal alacak kadar zengin değilim...

bence 50 cc motor çok yetersiz!en azından 100 cc civarında bişeyler bak derim!maddi yetersizlik ise söz konusu olan 2.el activa beat vb.bişeyler bakabilirsin!sağlam motorlar!hem düşüncede o kadar için yanmaz:p

enes illaki hondamı olacak bende mondial var 150 zc bende senin gibi öyle diyodum 50cc alıcam felan bi surdum oyuncak gibi verdiğin paraya yazık todaye vericeksin 2500 ytl gel sana 150zc alalım 2000 ytl ye ,olmadı ufak bişi diyosan arn 125 yada arn 150 alalım.yoq çin motormuş şuymuş takma kafana.tahminime göre sen o motoru öğrenmek için alıyorsun.zaten scooterda kendını gelıstırdıkten sonra vitesliye gecmek istiyeceksin....:cat:

arkadaslar bende today 50 almak ıstıyorum sonucta honda...paramı bırıktırıyorum suanda aklıma su geldı...sımdı ben o scooterı alıcam.tabı deneyımsızım ıllakı 2-3 haftaya kadar ufak da olsa bıyere carpıcam.e bu honda dıyelım ön camurluk gıttı.dünyanın parası.acaba ılk olarak onu almayayım mı dıye dusunuyorum lutfen yardım....!!!!!!:silent:
bana bu yazmış olduğun mantıklı geldi o kadar para verip hondayı parçalayacağıma tabii bunun parçalarıda ateş pahası onun yerine ucuz bi çinli alınabilir hiç olmazsa bi yere vursan canın yanmaz bide şu var gün gelecek elindeki çinliyi değiştirmek isteyeceksin o zaman edeceğin zararıda göz önünde bulundurman lazım...

125'lik dediğin mondial honda activadan güçlü filan değil öyle birşey yok.aralarında güç farkı filan yok 25 cc olsa ne olur.

ama honda mekanik ve yürür aksamlarıyla ve dış parçalrınında sağlamlığıyla belki 10 sene gidecek bir motor.Mondial ne kadar giderki neden sağlamı varken onu alsınlar.1500 ytl fazla ver senelerce bin.

125'lik dediğin mondial honda activadan güçlü filan değil öyle birşey yok.aralarında güç farkı filan yok 25 cc olsa ne olur.

ama honda mekanik ve yürür aksamlarıyla ve dış parçalrınında sağlamlığıyla belki 10 sene gidecek bir motor.Mondial ne kadar giderki neden sağlamı varken onu alsınlar.1500 ytl fazla ver senelerce bin.

adam motoru öğrenmek için alıyosa neden 1500 ytl fazla versınkı sokaktanmı topluyo bu adam parayı adam acemiliğini atmak için 50cc orta yollu bişi diyo isiyo..anlatabılıyomuyum.enes istediğini sorabılırsın kardeşim msndeim [email protected]

sana katılmamak elde değil fırtına hocam!parayı vercen düdüğü çalcen:bounce:

Merhabalar;

Öğlen vakti. Karnınız acıktı. Köşe başında nefis bir lokanta var. Meşhur Adana Kebabı yapıyor ki yemeyinde yanına uzanın. 10 adım ilerisinde üç tekeri üzerinde çok zor duran bir seyyar satıcı arabası. Camekanlı. Hafif hafif dumanı tütüyor. Küçük bir ocak atmış Adana Dürüm yapıyor. Şimdi, 7 YTL verip ister lokantadan yemek yersiniz, ister 2YTL verip tablacıdan. Zira ikiside aynı yemeği vermiyor mu?

Aslında hayır. Tablada satılan kebabın her türlü gıda standartlarında hazırlandığını, kullanılan alet ve ekipmanların sürekli temizlendiğine inanırsanız "neden 7YTL vereyim ki" dersiniz.

Ancak 7YTL'ye kebap satan dükkanın "ben her türlü hijyeni sağlıyorum. Bendeki gerçek et" demesi ve bunu ispatlaması, karşılığında da 7YTL istemesi size mantıklı geliyor, klimalı bir salonda, sürekli soğuk suyu dolu bir bardakla, pervane olan garsonların arasında yemek yemek sizin için bir kıstasa karşılığında 7YTL verirsiniz.

Şimdi, sizce motosiklet, 125cc bir motor, iki tekerler, 10BG, "ayağımı yerden kessin yeter", "eleman düşerse düşer kardeşim. zaten kaç lira ki" ve "1600YTL dan fazla vermem arkadaş" ise, ucuz bir motor alırsınız.

Yok, sizin için bir felsefe, sizin için bir aşk, sizin için bir güven, sizin için bir simge ise, "ben mtordan beklediğim, servis, garanti, en az 5 yıl hizmet, güler yüzlü personel, iyi bir geçmiş" ise 50cc motora 5000YTL vermek size zor gelmez.

Yada,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar