arkadaşlar şunuda ekliyim.
cross, enduro, chopper, touring tarzı motosikletler öyle 3-5bin tl lik bütçelerle başa bela almak demektir. (çinli yada değil)
scooter ve commuter de iş farklı

Evet haklısın, Ben hata yaptım. 4.000 TL ye plaka + ruhsat bu motoru aldım.
1 Senedir adam gibi yolda gitmedi. Hep bozuk yol hep zorlu yol. Biraz daha para verip düz asfalt yolda giden motor almalıydım.
[url]http://l1305.hizliresim.com/19/w/nk0h6.jpg[/url]
Evet haklısın, Ben hata yaptım. 4.000 TL ye plaka + ruhsat bu motoru aldım.
1 Senedir adam gibi yolda gitmedi. Hep bozuk yol hep zorlu yol. Biraz daha para verip düz asfalt yolda giden motor almalıydım.
[url]http://l1305.hizliresim.com/19/w/nk0h6.jpg[/url]
Çin malı dediğin zaman... hondanın tüm küçük cc leri de çin malı yamaha da aynı. Ha, eski honda veya yamaha gibi değiller tabi ki. Kalite çok düştü. Bu da çinin ucuz işçiliği ile dünyayı değiştirmesinden kaynaklı birşey.
Kawasaki suzuki gibi çizgisini hiç değiştirmeden japonyada üretip satmaya devam edenler de var tabi. Ama bunun da bedeli var ki kawanın 125 liği 3500 euro dan başlamakta. Ki parasını sonuna kadar hak eden makinalar bunlar. Aradaki fark çok açıktır bu açıdan bakarsanız. Genelde komik bir kıyaslama yapılmakta. Aslında çin malı motorla çin malı honda yamaha kıyaslanıyor ki bunlar da o eski hondalar değil. Artık 50000 lerde motor yapılan yığınla honda görüyoruz ortalıkta.
Çin malı çok geniş bir kavram oldu. Öz be öz amerikan hp bilgisayara bakıyorsunuz o bile çinde yaptırıyor malını. İki çeşit mal var. Biri avrupa amerika ve japonya için yine bu ülkelerde üretilenler... Diğeri ise aynı markaların çinde üretilenleri. Mesela artık o eski bosch çamaşır makinalarının kalitesi kalmadı. Çünkü alman malı sadece avrupa ve amerikaya üretiliyor. Senin aldığın bosch çin malı. Hakikisini zengin ülkeler kullanıyor.
Yani aslında ayrımın daniskası bu çin malı denen olayla ortaya çıktı. Ucuz işçlikle 3. sınıf kalitede mal alıp, dünya markalarını aldığını sanıyorsun ya... Heyhat aslında gariban ülkelere iyi ayar çekiyorlar yine.
Sen şimdi ciddi ciddi japonyada satılan honda ile burada satılanların veya amerikada satılanların aynı honda olduğunu mu sanıyorsun?r: Bence bir daha düşün...
Belirli bir pazara hitab eden ürün yapan firmayı kalitesiz ürün yapıyor diye değerlendirmek doğru değil. Türkiye'de satılan Honda NC700 ile dünyanın başka bir yerinde satılan Honda NC700 aynıdır. Bu, bütün modeller için geçerlidir. Ülkeden ülkeye değişen yasal yükümlülüklere uymak için yapılan değişiklikler hariç her şeyleri aynıdır. Bu adam saf mı aynı motoru üretmek için bir tane Çin'de bir tane de Japonya'da fabrika kursun ? Bu zamanda kimse böyle bir lükse sahip değil. Bizim ülkenin ekonomik durumu malum, vergi oranlarını tüm dünya biliyor. Adam bu koşullarda satış yapabilecek modelleri bize sunmaya çalışıyor.
Türkiye'de kullanıcıların bir standardı yok. Adam ucuz motor satıyor kalitesiz deniyor. Çin'li düzgün motor satıyor, fiyatı Japonlar kada oluyor, pahalı deniyor. Bir malı hem kaliteli hem ucuz yapmanın yolu yok arkadaşlar. İyiyse pahalıdır, alıp kullanırsınız. Üstelik Çin malı pahalı ürün aldığınızda marka imajı sıfır olduğundan bundan kaynaklanan fiyat şişirmesi de olmayacağından, parayı sadece ürüne vereceksiniz. Bütün sorun aslında bizim markacılığımızdan kaynaklanıyor. Bu motorlara bu kadar kötü gözle bakılmasa ikinci elleri de bu kadar ucuza gitmez kimsede de satın alma korkusu olmaz. Markacılık konusunda kendimizi o kadar kaybettik ki, "Sahibinden.com" YBR ve CBF'leri sıfırından pahalıya satan salaklarla doldu.
arkadaşlar formu baştan sona okudum.bu motosiklet şimdiye kadar gördüklerimin en gösterişli ve aynı zamanda en adisidir.
nedenlerini yazıyorum:
1-montajdan sonra test için bindiğinde zincir koparak ön zincir kapağı ve vites müşürü kırıldı.(fabrikada bu parçalar yok)
2-motosiklette hali hazırda bulunan benzin filtresi piyasada örneği yok denecek kadar kalitesizdir ki bu yüzden arazide kaldım.
3-deponun içerisindeki plastik parçalar yüzünden iki kere depoyu temizlettim.depoya yapışan parçacıklar hala problem oluşturuyor.
4-araziye ilk gittiğimde zincir muhafazası titreşimden kırıldı
5-egzoz koruması perçinlerinden atarak elimde kaldı.yenisini taktırdım 100 km lik bir kullanım sonucu arka sinyali ve yan grenajı eritti.yine perçinler attı.
6-motorun üzerindeki yapıştırmalar ilk yıkamada söküldü.
7-yanımda takım çantası ile dolaşmama rağmen civata toplamakla başa çıkamadım .en son egzoz motor bağlantı yerinden düştü.
8-ön farı üç sefer değiştirdim yine geçti en son zenon far taktırdım kiti ile birlikte.
9-sinyallerin su alması en küçük problem
10-ayak marşını usta dahil kimse çalıştıramadı arazide elektirik kesti yine bir sürü eziyet..
11-orta amortisör patladı sebebini servis dahil kimse bilmiyor (bu arada akrobat değilim normal şartlarda kullanıyorum)
12-seksen kmh yi geçtiği an gaz kesiyor gaz kesici varmış dağ motoru olduğu için ne alakaysa...gaz kesiciyi söktürmek istediğimde fabrikadaki usta dahil kimse yerini bilmiyor
Bunlara rağmen asya 250 rx almayı düşünen varsa 650 km deki motosikletimi 4000 tl ye satıyorum hepinize keyifli sürüşler (ALINTIDIR)