Çıkarın depodaki piknik tüplerini

şaka bi yana kaza anında allah korusun çok tehlikeli, arkadan araba çarpsa falan tam bir facia, kurtulma şansın yok...

izin çıkmaz buna

aslında iyi güzel bişey ama küçük motorlar bunu kaldırmaz büyük motorlarda daha iyi verim alınacağına inanıyorum enaz 200 - 250 cc da küçük motorlar zaten yürümüyor birde lpg olursa temelli rampalarda emekler sürekli artan petrol fiyatları nedeniyle insanlar mağdur kalıyorlar böyle sistemin motosikletler üzerinde kurulmasını isterim istendiğinde lpg istendiğinde benzin ile kullanılması güzel olurdu.

Erhan senle ben şunu bir yolda deniyelim mi ne dersin belki işimize yarar :D

Piknik_Tupuyle_Calisan_Motosiklet.jpg

Körfez Sanayi Sitesi 4. Blok’ta faaliyet gösteren Akdaş Oto Gaz Sistemleri firması, belki de dünyada bir ilki gerçekleştirdi, motosikleti piknik tüpüyle çalıştırmayı başardı.

İZİN GEREKİYOR

Akdaş firmasının sahibi Özay Karaağaç, uzun süredir böyle bir sistem üzerinde çalışıyordu. Piknik tüpünden gelen gazı başka bir kutu vasıtasıyla motora yönlendirip motosikletin çalışmasını sağlayan Karaağaç, şimdi geliştirdiği sistemin güvenlik tedbirleri konusunda çalışma başlattı. Makine Mühendisleri Odası ve diğer yetkili makamlardan gerekli iznin alınması halinde seri üretime geçilecek.

MALİYET 100 YTL

Tüplü sistemin bütün maliyeti sadece 100 YTL. Bir piknik tüpü 8 YTL’ye değiştiriliyor. Sürekli motosiklet kullanan bir kişi, bir hafta boyunca 8 YTL’lik piknik tüpüyle rahatça dolaşabiliyor. Aynı süre içinde benzine ödenen para ise 50 YTL’yi geçiyor. Bu nedenle LPG ile çalışan otomobillerden sonra LPG ile çalışan motosiklet de bu yönüyle ilgi görebilir.

izin çıkmazzz izin çıksada eğer bi 10 yıl geçer :cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Güvenlik anlamında gerekenler yapılırsa izin alınmasına engel bir durum çıkmaz diye düşünüyorum.

Bu konu geçen yıllarda motorcu sitelerinde çok tartışıldı. Yani olay yeni değil. Bu konu üzerinde geçmişte de çalışanlar vardı... Buyurun;

Darendeli Ustanın Müthiş Buluşu: Motosikleti LPG ile çalıştırdı.
Balabanlı oto egzoz ustası Zülkarneyn Durmuş, 100 cc’lik 4 zamanlı bir motosikleti LPG ile çalıştırmayı başardı. Sorunsuz bir şekilde çalışan motosiklet, 5 YTL’lik LPG ile 200 kilometre yol gidiyor.

Darende’nin Balaban Beldesinden olup, uzun süreden beri Elbistan Sanayi Sitesi’nde oto egzoz ustası olarak hizmet veren Zülkarneyn Durmuş, tecrübe ve birikimlerini kullanarak 100 cc’lik bir motosikleti LPG ile çalıştırmayı başardı. LPG sistemi ile çalışan bir otomobilde bulunan tüm güvenlik önlemlerinin yer aldığı motosiklet, 5 YTL’lik LPG ile 200 kilometre yol gidiyor. Zülkarneyn Durmuş, deneme amacıyla yaptıkları montajın sorunsuz bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Durmuş yaptığı açıklamada; düşük beygirli motorlarda kullanılan özel bir regülatörü motosiklete uyguladık. Yaptığımız çalışmada, bir otomobilin LPG montajında kullanılan tüm emniyet sistemleri bu motosiklette de kullanıldı. Sürücü istediği zaman benzine, istediği zaman LPG’ye geçebiliyor. Kontak kapandığında LPG otomatik olarak kesiliyor. Yılların verdiği bilgi ve tecrübemizi bir motosiklete LPG montajı yaprak kanıtlamış olduk. Motosiklet yeni sistemi taktığımız zamandan beri çalışıyor ve herhangi bir aksaklık ile karşılaşmadık” dedi.

Daha önce başka denemelere rastladıklarını ifade eden Durmuş, “Motosikletleri LPG ile çalıştırmak isteyenler daha önce oldu. Bazı noktalarda eksiklikler olduğu için başarılı olamadılar. Biz, belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik, çünkü benzerini daha önce hiç duymadık. Yaptığımız çalışmadan olumlu sonuç almak bizleri mutlu etti.” diye konuştu.

24 yıldan beri oto egzozcusu olarak çalışan Zülkarneyn Durmuş, “Otomobillerin LPG ile daha ucuza yol aldıklarını biliyorum. Motosiklette de bunun mümkün olabileceğini düşünüp, LPG montajını gerçekleştirdik. Motosikletim ile 10 YTL’lik benzinle 170 kilometre yol alabilirken, şimdi 5 YTL’lik LPG ile 200 kilometre yol gidiyorum. Yakıt masrafım bir anda üçte bire indi” dedi.

Zülkarneyn Durmuş, buluşuna patent almak için gerekli girişimleri başlattığını ve bu konuda yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Çok tehlikeli ya,arkadan biri çarpsa o tüp patlasa adamın parçasını bulamazlar.
2 kilo kadar tüp gazının ev içinde patladığında sadece kolonları sağlam bıraktığından hareketle bunu söyledim....(ilgisi olan varsa duvar malzemesi gazbeton)
yine de takdiri kullanan kişiye aittir,saygılarımla :rendeer:

biraz geliştirip orijinal bir şekle sokarlarsa neden olmasın bence olabilir ama iyi ce bir test edilmesi lazım..

BU SİSTEMİ İKİ YIL ÖNCE BİR TANIDIĞIM YAPTI SAĞLIKLI BİRŞEY DEYİL ÇEKİŞTEN DÜŞÜYOR. EN ÖNEMLİSİ OTOBANDA GİDERKEN TÜP BİTTİ AN YAKIN TÜRPÇÜYE SİPARİŞ Mİ VERİCEN:queen:
Arabalardaki gibi hem benzin hemde gaz olsa süper olur ama onu motorun en kuytu yerine takarsak iyi olur birde millet dalga geçmesin:cyclopsan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
piknik tüpü diğilde şu büyük sanayi tüplerinden takarlarsa bende taktırırım hem daha havalı olur
o zaman sepetli motosiklet almak lazım,var mı bildiğiniz bir yerde sepetli İJ rus
motosikleti filan

Çok tehlikeli ya,arkadan biri çarpsa o tüp patlasa adamın parçasını bulamazlar.
2 kilo kadar tüp gazının ev içinde patladığında sadece kolonları sağlam bıraktığından hareketle bunu söyledim....(ilgisi olan varsa duvar malzemesi gazbeton)
yine de takdiri kullanan kişiye aittir,saygılarımla :rendeer:
evin içinde hava çıkışı olmadığı için gaz sıkışıyor ve kıvılcımla alev alıp aynı basıncın en az 100 katı bomba etkisi yaratıyor. motosiklette 120 m2 lik evi bir tutma bence.

Tam emniyetli olarak piyasaya yayılsın helede 100-200 ytl olursa hemen taktırırım

arkadaşlarında bahsettiği gibi daha önce defalarca başarı ile uygulandı bu sistem. güvenlik kaygılarının yanı sıra türkiyede vize işlemlerinin mümkün olmaması nedeniyle trafiğe bu şekilde çıkılamıyor.

güvenlik endişeleri kısmen haklı olsa da bence çok kotkulacak bir durum yok. bu lpg depoları standartlara uygun üretilirse 9mm'lik mermilere bile dayanabiliyor.

bi kaza asninda kucuk bor dokunusla mem motor havaya ucar hem biz:)

benim arka çanta hacmi 26lt :) taşıma kapasitesi 5 kg. :) buna uygun lpg yapmak lazım :) tüp işi sakat :)

bizim köyde bir çoçuk vardi o mopete takmıştı ama şimdi ne oldu bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar