Merhabalar;
Öğlen vakti. Karnınız acıktı. Köşe başında nefis bir lokanta var. Meşhur Adana Kebabı yapıyor ki yemeyinde yanına uzanın. 10 adım ilerisinde üç tekeri üzerinde çok zor duran bir seyyar satıcı arabası. Camekanlı. Hafif hafif dumanı tütüyor. Küçük bir ocak atmış Adana Dürüm yapıyor. Şimdi, 7 YTL verip ister lokantadan yemek yersiniz, ister 2YTL verip tablacıdan. Zira ikiside aynı yemeği vermiyor mu?
Aslında hayır. Tablada satılan kebabın her türlü gıda standartlarında hazırlandığını, kullanılan alet ve ekipmanların sürekli temizlendiğine inanırsanız "neden 7YTL vereyim ki" dersiniz.
Ancak 7YTL'ye kebap satan dükkanın "ben her türlü hijyeni sağlıyorum. Bendeki gerçek et" demesi ve bunu ispatlaması, karşılığında da 7YTL istemesi size mantıklı geliyor, klimalı bir salonda, sürekli soğuk suyu dolu bir bardakla, pervane olan garsonların arasında yemek yemek sizin için bir kıstasa karşılığında 7YTL verirsiniz.
Şimdi, sizce motosiklet, 125cc bir motor, iki tekerler, 10BG, "ayağımı yerden kessin yeter", "eleman düşerse düşer kardeşim. zaten kaç lira ki" ve "1600YTL dan fazla vermem arkadaş" ise, ucuz bir motor alırsınız.
Yok, sizin için bir felsefe, sizin için bir aşk, sizin için bir güven, sizin için bir simge ise, "ben mtordan beklediğim, servis, garanti, en az 5 yıl hizmet, güler yüzlü personel, iyi bir geçmiş" ise 50cc motora 5000YTL vermek size zor gelmez.
Yada,