çin malı kasklar yasaklanmalı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nedense snell testlerinde buna dikkat edilmiyor kaskın dış katmanı üzerinde bir hasar oluşup oluşmadığına bakılıyor

Dediğim gibi hangi test güvenilir diye tartışmıyorum ben, standardizasyonun gerekliliğini savunuyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
standartların bizi yönlendirdiğini düşünüyorum. o nedenle bu şekilde standartları karşılayan ve aynı zamanda kaskın asıl koruması gereken kafatası kemikleri ve beyin dokusuna en az zararı veren kaskı merak ediyor ve arıyorum

benim bildiğim fiber ler iimiş.. ben 2 tane açılır kask aldım yazın iyide sağlam değiller biri airoh diğeri cox marka ben okuduklarıma göre en ii si race tarzı tek parça olan kaliteli ler..

1 tane kötü örnek görmüştüm motor kazası yapıp beyni zarar gören bir arkadaş vardı ..

geri kalan ömründe her şeyi çift görücek ve dengesini çok zor korucak..

yani sizin benim gibi hareket edemicek..

o yuzden 300 euro hayatınızdan daha önemli değil...

en pahalısı en sağlamıdır demiyorum.. ama ii marka almak lazım 1 tane alın tam alın

Çin malı kasklar yasaklanmalı,kalitelilerin fiyatı düşürülmeli ve çin malı motorsikletlere ithalat izni verilmemeliydi bence.. onlarla bütün olarak güvende değiliz ki kask tan medet umalım:pale:

ağzı olan konusuyo abı herkes dıyo halk bılınclendırılsın madem boyle bıseyı ıstıyonuz ılk adımı sız atın gersı gelır zaten:farao:

çin malı kasklar tabi yasaklanmalıda yasaklanması gereken bir çok şey varken sıranın kaska geliceğini pek sanmıyorum. bendede huadun diye bi kask var polis ve rüzgar amaçlı kullanıyorum başkada çarem yok zaten:farao:

valla dostum aslinda alinmayacaj gibi degil cogu int. sitelerinde 15 ay a kadar vade farksız veriyorlar ben aldim aylik 18.5 YTL ile aldim ode ode bitmez degilmi.

msozen44.jpg

iste bole bisi CABERG tarafindan uretiliyor ve gunesligide var vizorun altinda :)

1 metreden düşen çin malı kaskın hali.Karpuz gibi yarıldı

s5004440yq0.jpg

biizm 4 tane arkadaşta çin malıkask var veya vardı hepsi bi şekilde kaskı yere düşürmüş.kiminin ortadan ikiye kimi dörde bölündü.bazılarıda japon yapıştırıcıyla yapıştırmış hala kulanıyo.nasıl bir mantıktır anlamadım.söz konusu olan hayatın ama onlar bir japon yapıştırıcısıyla hallediyorlar olayı.kesinlik şu çin kasları yasaklanmalı.ama hiç yoktan iidir diyenler kullanmaya defam etsinler.keyifli sürüşler...

Merhaba, www.ebay.com dan kask bakabilirsiniz. Yurt disinada kasklari gonderebilirler. Uygun fiyata daha iyi kasklar bulabilirsiniz ama Turkiye'ye gonderirken ne kadar posta masrafi isterler bilemiyorum. Sadece forumdaki arkadaslara ekstra bir fikir olabilir diye dusundum....

ya bazı arkadaşlar durumun farkında hee kaskı alamıcaksan motora binmiceksin die bişeyde yok
300 euro bi kaska vermem yani vermem
en fazla 100 ytl veririm ama 100 ytlyede kask yok mecbur wiwi kullanıyoruz allah biizi korusun başka diebilecek bişeym yok...

Cebinde kaska 200 ytl verecek parası olmayan motosiklet sahibi arkadaşlar var aramızda. Motosikleti hangi parayla aldın demezler mi adama...

Memleketimden insan manzaraları.

Kimse cevap yazmamış. Bu herkes aynı fikirde mi demek oluyor?

En azından maddi imkansızlıktan tasarruf amacıyla ucuza kask alan arkadaşlar daha tedbirli olurlar bu konuyu okuduktan sonra.

Önceki mesajım biraz ağır kaçmış olabilir ama burada mevzu insan hayatı. Kimse kişisel algılamasın lütfen. Ders çıkartmaya baksın.

Cebinde kaska 200 ytl verecek parası olmayan motosiklet sahibi arkadaşlar var aramızda. Motosikleti hangi parayla aldın demezler mi adama...

Memleketimden insan manzaraları.

Ben motosiklet alan bir insanın cebinde 200 milyon olmayacağına inanmıyorum... Ama şu da bir gerçek ki kuryecilik yapan arkadaşların zaten kazandığı 2 kuruş yanında bir de kaska para vereceklerini hiç sanmıyorum. Zaten onlar zamana karşı yarışan bu işi yaptıklarında hayatlarını tehlikeye atmayı kabullenmişler... Çoğu da zaten kendi motoruyla değil şirket motoruyla ve şirket donanımıyla yapıyorlar bu işi... Bence kurye şirketlerine belli standartlar getirilmeli!!!

Motoru keyif için kullanıp da 130 ytl veremeyen arkadaşlara lafım. Birşeyin değerini ancak onu kaybettiğinizde anlarsınız... Ama kafanızı kaybettiğinizde onu da anlamaya fırsatınız olmaz.
Karpuz kabuğu gibi çin kasklarına 30 ytl vereceğinize gidin doğru düzgün birşeyi taksitle alın... Mesela Grex marka kasklar...kaliteli ama ucuz.
g06_9.jpg

130 Ytl

Arkadaslar kaskların fiyatları tüm ülkelerde aşagı yukarı böyle ben 380euroluk bir kask ve 200euroluk bir kask olmak üzere 2kask kullanıyorum. 2sindende son derece memnunum. Kaska verdiginiz deger hayatınıza verdiginiz deger demektir. Eger kask'a 15-20ytl den fazlasını ayıramıyorsanız altınıza en azından 2000ytl tutan motosikleti nasıl cekiyorsunuz. Fiyatları ucuz olsa elbette daha iyi olur ama bu fiyatlarda cin mallarını almaya mazeret olarak gösterilmemeli bence...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar