Çinli Cg İçin Yardım ?

sen nasılsa geri dönüşümü iptal edeceksin o yüzden gerek yok külbtör kapağına kapakla birlikte oraya geçecek geri dönüşümün aparatınıda alman gerek. en güzeli kaynakla doldurmak ama senin şimdi motora binmek için engelin yok tak 125lik kapağı kullan. ben hem silindirin kafasından aldırdım hemde orjinal 125 lik kapak ile kullandım hemde 200 km yol yapmıştım gün içinde :) sadece ilk çalışırken stop ederse marş rublesine geri vuruyordu bi takırtı kopuyordu motorun içinde birde hareret artmıştı biraz onun haricinde 3 e kadar düşeceğim rampalarda 5 le çıkmak inanılmaz keyif verici.sattığım motorumu özledim ya :salut:

o deliğin kapanması gerekiyorsa, kaynak değilde kılavuz çekerek tapa takman daha mantıklı olur,
çünkü kaynak yapılan parça eğilir deforme olur

sen nasılsa geri dönüşümü iptal edeceksin o yüzden gerek yok külbtör kapağına kapakla birlikte oraya geçecek geri dönüşümün aparatınıda alman gerek. en güzeli kaynakla doldurmak ama senin şimdi motora binmek için engelin yok tak 125lik kapağı kullan. ben hem silindirin kafasından aldırdım hemde orjinal 125 lik kapak ile kullandım hemde 200 km yol yapmıştım gün içinde :) sadece ilk çalışırken stop ederse marş rublesine geri vuruyordu bi takırtı kopuyordu motorun içinde birde hareret artmıştı biraz onun haricinde 3 e kadar düşeceğim rampalarda 5 le çıkmak inanılmaz keyif verici.sattığım motorumu özledim ya :salut:

o deliğin kapanması gerekiyorsa, kaynak değilde kılavuz çekerek tapa takman daha mantıklı olur,
çünkü kaynak yapılan parça eğilir deforme olur

nasıl bir işlem gerek ?

ufukk un dedigide olur sen nasilsa silindir icin tornaciya gideceksin o zaman tornaciya dersin oraya dis acar klavuz ile civata atarsin parada almaz belki

subab piyanolarını tutan vida gevsiyor mu?

o bahsettim cıvata üst kapak farklı olduu için üstten geri donusumlu oranın cıvatası ayrıca subab piyanolarını tutan vidada gevşiyor yalama olmus yarın yenılerini alacam birde 125 lik üst kapak ile topladım ama hala yag yakıyor ? anlamadım bişey

geriye iki secenek kaliyor ya motor silindir icinde kalan yagi Yakiyor. eger boyleyse kesilir bir muddet sonra. ya da sekmanlarda problem var ya yanlis taktin ya da sekmanlar adi eridi kacak yapiyor ? takarken yamultmadin degil mi sekmanlari?

yada piston veya segmanlar küçük,

bir ihtimalde egzosda kalan yag yanmaya devam ediyor.

keske ucuz diye onu almayıp bildik yerden yakından alsa idin.

eger piyano vidalarının yuvaları yalama olduysa kötü tornacıda celik helikol attırmak gerek

tanesine 15-20 lira istiyor karsıyakadaki tornacılar.

geriye iki secenek kaliyor ya motor silindir icinde kalan yagi Yakiyor. eger boyleyse kesilir bir muddet sonra. ya da sekmanlarda problem var ya yanlis taktin ya da sekmanlar adi eridi kacak yapiyor ? takarken yamultmadin degil mi sekmanlari?

sanmam yamuldugunu ama bilmiyorum piyano vidalarının yenilerini alcam yarın alip takim deniyecegim motoru

son durum nasıl oldu ?

aldığım 150 lik üst kapağı değişim için yolladım yerine biraz farkla 200lük orjinal zongshen gelecek gönüşümsüz olarak şimdilik 125 kapakla topladım motoru herhalde çarşamba-perşembe gelir ürün h.sonuna motor hazır olur inşallah

Yağ yakma sızdırma nasıl oldu? Guç nasıl?

YAĞ YAKMIYOR DEMEKKİ İÇNDE KALANI YAKMIŞ.
GÜÇ DENEMEDİM RODAYDA OLDUĞU İÇİN 4 BİN DEVİRİN İSTİNE 60-70 İN ÜSTÜNE ÇIKMIYORUM
TEK ÇÖZEMEDİĞİM BU SAATE KM NASIL HESAPLANACAK BEN 1000 KM OLDUNU NASIL ANLICAM ?

4bin deviri geçmemek motora zarar verir. Sen 70km geçme yeterli. 6000 devire falan çıkabilirsin. Zaten şu an subap ve şanzıman rodajında olmadığına gore o kadar kasma. Harley değil bu 4000i geçmiycek

1000km kısmını anlamadım

motor 4097 de 5097 olunca 1000 km yapmıs olacaksın, bunun nesini sordun ? :silent:

yani km yaziyor orada bende anlayamadim 1000 km olayini. 200 luk ust kapak almakla iyi ettin yalniz silindirden aldirmani tavsiye ediyorum hala verim alamazsin bu haliyle gitmiyor tecrubeyle sabit ;) kekse karburator bogazini da 200 luk alsaydin

yani km yaziyor orada bende anlayamadim 1000 km olayini. 200 luk ust kapak almakla iyi ettin yalniz silindirden aldirmani tavsiye ediyorum hala verim alamazsin bu haliyle gitmiyor tecrubeyle sabit ;) kekse karburator bogazini da 200 luk alsaydin

ZAMANLA ONLARIDA YAPARIM BENİM SORUM SİBOP AYARINI YAPTIM KENDİMCE AMA YİNE ESKİSİNDEN AZ OLMAK ÜZRE MOTORDAN ÇIK ÇIK ÇIK SES GELİYOR PROBLEM OLURMU ?
BİDE ŞİMDİ MOTOR ISINDI BEN ANİDEN GAZ VERDİM MOTOR SUSTU BUNLARDA NORMAL AMA SUSARKEN KARBURATORUN ORDAN BİYERDEN DUMAN ÇIKTI VE AŞIRI BI SESLE TAK ETTİ MOTR OYLE SUSTU NEDENDİR ?

tak sesi büyük ihtimalle marş rublesinden gelir soğukken benimkiside yapıyordu onu stop ettirmemeye çalış motoru. rölantiyi biraz yükseltebilirsin. subap sesi sorun olmazda neden yapamadın ki onu ? jileti sok araya böyle jileti ileri geri yaptığun zaman sürtünecek hafif yani çok zor çıkarmayacaksın subapın arasından ama baya sürtünecek birde motor soğuk olmalı yaparken. ben karbüratörü tiner ile temizlediğim zaman karbüratörden geri duman çıkıyordu öyle bir şey yaptın mı?

tak sesi büyük ihtimalle marş rublesinden gelir soğukken benimkiside yapıyordu onu stop ettirmemeye çalış motoru. rölantiyi biraz yükseltebilirsin. subap sesi sorun olmazda neden yapamadın ki onu ? jileti sok araya böyle jileti ileri geri yaptığun zaman sürtünecek hafif yani çok zor çıkarmayacaksın subapın arasından ama baya sürtünecek birde motor soğuk olmalı yaparken. ben karbüratörü tiner ile temizlediğim zaman karbüratörden geri duman çıkıyordu öyle bir şey yaptın mı?

YOK TEMİZLİK FİLAN YAPMADIM ACABA YAPTIGIM SIBOP AYARINDANMÖI DİYE DÜŞÜNDÜM TUTMADIDA SIBAPLARIN BİRİ KAPANMADAN DİĞİERİ AÇILINCA Bİ SIKISTIRMA YAPMISTIR DİYE DUSUNDUM AMA :D PROBLEM OLMAZSA SORUN YOK

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar