Çin'LiLer Gelişiyor... Gözede Hitap Ediyor...

Öncelikle Herkese MErhabaLar arkadaşlar!

Motosiklete meraklı olanların,almak isteyenlerin öncelikle göz önünde bulundurduğu ucuzluk kavramını çözen "çinliler" Yaptıkları ve İhraç ettikleri motorlarla ,Dünya motosiklet piyasasını kasıp kavurmuş durumda.Binicisine Herhangi Bir teknik destek sağlamamasına rağmen özellikle Türkiyedeki Motosiklet kullanıcıları ve potansiyel alıcıları için oldukça cazip Çin Malı motorlar..

Türkiyeye scooter sektöründen giren ve daha sonra cruiser touring cross gibi tarzlardada büyük satış rakamlarına ulaşan çin malı motosikletler,artık dahada çekici hale gelmeye başladı.

Öyle ki;Bir Süredir yaptıgım araştırmalarda Şu "Çekik Gözlü" KArdeşlerimizin Yaptıgı motosikletleri inceledikçe dahada meraklanıyorum... ve zaman Zaman da Aklımdan geçmiyor değil;"Acaba Bigün 4 silindirli bi makine yaparlarmı hayabusa 250 cc olur mu ?" diyorum...

Gerçektende Öyle Ama,BMW nin Bile Birebir Kopyasını çıkaran adamlar bu İşe Çok fena Baş Koymuş Durumda.İşte Size Şu ana Kadar incelediğim Yeni NEsil Çinlilerden Bİrkaç Fotoraf....

EPA 250 CC CHOPPER, V MOTOR 250 CC VS VS ..:)
250cc_EPA_chopper.jpg

bU FOTORAFTA BİR BAŞKA GÖRÜNTÜSÜ...
QH250_EPA_chopper.jpg

YİNGYANG YY 200 ÖNDEN R6 YA BENZETMİŞLER

showimage.html

İŞTE BMW NİN BİR KOPYASI... AMCALAR BUNUN 150 250 VE 350 CC Olanını çıkartıyorlarmış...
NEW_125_250_350CC_Motorcycle.jpg

600 rr Kokusu Aldım Ben Bundan :)
EEC_Motorcycle_125cc.jpg

125CC_200CC_Motorcycle_with_EEC_EPA_approve.jpg

sitede bahsediliyor çinin ilk 400 cc Lik Motoruymuş..

GS_400GY_400CC_Sport_Motorcycle_For_Year_2008.jpg

2008 model ve 200 cc Sıvı Sogutmalı Bildiğin RAce 'lerle Aynı kasaymış..
EEC_EPA_CARB_125cc_Sport_Motorcycle.jpg

Buda SArısı
2008_Version_200cc_Water_cooled_Sport_Motorcycle.jpg

Bence Oldukça İddialı Bu işte GElse Almayı DÜşünürüm SAnki.. Tabi Fİyatına Göre... 500 cc sıvı Sogutmalı

NEW_500CC_Motorcycle_EPA_CARB_Approval_.jpg

Honda Shadow 750 nin kız KArdeşinin Oğluymuş bu :mrgreen: 250 cc V motor

SY250v_motorcycle.jpg

400 cc motor varmıs bunda

400cc_Sport_Motorcycle.jpg

KEndisi 200 lük Ama Görünüşünü siz YOrumlarsınız...

Racing_Motorcycle_2008_EDITION.jpg

200 Lük Full Modifiyye :mrgreen:

200cc_Full_Size_Chopper_Motorcycle.jpg

sON fOTORAF :mrgreen:
Motorcycle_XB125_150_3.jpg

Sanıyorum Araştırmasını yaptıgım,gözüme takılan çin mallarını gördünüz...Bu Çinliler Acayip adamlar cidden...HERKESE KEYİFLİ SÜRÜŞLER :queen:

Son düzenleme:
vay be gercekten guzel gorunuyorlar ama gercekten ınsanlar cınden cok korktu hayırlısı ellerıne saglık ozer arkadasım

Özer sağolasın kanka :)
Aslına bakarsanız çinliler kaliteli mallar üretiyorlar ama bize kalitesizler geliyor ithalatçılarımız yüzünden :)
Ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte..
Bu motorlar gelse fiyatlarıda yüksek olur ki o zaman istenilen düzeyde satılmaz buda tabiki ithalatçıların işine gelmez..
Biz yine eski sistem devam ederiz abicim..

ya satar satmasınada sonra bıraz kullananlarda saglamlıgın gorenlerde dırek satar :D:D

çinliler gelişiyor, koreliler gelişiyor, taiwanlılar gelişiyor, pakistanlılar gelişiyor...,

biz?:pr:

Biz Kanuni ne yapacak diye bakalım...
Sermayeleri arttıkça ve pazardaki yerleri standartlarla tutarlı
hale gelince çok daha kaliteli ürünleri piyasaya süreceklerdir.
O zamana kadar Japon motosikletlere devam.

Ayaklıkları azcık uzun yapmak çinlilerin aklına gelmemiş sanırım :)
Ya taş ayda takoz var ayaklık altlarında :)
Kafa bu kadar çalışıyo heralde :p:p

Ben Kanuniye Pek İnanmıyorum ya... Gelişmek için İlk önce Mantığalitelerini değiştirmeliler.. servis anlayışları falan cok kötü... bir malı satana kadar dostlar tüketiciye..

ben eksisozlukte yazarkene popüler bir deyim vardı:

COPY PASTE IN USTASIYIM GÖZLERİNİN HASTASIYIM
çiniler için söylencek başka bişey yok

gerçekten görünüş olarak çok iddialılar fakat kalite? :)
bmw ye benzeyen 2. motoru satmaya başlamışlar bile TÜRKİYE'de bu gün sirkecide bir bayide gördüm....

Çoğu motor çok hoşuma gitti özelliklle racelerdeki çok kollu jantlar iştah açıcı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sonunda bizde bir çinli alacağız galiba...:p çıtır olsun...:cherry:

japon marka kullanıcılarının en büyük derdi bu konu başlığı diye biliyorum.

geçen gün motosikleti aldığım bayi ile sohbetimizde anlattı:

honda cruiser sahibi bir arkadaşı yolda giderken yanından başka bir cruiser geçmiş(çinli replika). arkasındaki artçısı "ah bak, seninkinin aynısından" demiş. motosikletin sahibi hayır bendeki honda o çinli bir marka demiş üzülerek.

malesef bir çok japon motosiklet üreticisinin ürettikleri modellerle ilgili tasarım patent çalışması olmadığı için çin kolayca benzerlerini üretip satabiliyor.

ama gelin görün ki çinlilerde asla şu markaların benzerlerini bulamayacaksınız:

- aprilia
- ducati
- piaggio
- triumph
- moto guzzi

Bu markaların ürünleri ve tasarımları uluslararası patentlerle son grenajına kadar korunuyor.

benim sevdiğim kısım da bu. benim gibi hissedeniniz vardır, bir şeyim olacaksa herkeste olandan olmamalı.

elbette bu yerme maksatlı değil, neticede 600rr ın benzeri şık bir motosikleti 22000 ytl yerine 5000e almak süper olurdu. ama şahsen beni mutlu etmezdi bu.

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Bence Oldukça İddialı Bu işte GElse Almayı DÜşünürüm SAnki.. Tabi Fİyatına Göre... 500 cc sıvı Sogutmalı

NEW_500CC_Motorcycle_EPA_CARB_Approval_.jpg

bu motor gelirse ben de alırım çünkü çin malı değil :).
motoru subaru üretiyor, şase çinde yapılıyor. maliyeti düşük, ucuz bir motosiklet olacağı bekleniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar