Çinli Cg İçin Yardım ?

motor tam sogumadan vidaları acıp sıkma yalama olur. subab ayarıda tutmaz

sesin zararı olmaz. dogru senteye aldıysan motoru korkma

krank 2 defa T ye gelir bu arada subablar bir defa acılır

subablar kapandıktan sonraki T de ayar yapacaktın, sıkıstırma anında yani

yani 1. çevirişte emme subabı bastırılır ve açılır ozaman subaba basarkenmı yapacam ayarı ?
ben pistonu üst noktaya alıp subapların 2 side bostayken ikisine aynı anda ayar yapılır dıye biliyodum

senin dediğine göre 1. eçvirişte subaplar itilir 2. çevirişte subap serbest kalır ozaman ayar yapılır peki her 2 subap için ayrı ayrımı yapacam bu işlemi yoksa 1 kere t ye alıp ikisini birdenmi ayarlicam ?

krankı cevirirken egzos subabı acılır, kapanınca T gelir pesinden emme subabı acılır.

sonraki tur (ondan sonra)gelen T de yapacan ayarı, subablar bosta olurlar

T1: ezos zamanında gazı atarken
T2: sıkıstırma anında, sıkıstırmada ayar yapılr

krankı cevirirken egzos subabı acılır, kapanınca T gelir pesinden emme subabı acılır.

sonraki tur (ondan sonra)gelen T de yapacan ayarı, subablar bosta olurlar

T1: ezos zamanında gazı atarken
T2: sıkıstırma anında, sıkıstırmada ayar yapılr

tamamdır zaten t nin birinde subapların birisi açık oluyor anlaşılıyor ayar yapılmıyor t2 de ikiside boşta oluyor tek tek ayar yapılıp kapatılıyor ;)

T nin birinde subab acık olmaz yeni kapanmıs olur
eger acık ise egzantirik ayarı yanlıs, sentesi kayık demektir

yarın artık sonlandıralım inşallah :cherry: :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:05 ----------

Acill Yardııım !!
Topladım Çalıştırdım Motor 1 Lt Benzine 1 Lt Yağ Yakıyoorrr !! :pr: :pr: :jocolor:
Üst Kapakta eskisinde olmayan bir delik var serçe parmak genişliğinde ordanmı yakıyor yağ ?? Acill Yardım Ederseniz
Yeni silindir

Orjin üst kapak

Bu :
[/COLOR]

Yağ yaktıgı kesin çunku yarıya indi yag 20 mt filan bide egsoz bogazının ordan yag sıçrıyor gaza basınca akıyor ordan

Son düzenleme:
takarken malzeme mi arttırdın usta segman conta falan
motorda sıktığın her civatanın tork değeri var
silindir kapağını sıkarken çapraz ve eşit miktar da sıkıştırdın mı
silidir kapağı ve çalışan mekanizmaları hassas tır tork anahtarı kullanman lazım
silindir sıkıştırma ölçüsü 1mm , 0,5mm, 2mm gibi değerler konuşuyordunuz
bunun bir hesabı kitabı vardır kafana göre boşluk verdiysen ve az olduysa makina vuruntulu çalışır yüksek devirde conta falan bir yerleri patlatır

takarken malzeme mi arttırdın usta segman conta falan
motorda sıktığın her civatanın tork değeri var
silindir kapağını sıkarken çapraz ve eşit miktar da sıkıştırdın mı
silidir kapağı ve çalışan mekanizmaları hassas tır tork anahtarı kullanman lazım
silindir sıkıştırma ölçüsü 1mm , 0,5mm, 2mm gibi değerler konuşuyordunuz
bunun bir hesabı kitabı vardır kafana göre boşluk verdiysen ve az olduysa makina vuruntulu çalışır yüksek devirde conta falan bir yerleri patlatır

Yok Obizim Konustumuz değerler silindir ust kapak arası sıkıştırma mesafesi orjınalı 2 mm civarı takılan silindirlerin tabi sıkıştırmayı arttırmak için orası taşlanım 1 veya 0,5 mm yapılıyor sorun o ama bendekı orjınal 2 mm benım sorunum şimdi yağ yakma :D o deliği çözemedim ben

ben senin dediğini anladım tornacıyım zaten, orjinali 2mm olan boşluğu 0.5 mm ye ayarlarsan rolanti yüksek olur vuruntu artar
silindir kapağındaki gösterdiğin yerde hassas işlenmiş, boşta duran bir delik gibi durmuyor kesin orada çalışan başka bir sistem vardır
parçacıya git sor buraya ne takılıyor diye

ben senin dediğini anladım tornacıyım zaten, orjinali 2mm olan boşluğu 0.5 mm ye ayarlarsan rolanti yüksek olur vuruntu artar
silindir kapağındaki gösterdiğin yerde hassas işlenmiş, boşta duran bir delik gibi durmuyor kesin orada çalışan başka bir sistem vardır
parçacıya git sor buraya ne takılıyor diye

işte sorunum o zaten bu gun heryer kapalı ve motor bana bu gun lazım :pr:
benım tahminim bu aldıgım parça asyanın parçası benım motor mg125 mondıal galiba bunun ust kapagı farklı benım ust kapak uymadı galiba

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:15 ----------

segmanları doğru taktığına emin misin?

tabikii orda sorunum yok bu üstteki delikten emme subabına yağ akıtıyor oluk oluk oraya kapak gelip kapatması lazım ama benım kapak buna uymadıgı için orası açık kalıyor :pr:

o gösterdiğin delik geri dönüşüm deliğidir büyük ihtimal. bizim orjinal mg lerde yandan egzoz çıkışının oradan almışlar bunda ise içeriden almışlar külbütör kapağını değişmen gerekir yada o deliği alüminyum kaynağı ile tıkayacaksın. ama emin olmak için üst kapagı söküp bakmak gerek ama 100 de 99 benim dediğimdir. zaten kendinde demişsin egzozdan oluk oluk yağ geliyor diye

eski 125 üst kapağı tekrar tak o zaman. 200lük ile değiştirecektin nasılsa

canın sıkılacak hevesin kaçacak senin büyük ihtimalle benim dediğim gibi silindirin kafasından aldır orjinal 125 lik kapak ile topla biraz tadını al :) bu arada karbüratörün kaçlık ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------

subap ayarınıda ya motoru senteye getirip yaparsın yada subaplardan biri basarken diğeri boşa çıkar o boşa çıkan subapı ayarla sonra diğeri basarken diğer boşa çıkanı ayarla

canın sıkılacak hevesin kaçacak senin büyük ihtimalle benim dediğim gibi silindirin kafasından aldır orjinal 125 lik kapak ile topla biraz tadını al :) bu arada karbüratörün kaçlık ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------

subap ayarınıda ya motoru senteye getirip yaparsın yada subaplardan biri basarken diğeri boşa çıkar o boşa çıkan subapı ayarla sonra diğeri basarken diğer boşa çıkanı ayarla

şimdi ben bu 150 65,50 silindire hiç bişe yapmadan 125 üst kapagı taksam çalışırmı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:40 ----------

eski 125 üst kapağı tekrar tak o zaman. 200lük ile değiştirecektin nasılsa

üst kapağı kullandım bi kere iade edemem ki :( :pr: :pr:

çalışır tabi niye çalışmasın

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------

bu arada ölçtün mü piston ne kadar aşağıda kalıyor?

çalışır tabi niye çalışmasın

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------

bu arada ölçtün mü piston ne kadar aşağıda kalıyor?

eski silindiri takamam contası yok ozaman ben bu sılındıre 125 kapakla toplıım yarında o deliğe kaynak yaptırp onu takarım
elimde mm lik ölçü aleti olmadından ölçemedim

kaynakla uğraşana kadar, ona uygun külbütör kapağı al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar