Selamlar;
Hazır konusu da varken bende düşüncelerimi söyleyeyim.
Şimdi bende motosiklet alma aşamasında birisi olarak Çin motor alayım, biraz sorun çıkartsın, sağını solunu açayım bakayım, motosiklet hakkında fikrim olsun, usta göreyim tanıyayım, yağını suyunu yemini vereyim, yer yer sevineyim yolda kalıp üzüleyim diyorum. Elim anahtar tutar. Evdeki çivileri, vidaları, ampulleri değiştirmişliğimden, elektrik panosu kurup motoruna bobin sarmışlığım da var. Yani motosiklet sukoy verdiğinde sorununu anlayıp eğer edebileceksem müdahele etmek isterim. 300 500 masraf çıkartınca "hay senin gibi motorun tekerine" demem.Yaşım da az buçuk var. Bu saatten sonra senede 80 tane motosiklet değiştirmem. Alırım "abi yeter bak artık gitmiyorum göm beni ne olursun üzerime toprak at" diyene kadar binerim diyorum.
Sonra bir gülme geliyor;
Motosiklet alma arefesinde birisi olarak Japon motor alayım, sorun çıkartmasın, bineyim üzerine vurayım kırbacı vurayım kırbacı...bakım aralığı uzun olsun yağını değiştireyim basayım burdan tek marşta italyaya gideyim, tek depo benzinle Türkiye'yi dolaşayım, elim az buçuk anahtar tutar, tur camını kendim sökeyim, 90.000 km de lastiğine hava basayım italyadan döneyim, dönerken yanan depo ışığına aldırış etmeden Bulgaristan üzerinden istanbul a kadar boş viteste geleyim istiyorum.
Sonra yine bir gülme geliyor.
Bankaya gittim bakiyemi görmeye, anca bi bisiklete yetiyor.
Bu sefer gülmedim
Uzun lafın kısası iş ne alırsan al bütçene göre al. Yoksa kredi çekip amerikana da yaslarız nedir yani. Ama iş bu ya Amerikan bize yaslarsa ? Ne kadar ekmek o kadar köfte. Neticede hepsi motosiklet. Binin gezin düşünmeyin
Saygılar