çin ile mi başlamalı?

enduro kros tarzı motorsiklet kullanmayı düşünüyorum ama motor kullanmayı hiç bilmiyorum. kimisi çin alma direkt japonla başla diyor. yamaha wr 125 dediler ama oldukça yüksek. kimisi de çin ile başla öğrenince güzel bir japon al dediler. çinli diyorsanız ne önerirsiniz, japon diyorsanız ne önerirsiniz bi yardım lütfen.

bence çine hiç bulaşma bende motor alıcam çinle uğraşmamak için geç olsun ama iyi olsun diye para topluyorum

Çin malları artık eskisi gibi kalitesiz değil ayrıca şahsi görüşüm ilk motorun bence çin malı olmalı motoru devirsen bile parçaları cok ucuz yinede sana kalmış bir durum.

Boyunuz kaç cm ? wr 125 üstüne oturunca alçalıyor baya. düşürüp kaldırınca da kırılan dökülen bir yeri olmuyor.
Sürüş hissi, malzeme ve motor ömrü, bakım aralığı açısından japon daha iyi olur. Bozulma, veya değişiklik isteme durumu da çok nadirdir.
Çin malı işten anlayan için işletmesi çok ucuzdur. Eliniz anahtar tutuyor, ve sorunları anlayabiliyorsanız 3-5 kuruşa problemleri halledilir. fakat sürüş hissi, freni, konforu değişmeyecektir.

boyum 1.80 ama hiç tecrübe olmayınca sadece parmak uçlarının yetişmesi sıkıntı olabilir gibi geldi. gerçi o da yetişir mi bilmiyorum.

çinli ile başlamamalı önce japonla başlayıp alırken ve yedek parçada kazıklanmalı sonra mağdur olup çinliye geçmeli.:bounce:

F54

Motosiklet kullanmaya en ucuz en basit i ile başlanmalı
Zaman geçtikçe Tecrübe kazandıkça ne istediğini daha iyi belirleyip ihtiyacın olan motosikleti almalısın
Artık Çin Japon sen karar ver

Cinle basla diyecegim ama cin mallari dahi eskisi gibi ulasilabilir rakamlarda degil artik. Bir ton para verip rezillik cekmektense direk Yamaha WR 125 yuru derim.

Maddi imkanın yeterli ise bence tabiki japon.Yamaha wr125 mükemmel bir motor benimde aklımdadır hep.(kullanmadım incelediğim kullanıcı yorumlarını takip ettiğim kadar ile) yanılmıyorsam Hayko Cepkin de wr125'i kullanıyordu.

Maddi imkanlar japona yetmiyosa tabiki motorsuz kalacak değiliz,burada da çinliler işin içine giriyor araştırırsan onlarında iyisi kötüsü var Mondial 150 xtreme max kullanıcıları bayağı memnun mesela.
Zamanın da bende çinli kullandım hiçbir sorunda yaşamadım ama insanın aklında hep bi acaba bişey olurmu yolda bırakırmı soruları oluyor.

çin min insan ayırmayın keyfin bütçen neye yeterse onu al boşver sen. çinli olursa daha hassas davranırsın bozulursa elin anahtar tutar arızaları sebeplerini çözümlerini öğrenirsin

Eğerki maddi sıkıntın yoksa küçük cc'li bir Japon al sonra da büyütürsün. Ama maddi sıkıntın varsa ucuz bir Çin malı al sonra yine para biriktirip güzel bir Japon alırsın

ahe

bence ikinci el temizinden yürüyen çin malı al düşçen kalkcan üzmesin soğutmasın seni motordan o yüzden al 2 ye çinli motor neyin ne olduğunu sonra öğrendikten sonra sat istediğin motoru al

Çin malı z-one-s 180 var bende tık bile demedi çok şükür.Bu siteden bir arkadaş da drift ile 35.000 km civarı yapmıştı halada sürüyordu nick metcan39 du galiba.
Çin malına o kadar kötü rezil pislik iğrenç diyorlarki artık bende kendi kendime "ulan benim motosiklete niye birşey olmuyor, durduk yerde dökülmüyor acaba hor kullanmıyorum diye mi 11.000 km dir tık bile demedi 1 TL bile masraf açmadı?" falan diye düşünuyorum.

Son düzenleme:
çinlileri kötülemek için demiyorum ama maddi durumun varsa tabiki japon karşılaştırma bile yapma.

Kros düşünüyorsan arazide düşük vites yüksek devir kullanacaksın, bu durumda da hava soğutmalı bir motor şiştikçe şişiyor saçma sapan tepkiler veriyor. Seni yolda bırakmaz evet ama hiçte zevkli bir olay değil bilesin. Şu mevsimde zor ama nisandan sonra bunu yaşayabilirsin. Su soğutmalı bir motor enduro da bu olmayacağı gibi enjeksiyon da yakıt sarfiyatı sağlayarak daha fazla menzil kazandıracak. Wr 125 alacak bütçe varsa hiç düşünme.

maddi anlamda çok sıkıntı yok aslında ama düşürdüğümde de çok üzülmek hoş olmaz tabi. çinli ile başlayıp öğrendikten sonra japon almak mantıklı geldi. umarım aldığımın ikinci günü çalışamamazlık etmez. çinli sıfır mı alıyım?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar