Çok Basit Benzin Tüketim Hesaplama Programı(Anlatımlı)

linkimiz bu...çok araştırdım rapidşer falan uğraşmayın istedim...en basiti bu...verileri girerek 100 km de yaktığını kmde kaç kuruş yaktığını öğrenebilirsiniz...bunu bilmeyen olabilir dedim...genelde hepimiz sistemi biliyoruz...ama kuruşu kuruşuna ne yaktığını bu şekilde anlayabiliriz...hızlı kullanım ideal hız durumlarıda sonucları etkiler...yani sağlıklı sonucları almak için ortalama hızlarda kalmalısınız...ha köklersenizde sert kullanımda ne yaktığını öğrenmiş olursunuz...

http://www.akinlastik.com/yt.htm

1.En önemli detay bu hesabı yapmadan önce deponuzu fullemeniz..ağzına kadar taşana kadar doldurun depoyu...

2.Km sayacınızı mutlaka sıfırlayın..buda çok önemli...

3.Geziniz bitti 2.bir benzin alın ve yine ağzına kadar doldurun...yine taşana kadar...

4.fişinizi kaybetmeyiniz ve verilerinizi girmeye başlayınız...

Aldığınız Yakıt Tüketilen Yakıt Miktarı demektir...

Sıfırladığınız Sayactaki KM yi Giriniz..

Benzin Fiyatını Giriniz...

5.Ne yaktığınız işte karşınızda...

Not edilen bu bilgileri aşağıdaki tabloya doğru olarak girdiğinizde otomobilinizin 100 km'de kaç litre yakıt harcadığını ve 1 kilometre katetmenin size kaç liraya mal olduğunu görebilirsiniz.

benzin fiyatları değiştikce oranlarda azda olsa değişecektir ama unutmayın...

sağda solda bunları kullanırsanız adımız geçsin..aksi halde şiddet kullanma hakkımı saklı tutarım..

Bezgin Bekir Mete Handro

birde eğer bu verileri girerek ne çıktığınıda buraya yazarsanız marka model belirterek hepimiz faydalanırız...gogılda tüketim araştırma yapan biri buraya düşer faydamız olur birilerine belki...

hakkını ver hakkını. Biniyorsan makinaya yakıt hesabını yapmıyacan usta. Redline sesi herşeyi unutturur. :queen:

hakkını ver hakkını. Biniyorsan makinaya yakıt hesabını yapmıyacan usta. Redline sesi herşeyi unutturur. :queen:

yav get biz garibanlarla uğraşma...:pbiz benzini motordan önce depoya koyulurken gözlemleyen insanlarız...paranoyak yani...acaba benzin tammı...makina doğrumu gösteriyor...pompacıyla göz temesı halindeyiz...ulan damlatma amann şeklinde...:queen:

bu aslında eski bir konu...mtde banlıyken başka sitelerde açtyım...cbfde senin mesajı görünce buraya aldım kanka...işine yarar mutlaka...depoyu zaten sıfırlayacan...100 km gittikten sonra yine sıfırlarsın olay tamamdır...elindeki fiş seni aydınlatır...

bence METEHAN abi en sağlıklı benim yöntem.

1-Benzin deposo fullenir.
2-Sayaç sıfırlanır.
3-Bir daha benzin alındığında depo aynen fullenir.
4-Ve kaç paralık benzin alınırsa km ye bölünür.

ne farkı var dersen aynı.
seninki 100km de nekadar benim ki de kmde nekadar.:mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sağda solda bunları kullanırsanız adımız geçsin..aksi halde şiddet kullanma hakkımı saklı tutarım..

Bezgin Bekir Mete Handro

:)

En basit benzin hesabı:benzin rezerve düşünce km yi sıfırla.benzinciye kadar git.en yakın benzinciye.km dönüyo.Örneğin 20 tl lik benzin al.muslugu normal konuma getir.gez dolaş.tekrar rezerve düştügünde 20tl ye kaç km gittgin ortadadır.depo yu full doldurmak veya dolduramamak veya tuturamamak gibi bişeyle ugraşmıyosunuz.

3,22 mi one la 3 tl burda benzin

geçen yılki topac kanka...

bence METEHAN abi en sağlıklı benim yöntem.

1-Benzin deposo fullenir.
2-Sayaç sıfırlanır.
3-Bir daha benzin alındığında depo aynen fullenir.
4-Ve kaç paralık benzin alınırsa km ye bölünür.

ne farkı var dersen aynı.
seninki 100km de nekadar benim ki de kmde nekadar.:mrgreen:

dostum zaten bu sistem ikisinide ölçüyor...en alta baksana...:cat:

Bezgin Bekir Mete Handro

:)

:cat:::whip::::pokey::

En basit benzin hesabı:benzin rezerve düşünce km yi sıfırla.benzinciye kadar git.en yakın benzinciye.km dönüyo.Örneğin 20 tl lik benzin al.muslugu normal konuma getir.gez dolaş.tekrar rezerve düştügünde 20tl ye kaç km gittgin ortadadır.depo yu full doldurmak veya dolduramamak veya tuturamamak gibi bişeyle ugraşmıyosunuz.

valla en basiti buymş.ok...peki rezervesi olmayan Hyolar napacak...benzin bitincemi anlayacak...:pbu hesabı HYO lara adıyorum o zaman...onlar için gelsin...:cherry:

Gazı fazla açmazsan fazla yakmaz işte hesaplamaya gerek yok :p

3,22 mi one la 3 tl burda benzin

En son 2 hafta önce benzin aldın heralde :p

2 günde bir zam geliyor evelki gün 3,30 dan almıştım dün 3,70 olmuş :pr:
3,70i görünce verdim odunu.Bu ne yau gün aşırı zam mı olur :pr:

İyi İyi hesapladım km de 16.6 kuruş yakıyor ama hep şehir içi güzel paylaşım komşiii:cat:

kanka neyi kapatıyoz...altımızdaki makinayı köklesem %20 fazla yakıyor...

kalimera komşi..hoii...:psenin motör var çok yakmak komşi...:cherry:

Cihan Edirne otobanda dip gaz 135 kr yaktım diyor...

Şehir iç dur kalk sen bilirsin bizim oralar çok yokuşlu onunda faktörü oluyor.. komşii:cat:

detaylı hesaplama yalnız daha basiti var deponda benzin ışığı yanınca yada yedek depoya geçer geçmez alıyorum ben benzin örnek 25 tl koyduk km sayacı sıfırlıyorum gene aynı yedek depo hemen geçince veya son çizgide hesaplıyorum sadece 1.5 km arası fark ediyor birşey değil hesaplamada 25 tl bölü yaptığım km örnek 250 km basit kafa hesabı ile 10 kuruş sonra 100 km ortalama 3 litre falan bu sonuç basit

Şehir iç dur kalk sen bilirsin bizim oralar çok yokuşlu onunda faktörü oluyor.. komşii:cat:

komşi ne yokişi...:)sen yoksa Yahya Ekamaldesinde veya Ortabayırda bizimi yiyosun...bende sandım ki Metrocitynin arkasında oturuyosun falan...olmadı komşi...:cherry: nerde kaldı asaletin...

aslında Leventde oturuyorum de etiketin olur...Gültepe dersen kaçıyolar ...arkalarına bile bakmıyorlar...

detaylı hesaplama yalnız daha basiti var deponda benzin ışığı yanınca yada yedek depoya geçer geçmez alıyorum ben benzin örnek 25 tl koyduk km sayacı sıfırlıyorum gene aynı yedek depo hemen geçince veya son çizgide hesaplıyorum sadece 1.5 km arası fark ediyor birşey değil hesaplamada 25 tl bölü yaptığım km örnek 250 km basit kafa hesabı ile 10 kuruş sonra 100 km ortalama 3 litre falan bu sonuç basit

birader herkes kendi basit yöntemini kullansın o zaman...:pdaha basidi var heç benzin almazsınız hesaplayacak bişey olmaz ortada...:p

bu faydalı bilgin için teşekkür ediyorum en kısa zamanda hesabımı yapıcam :rendeer:

paylasım ıcın tesekkurler eee bu devır ekonomı devrıı paralar kolay kazanılmıyor onun ıcın hesap önemlıdır:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar