benim de ozel ders verdigim ogrencilerden bu yıl oss'ye girecek olanlar var. hatta cumartesi gunu bi kız ogrencimde kalacam. benle uyu diyor

canım ya. size de tavsiyem, rahatlamak icin sevdiklerinizle, size guven duygusu veren insanlarla uyumanız. yalnız uyuyunca heyecandan/dusunmekten 1'i 2'yi bulmasın uyku saatiniz. sabah erken kalkacaksınız.
1.guzel bir kahvaltı yapın. kahvaltı alışkanlıgı olmayanlara bile kahvaltı yapmalarını oneriyorum. zaten en gec 7 de kalkacaksınız. sınav 9,5'ta. sınava kadar 2,5 sa var ve sınav cok uzun suruyor. mutlaka kahvaltı yapın.
2.sınava girmeden once kendi kendinize söz verin:
a) elimden gelenin en iyisini yapacagım. dikkatimi asla soru kitapcıgından baska bir yere odaklamayacagım. (gozetmenin ayak ssi, diger ogrencilerin sayfa cevirme sesi,vs.vs.)
b) asla demoralize olmayacagım. ne olursa olsun, 3 saat boyunca tum bilgilerimi en verimli sekilde kullanabilmek icin kendime guvenecegim.
3. zaman kullanımı icin aklınızdan cıkarmamanız gerekenler:
a)alışık oldugum konu sırasıyla soruları cozmeye baslayacagım, yeni birşey denemeye kalkmayacagım.
b)''başlayabilirsiniz'' dedikleri andan ''süre bitmiştir'' dedikleri ana kadar tüm zamanımı sorulara harcayacagım.
c)zorluk derecesi yuksek,zamanımı alacagını tahimin ettigim soruları hemen atlayacagım, uzerine fazlaca dusunup zaman kaybetmeyecegim. oncelikle kısa surede cozebilecegim kolay soruları cevaplandırıp zaman arttıracagım, arttırdıgım zamanla dönüp zaman alıcı sorulara bakacagım.
d)boş bırakıp gectigim, kesinlikle emin olmadıgım fakat cevap verebildigim soruların 'kitapcık uzerindeki soru numarası' yanına ''?'' , ''!'' , ''?!'' gibi notlar alarak artık zamanda oncelikli olarak dönüp bakacagım soruları belirleyecegim.
c)test teknigini kullanmayı unutmayacagım!!!! bu cok onemli, cunku bazı sorular secenekten gidilince cok cok daha kısa surede çözülebiliniyor!!!
e)kalan son 10 dakikamda cevaplanmamış 20 sorum kalmış ise, ve bunların 10'u bildigim konudan fakat uzun soru cumleli, diger 10'u iyi bilmedigim bir konudan ve kısa soru cumleli ise kalan bu 10 dakikayı kesinlikle iyi bildigim konunun uzun soru cumleli sorularını okuyarak degerlendirecegim.
(eger konuyu iyi biliyorsanız soru cumlesinin uzunlugu ''solda sıfır'' dır!!!!!! eger konuyu iyi bilmiyorsanız soru cumlesi kısa ve cezbedici gelebilir fakat yanlış cevaplama olasılıgınız yuksektir!!!!!!)
NOT1: her ne olursa olsun, aileniz icin herşeyden onemli oldugunuzu bilin.
NOT2: zaten herşeyden kıymetliyim diye kendinizi salmayın

NOT3: aklınıza takılan soruları bana burdan iletin.
(tecrubelerime guvenin diye soyluyorum,boğazici mat. öğrt. bölmü mezunu olacam 10 gun kaldı.)