Co pilot nasıl olunur...

Tanısma faslını enderden enderın selamlar adı altında acmıstım ve saygıdeger arkadaslar da hoş yorumlarıyla merhaba demıslerdı... Sımdıkı mesajım motosiklette nasıl co pılot olunur... cok cıddıye aldıgım bır konu bu benım... Düzgün sürüş tekniğini etkileyen,yolculuğu keyifli hale getiren ve yolun uzunluğunu kısaltan motosikletten sonra en etkili kişidir... Virajlarda dönüşlerin en etkin temsilcisi olarak oturan hatunların uzun ve sarı saçlarını savurmaktan çok fazla şey ifade edebilecekleri konusunda tarafsız taraftarım.... Bu konuyla ilgili olumsuz yaşanılmış deneyimleri ve tespitlerinizi paylaşırsanız yürekten teşekkürler...

Biz ona co pilot değil, Artçı diyoruz öncelikle. Artçının davranışları gerçekten çok önemli, Bu başlıkta şöyle bi uygulama denesek, herkes bildiği 'tek ' bir şeyi yazsa?? Hem böylece başlık sonunda elimizde madde madde hazırlanmış bilgi olur.

-Ben başlatıyım, benim bildiğim Artçı motor durduğunda ayağını yere basmamalıdır.

bizden bahsetmiş arkadaş heralde:queen:
en önemlisi sürücüsünü paniğe kaptıracak herhangi bir tavır ve davranış sergilemeli:queen:

sürüşü tehkikeye düşürecek kadar samimi olmamak gerekir sanırım:p

Ani hareketlerden kacinmalidir. Trafigin seyrigine gore telaslanmak yada poposunu koltuga yerlestirmek icin yapilan sag sola sallanma hareketi de buna dahil.. :cat:

artçı seçimi çok önemli mesela ben bazen bahane uydurup arkama kimseyi almam nedenleri çok :
*aldığınız kişi korkuyorsa sizi çekebilir yada panik yapabilir
*virajlarda sakat hareketler yapabilir siz sağa yatarken o sola yatar yada viraja yatmanızı engelleyici hareket yapar
*ve alesteninde dediği gibi oturma pozisyonunu değiştirir ise dengeyi kaybedersiniz

eğer artçı olucaksanız öndeki kişi ile bütün olucaksınız panik yapmadan artçı olmanın keyfine bakıcaksınız :cat:

powerbyaydin' Alıntı:
artçı seçimi çok önemli mesela ben bazen bahane uydurup arkama kimseyi almam nedenleri çok :
*aldığınız kişi korkuyorsa sizi çekebilir yada panik yapabilir
*virajlarda sakat hareketler yapabilir siz sağa yatarken o sola yatar yada viraja yatmanızı engelleyici hareket yapar
*ve alesteninde dediği gibi oturma pozisyonunu değiştirir ise dengeyi kaybedersiniz

eğer artçı olucaksanız öndeki kişi ile bütün olucaksınız panik yapmadan artçı olmanın keyfine bakıcaksınız :cat:
+1000

Ben de çoğu zaman artçı olayına karşıyım.
Motor üzerinde aksi bir hareket yapmayacak
ve
denge olayında en ufak bir bozukluk sağlamayacak artçı bulamıyorum....

bunun doğrusu ardçı mı artçımı..burda artçı yazmış daha öncede biri ardçı yazmıştı çok önemli değil belki ama merak ettim

evet, bizden bahsetmiş tabii ki.
artçı sürücüyü gıdıklamamalıdır (benim yanlış bir yerime dokunsa aynen yere mesela).

fightclub' Alıntı:
bunun doğrusu ardçı mı artçımı..burda artçı yazmış daha öncede biri ardçı yazmıştı çok önemli değil belki ama merak ettim
ikiside değil doğrusu co pilot tur:queen: :queen:

kelimenin kökü "ard"
çı eki geliyor (niye cı gelmiyor demeyin, bilmiyorum) ve sert sessizlerin falanca kuralından d t oluyor. sonuçta artçı oluyor. veya hakikaten cı gelmesi gerekiyorsa ardcı oluyor.

ben de katılıyorum ama gülmekten katılıyorum bu nasıl bi açıklamadır yawwwwwwwwwwwww:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
co pilot ( artçı ) birşey olduğunda ( sevindiği,üzüldüğü,kızdığı, ) kafanıza ( kaskınıza ) küüüütttt diye vurmamalı :p

cimcirmemeli,işinize karışmamalı, çok biliyosa geçip kendi kullanmalı :cherry:

az konuşan yolda arkada varlığını unutturan artçı her zaman en iyi artçıdır ( tecrübe konuşuyo ) :p :p

bence artçı almak esasında kask içi konuşma sistemi olsa iyi bile olabilir 5-6 saat yol giderken:queen: :silent:

5X , eğer DIR DIR yapmazsan , ben seni artçı olarak alırım...:bounce:
Dediklerim , bu kask içi konuşma sistemi olayı için de geçerli... :queen: :queen:

viper bence 5-6 saat dayanamazsın bana. ederim böyle işin içine dersin çakarsın ikimizide bi kamyonun arkasına :queen: :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar