Çizik konusu...

İyi günler arkadaslar
Motosikletimde artçı sol kuyruk grenajı kısmında ya artçı binerken ayağının çarpmasıyla ya da artık nedenini bilmediğim bişeyden ötürü, böyle bi çizik farkettim.
Buna takık biri olarak (gece uykularıma girebilir o_O) ufak bi çizik için değiştirmek istemiyorum.
En orijinale yakın şekilde nasıl düzeltilebilir rütuş atabilirim size danışmak istedim.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.
(Fotoğrafın boyutundan ötürü büyük gözüküyor ama 2 - 2,5 cm lik bi çizik)
(çizik tam grenajda değil seleyle grenaj arasında kalan plastik parçada)

66dxarj.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
Orijinal gibi olsun isterseniz söküp boyamaktan başka çare yok, rötuş atsanızda belli olacak. En temizi böyle kalsın nazarlık görün. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim de ön kafada siperliği tutan 4 yerden biri kırıktı, bir de karenaj içinden vida geçen plastik bir yer kırılmıştı, iki bölgeye de pul koyup karbonat ve japon yapıştırıcısıyla sabitleyip yuva yaptım. İşçiliğim çok aman aman değil ama iş gördü mü? Gördü. Hepimiz motorlarımızı çok seviyoruz ama bazen de bu kadar hassas olmamak gerekiyor dünya malı için.

Bu gibi şeyler insanı hayattan soğutur, kaderine isyan ettirir, kendini dağlara vurdurur.

Siz iyi sabretmişsiniz.
:p:p:D:D
Benim de ön kafada siperliği tutan 4 yerden biri kırıktı, bir de karenaj içinden vida geçen plastik bir yer kırılmıştı, iki bölgeye de pul koyup karbonat ve japon yapıştırıcısıyla sabitleyip yuva yaptım. İşçiliğim çok aman aman değil ama iş gördü mü? Gördü. Hepimiz motorlarımızı çok seviyoruz ama bazen de bu kadar hassas olmamak gerekiyor dünya malı için.
Evet belki de öyle ama daha 1000 km de ki motor için malesef can sıkıyor.
Orijinal gibi olsun isterseniz söküp boyamaktan başka çare yok, rötuş atsanızda belli olacak. En temizi böyle kalsın nazarlık görün. :)
Öyle yapıcam galiba.. ufak çaplı bi zımpara ve az bi boya ile bu iş tamam gibi

Aynı tonda oje bul , kulak temizleme çubuğu ile hafiften kapatmaya çalış , küçük dokunuşlarla ilerlersen dikkatli bakmadıkça belli olmaz , çizik çok derin ise macun zımpara boya ister..

Şimdi o çizik bir de civciv ses yapar ☺️
Şakası bir yana boya tecrüben yoksa gerçekten iyi düşün, Motoseverrr’in dediği gibi kötü sonuçlarla karşılaşabilirsin. Oje ve kulakçöpü ile yapacağın işlemin sonucu pek içine sinmez. Görsel olarak ben buradayım der. Sedefli boya olmadığı için dışarıda yaptırdığında ton farkı olmaz, düzgün bi boya ustası bir güne halleder. Ama bu tarz çiziklerden hoşlanmıyorsan şeffaf kaplama yaptırmak daha güvenli.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar, oto boya-detailing dükkanlarında yaptırabilirsin. Tırnak tutup tutmadığına göre boya ve vernik, peşine zımpara, peşine kalın-orta-ince polisaj ile bitirilir. Boya kuruma süresi sebebiyle 1 gün gider.

Ama bana sorarsan s.et, uğraşmaya değmeyecek bir çizik. Vernik üstünde ise boyasız bir saatte bile biter iş. Ancak hayatında hiç yapmadıysa ellemeni önermem, bir çarşamba yada perşembe sabahı git ustasına bayıl 100-200 lira, izlerken de öğren. İleride deponu parlatırken falan bu bilgiler sana lazım olacak. :) Kolay gelsin, selametler.

2019 da 0 km olarak bayiden aldığım NS200 gelmişti aklıma. Bayiden aracı alıp eve giderken sığırın birin zart diye şerit değiştirip sol arkama dokundurdu. Lan daha 5km de araç.
Neyse o günden sonra mala çok takılmamaya özen gösterir oldum. Yürüyen sağlamsa ve dış görünüş de rezil etmiyorsa (bazı motorların fuardaki hali bile eder :) sür gitsin sorun yok .

milletin ne dertleri varmış be..... lafa bak geceleri gözüne uyku bile giremezmiş.......

XfD8q2.jpg

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ufak çizik olsa kapatmaya çalışırım böyle derinse sallarım. Kullanıma zaten etkisi yok, dikkatli bakmadığın sürece görünmüyor. Bence hiç problem değil yani.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Bu bir süreç. İlk hasarı alana kadar gelin vermeye kıyamadığın kız çocuğu gibi uzaktan seyreder, ilk çiziği aldıktan belirli bir zaman sonra da "amaaaaaaan" demeye başlarsın. Çok sakınma yoksa çok çöp batıyor. Hiçbir şey sıfır hâliyle kalmıyor mottosuyla yaklaşırsan olaya bir anda her şey güzelleşiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar