Çift Silindir BMW

Merhaba arkadaşlar, ben çift silindir 1950-1965 yılları arısında üretilmiş çift silindir bmw arıyorum. Motorun temizliği önemli değil. satışı olsun parçaları eksik olmasın yeterli. R50/2 R /60 modelleri olursa iuyi olur. Elinde bu matarlardan olan varsa ve bsana yazarse sevinirim.

arkadaşım teşekkürler ama ben eski modellerden arıyorum. R/60 - R/50 R/50-2
R/51 Gibi R/60 şın taksimi olmayacak. bu motorlar bana göre yeni :) Bu modeller yataklı diye anılıyor ben yataklı istemiyorum.

Abi aslında çok var ama millet dünyanın parasını istiyor. Çok uğraştım bu motorlarla alırken altın, satarken hurda. Millet ağzını doldurmuş istiyor. Ve Birçoğu istemekte haklı aslıda. onun restoresi için çok para gidiyor. Ama yinede rayici o kadar yükset değil bu bmw lerin.

Elimde 1952 model BMW r51/3 var.
Toplanmış durumda hiçbir eksiği yok.
Ne dersin?

r 51/3 nüz..

:) Ben hem beşik ömartisör istiyorum. hemde kendim toplamak istiyorum. hemde ucuz olsun istiyorum. çok şey istiyorum biliyorum. ama motorunuzun satışı varsa ve istediğiniz fiyat bana uygun gelirse neden olmasın...

Bende 1983 r65 var. Arkadaşım, bazı forumlarda yazmıştım ama yine hatırlatıyım. Bu konuda üstad olan kişi benim bildiğim Ankara Ostimde Klasik BMW ci ünal usta var restore edip ithal ediyor genelde (Almanya veya Amerikaya). Elinde her türlü BMW bulunur. Almasan da bi git gez BMW nin geçmişten bu güne durumunu klavye üzerinde değilde birde gözlerinle gör. Elindeki bütün mallar ruhsatlı(hurda da olsa) sahip olduğu ruhsatlı toplanmaya müsait olanlardan istersin.Yardımcı olur.

abi ilgine teşekkürler. Ünal ustayı iyi bilirim . kendisinden az parça satın almadım. Abi ünal usta çok pahacı. Ankarada R/50 sattılar 1500,00 Ytl ye. Ben istanbulda oturuyorum bi motor kaçırdım BMW R51/3 1800,00 YTL . siz bakmayın internette 7000 $ 1000 Euro istediklerine. şu ana kadar BMW R27-26 VE R 50 topladım ve sattım. Kendim restore etmek istiyorum. biraz pahalıya maal oluyor ama yine ünal ustanınkinden ucuza gelir :)

Aradığın motoru merak ettim temsilide olsa Resmi yok mu ekleme imkanın olur mu? insallah istediğini bulabilirsin..

evet birinci linkdeki motor tam benim aradığım motor amaaaaa bu motorun piyese değeri 1000-1500 ytl iken motorun sahibi olan arkadaşımız 4000 YTL istiyor. saygı duyarız mal onun.. ama o motoru ayağa kaldırmak için nerden baksan 5000 YTL para gerekir. ve bu motoru restore etmek bir yıl zaman alır. bir yıl sonra ben motoru bitirmiş olurum bir kaç ay geçtikten sonra motorda restore edilecek söküyüp takılacak bir şey kalmadığı için benim motordanh hevesim geçer ve motoru satmaya kalkarım ve o motora vereceklir en yüksek fiyat 6000 ytl . :) emeğinemi üzülürsün paranamı. oylesi bi motora ben 1500-1850 YTL veririm ama daha fazlasını veremem.

abi onu satıcıyla bir görüş istersen uzun zamandır sitede üstüne gidersen belki verir ama genelde hep fiyatlar aşağı yukarı böyle ....

abi ankarada izmirde çalışan motorlara 4000 ytl istiyorlar. Adamı aradım ben adram motoruna toz kondurmuyor hiç pazarlık payı bırakmıyor. Ben aynı o şekilde ama fiyatı daha makul bir motor alıp kendim restore etmek istiyorum. Tamirini yapmak da bana motora binmek kadar zevk veriyor. ben kolay kolay tamirciyle gitmem tüm bakımlarını kendim yapharım ama o motoru alırsam restore etmek için param kalmayacak. ve huyumuda biliyorum duramayıp kredi çekeceğim durdur yere borçlanacağım . gereği yok eğer böyle bir motordan haberiniz olursa beni haberdar ederseniz sevinirim.

tuncsall abi 10 15 yıl önce buralar bmw den ğeçilmezdi ve yüzüne dahi bakan yoktu para dahi etmezdi orda burda hurda da çöplükte yatardı değer veren olmazdı ben o zamanlar yaşca biraz daha ufaktım 16 17 yaşlarında o motorların değerli olduğunu biliyordum ama hepsini hurdaya ğönderdiler coguda yatıyor hala dadeğeri yok bir araştırayım istersen hurda parasına alırız bizim burda kıymeti yok onların

tuncsall abi 10 15 yıl önce buralar bmw den ğeçilmezdi ve yüzüne dahi bakan yoktu para dahi etmezdi orda burda hurda da çöplükte yatardı değer veren olmazdı ben o zamanlar yaşca biraz daha ufaktım 16 17 yaşlarında o motorların değerli olduğunu biliyordum ama hepsini hurdaya ğönderdiler coguda yatıyor hala dadeğeri yok bir araştırayım istersen hurda parasına alırız bizim burda kıymeti yok onların

abii sen ne mübarek bir insanmışsın. :) sizin orası neresiki ? abi ilgilenirsen çok sevinirim.

abi sende bendensin demek bende motorcuya gitmem adan z ye puluna kadar kendim toplarım ve binmekten çok deha fazla zevk duyarım mzcı nin söylediği aynen doğru burasıda öyleydi 15 20 adet r25 inden tut r50 s ine kadar göruyorduk ama şu 5 sene içinde sanki biri çıktı hepsini topladı.....
yılmak yok araştırmaya devam:cat:

abi sende bendensin demek bende motorcuya gitmem adan z ye puluna kadar kendim toplarım ve binmekten çok deha fazla zevk duyarım mzcı nin söylediği aynen doğru burasıda öyleydi 15 20 adet r25 inden tut r50 s ine kadar göruyorduk ama şu 5 sene içinde sanki biri çıktı hepsini topladı.....
yılmak yok araştırmaya devam:cat:

Abi BMW ye biniyorsan kendin yapacaksın, kendin anlayacaksın, tamircinin eline düşersen ne motoruna binebilirsin, nede tamirciye para yetirebilirsin. Abi bu Bmwleri toplayan ve yurt dışana satan ünal usta var biliyorsun. Bir zamanlarda Adana da topladılar ve İncirlik hava üstüne gelen bir çok amerikan askerine sattalır bu bmw leri. Ondan öncesinde kimse bu motorlara rağbet etmiyordu ve ortalıkta bir sürü bmw vardı. Şimdi sayı azalınca fiyatta biraz fırladı. Ben birisinde bulmuştum bir bmw R50/2 Dedesinin motoruymuş belki 15-20 yıl binilmemiş. ve adam benden para istemez kardeşim al götür senin olsun dedi ve bir kaç gün sonra bir yerlerden duymuş olymalı ki bu motorların iyi para ettiğini bu kez benden 3.500,00 YTL para istedi. Sonradan öğrendimki Ünal ustaya satmış motoru. Ama ünal ustanın o motora kaç YTL vereceği hepimizce malum... Böyle sağda solda yatan motor çoktur. Ama arayıp bulmak lazım.

Tuncsall arkadaşım bu motorları sen biliyosun ben biliyorum bunun dışındakilerde 50 yıllık motora 3-4 bin lira vereceğime gider sıfır Çin malı alırım diyor.
Ben de diyorum ki o sıfır çin malı motor 5 sene sonra kaç lira edecek. Burda bakıyorum ama hep toplanmış buldum. Toplanmış içinde 4-5 bin lira normal fiyat biliyosun. Toplanmamış için bu fiyatı istiyolarsa yanlış yapıyolar.
Birde plaka sorunu olanlar var tabi onların durumuda malum zaten ancak yedek parça oluyolar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar