Ümmet abi bu turlar esnasında en az 4-5 kere yanıma uğramış misafirim olmuştur.. öle burdan okumakla olmuyo otur konuş bakalım bir turda o motor kaç kere elden geçiyor. ilk motoranı bir yıl içinde krank miline kadar değişti .. asıl düşük gelir grubuna yazık çinli aldıkları için.. motor sanayiden çıkmıyorki . 2000 lira verip aldığın motora 2 yılda bir 2000 de sanayide harcarsın ve sonunda 300-500 tl ye satarsın ..
şimdi gelelim realiteye .. illa sıfır alacaksın diye şartmı var al bir honda kinetik aslanlar gibi 1998 modeli bile 2013 çinliyi cebinden çıkartır.. yada al bi 2. el bws .. araştır bakalım 2. el sitelerini 2. elde ne temiz Japonlar var .. Suzuki an125 lere gidin bakın .. honda beat activa bakın 2. ellerine . inanın bana dua edersiniz..
2005 yılından beri bu formdayım inan bana 1. mesajım binlerce kullanıcı yorumu okuduktan sonra verilmiştir.. yoksa havyarımı yerken ekmek bulamıyolarsa pasta yesinler tarzı bir mesaj değil...
çinliye verilen paraya acırım .. o kadar basit
ümmet abi ile bende görüştüm mondial scooter vardı rektefiye ettirdiğini söyledi genel olarak memnundu
2 ay önce aldığım çinli 100 mg prince bu motoru alma sebebim donanım haber forumunda yazan NEŞELİMEŞEODUNU isimli arkadaştır kendisi aldı tavsiye etti ve bir prince gösterdi 53.000 km de 2012 model motor kullanan kişi kurye iyi bakılınca masraf açmadığını söyledi.
çin motoru masraf açsa ne açmasa ne krank kaç para ki arkadaşımın japon motorunun bakım parasına ben krank takımı üstüne 3-5 parça alabiliyorum olduğu yerde devrildi darbe aldı onun deposu 600 lira benim depoda darbeli 90 lira onun depo fiyatına ben komple alt motor alabiliyorum .Hani nerede dar gelirlinin avantajı
Ben şimdi gittim honda aldım ıspartadayım ilk bakımı 500 de 500 km oldu bastım gaza bu havada 2.5 saat git 2.5 saat gel honda servisine gittim yaptık bakımı eve geldim bir baktım motor olmuş 860 km ne anladım ben bu işten ? 5 saat yol git benzin yak sırf bakıma götürmek için soğuk havada rezilliği çek ki sabah erken git ki diğer güne kalmasın 1 gün boşa gitti.
arıza olsa düşünemiyorum yedik ayvayı kaldık serviste yok garantili motor kamyonet tutup 200 liraya götürürüm artık şu anda motorum bozulsa çalışmasa servis 5 km uzakta evim merkeze 4 km merkeze kadar zaten eğimli yol binerim üstüne sağdan sağdan bisiklet gibi 3.5-4 km giderim kalan yoluda itttire kaktıra gideriz.
98 kinetik aldım ben servis bulamıyorum parça nasıl bulayım ?
gerçek kullanıcı fikirlerini alın ki üst yazılarda bolca var adamlar söylemiş büyük masrafı yok diye 2 yılda 2 bin lira masraf nereden çıkıyor bilmiyorum
işin özü zor durumda kalınca imkanlar kısıtlı olunca çinlide çok güzel iş görüyor.