Basina gelebilceklerin farkinda degilsin.
Bende bu hastalik var
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastroesophageal_reflux_disease
Turkce si nedir bilmiyorum Amerika da iken basima geldi ve burda doktor teshis koydu.
Mide kapagi tam kapanmiyor, mide asidi yemek boruna zarar veriyor.
Gogus agrisi diye gittim megerse yemek borusu tahris olmus.
Limon
Portakal
vb yemem yada bunlarin icinde bulundugu meyve suyunu icmem yasak
Kola
Enerji icecegi
Sigara
Alkol
Cay
Patates
Domates
Tursu
kahve yada icinde kafein bulunan bisey
...
bunlarin hepsi yasak, daha bu liste cok uzun aklima gelenler bunlar.
Alkol zaten kullanmazdim cok nadir 40 yilda bir belki.
Sigara simdi birakmaya calisiyorum.
Doyana kadar yemek yemek yasak, doymadan durmak zorundasin.
Mideni tam doldurmak yasak, uyumadan 3 saat once yedin yedin yemedin o da yasak.
Tedavisi yok, ya bunlari yapiyosun yada devamli gogus agrisi ve mide yanmasi yasiyorsun.
Eger aciya dayanikliysanda kusma oluyor, gecenin bi vakti uyurken agzinda son yedigin yemek peydahlaniyor.
Su bile gaz yapiyor desem yeridir.
Valla tavsiyem yediklerine ictiklerine dikkat et, saglik elden gidince insan anliyor degerini.
Cok susuyorsan su ic.
Zaten boyle devam edersen benim gibi olursun icmeye cesaret edebilcegin tek seyde su olur.
çok geçmiş olsun abi...
gecen sene bende 3 ay mide agrısı çekmiştim...
sizin hastalıgınıza burda reflü diyorlar...
sırt üstü yattıgınızda mide asidi yemek borusuna çıkıyormus ve tahrişe neden oluyormus...
aynı hastalıgı çeken bir arkadasım daha var...
genelde yüz üstü yatmayı öneriyorlar...
çok teşekkürler abicim...artık içmeyecegım gazlı asitli içecekler...
domates- patates yiyebilirim dimi...şimdi patates-domates-biber kızartıyorum da

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------
Senin derdin yalnızlık ve can sıkıntısı, bence bunlara bir çare bul hocam farklı bir uğraş spor v.b bi aktiviteyle çözersin problemi.
evet aynen öyle abicim...
bu kadar içecek tüketmeye 2 ocakda kktc ye gelince başladım...
ankarada ikende içiyordumda...2011 mayıs ayında midemden rahatsızlanınca bırakmıstım...
5 aydır tek başıma kalıyorum....evimin oldugu sokakda hep yaşlı-emekli dedeler ebeler var...onlarla nasıl bire komşu ilişkilerinde bulunayımki...sadece günaydın-iyi günler-iyi akşamlar...bazende nasılsınız...
en önemlisi motosikletim yok...olsaydı işden sonra sağa sola gider gezer öyle zaman geçirirdim...
motosikletim olsa illaki başka motorcu arkadaşlar edinirim...onlarla zaman geçirir yemeyi içmeyi unuturdum...
şimdilik bisiklet ile turlamalara devam....
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
bir bardak kola içince:
1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan fosforik asiddir.
2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.
3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.
4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)
5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.
6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.
7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.
8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.
kola ve gazlı meşrubatlar, sadece kafeinle bağımlılık yapmaz. içeriğinde bulunan yüksek orandaki şeker de vücuda hem psikolojik hem de fizyolojik olarak bağışıklık yapar...
uzun süreli yüksek oranda gazlı meşrubat tüketiminin sonu ne yazık ki böbrek iflası, şeker hastalığı (pankreas iflası), asit erozyonuna bağlı diş parçalanması, gırtlak ve mide rahatsızlıklaı (ülser, reflü, v.b.), yüksek mide asidinden dolayı görevini yapmakta zorlanan ince bağırsaklar, kemik erimesi, ayrıca kola özütünün bilmediğimiz gizli etkileri...
ben kola içmiyorum. mecbur kalırsam (kıramazsam) pet bardakla yarım bardak fanta ya da mümkünse fanta da değil gazoz içiyorum ve ardından 1 bardak su içiyorum.
Atalarımız boşa dememiş:
"Olmaya sıhhat cihanda ayran gibi şurubat, Gerekmez muhtavası belirsiz herhangi bir meşrubat"
ayrıca, çok meşur bir enerji içececeğinin (marka vermeyeceğim, akla ilk gelen marka işte anlayın) satış/pazarlama departmanında çalışan arkadaşlar istedikleri kadar içebilme haklarına sahipler. ancak, "ayda 1 tane bile içmiyorum, sadece ben değil burda çalışan kimse içmiyor" dedi.
günde 1 taneden fazla içilen enerji içeceğinin de kalp krizi riskine sebep olduğunu biliyor muydunuz
aynı yazıyı sosyal bir sitede ambulans clup diye bır grupda okumustum...
onu okudukdan sonra burda baslık açtım...
artık ben de kola fanta vs içmeyecegım...
içtiğim enerji de öyle aham şaham bir marka değil...charger diye bir şey...:cherry:
onu da içmeyecegım...zaten bi ton enerjim var....atacak yer arıyorum

l::queen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------
dikkat et kendine gurbet ellerde, cırcır mırcır olmayasın.
her zamanki gibi kola içerim geçer abi...acı leblebi de yerim...

:queen:
http://www.uludagsozluk.com/k/cırcır-olmak/
ucuzluk diyarındasın vodka iç viski iç

kola fanta mideye vucuda zararlı içlerindeki şeker miktarı başlı başına sıkıntı kaynagı
viskiye tövbe ettim abi...
70lik jim-beam ın yarısını bir oturusta içtim...o günden beri kokusunu duysam kaçacak delik arıyorum...
vodka içiyorum da...yanlız başıma olmuyor yahu...:cherry:
dolapda 100 lük absolute var...1,5 aydır bitmedi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------
ucuzluk diyarındasın vodka iç viski iç

kola fanta mideye vucuda zararlı içlerindeki şeker miktarı başlı başına sıkıntı kaynagı
viskiye tövbe ettim abi...
70lik jim-beam ın yarısını bir oturusta içtim...o günden beri kokusunu duysam kaçacak delik arıyorum...
vodka içiyorum da...yanlız başıma olmuyor yahu...
dolapda 100 lük absolute var...1,5 aydır bitmedi...