merhaba sevgili motorsiklet dostları,
adım Emre İLTER. Adana' da Oturuyorum. Biyoloji öğretmeniyim. Motor sevdası yıllardır yüreğimdeydi ancak 3 ay önce bir motor sahibi olabildim. motorum jinlun 250 cc. elegance. 4200 kilometredeyim. kendi motorumu övmek amacı ile değil tamamen objektif görüşümü yazıyorum.
1. 1.94 boyunda ve 91 kiloyum ve motor altımda kaybolmuyor. görünüş olarak gerçekten iri bir motor ve şık. heybe çantalar, krom parlatma falan uygulayınca oldukça havalı.
2. Süratlenme ve çekiş fena değil. dur kalklarda debriyaj biraz geç kavrıyor zinciri. bu sanırım tüm jinlunlarda var maalesef ama kalkıştan sonra 2. 3.... vites geçişlerinde gerçekten sorun yok.
3. fren pek güven vermiyor ki bunu tecrübe ettiğim için daha net söyleyebilirim. fren mesafesi gerçekten uzun ve sert frenlerde arka teker çok çabuk kitleniyor ve hemen yalpalamaya başlıyor.
4. gidon hakimiyeti başlangıçta biraz zor, dönüş açısı kısıtlı gibi geliyor ama sonra alışıyor insan.
5. benzin tüketimi son yaptığım ölçümlerde 15 litre benzinle yaklaşık 400 km. civarında ama bu ölçüm şehir içi trafikte ortaya çıkan bir sonuç.
6. hızlanma ve çekiş konusunda bir problem yaşamadım, kendi kalitesi çerçevesinde düşünüldüğünde gayet iyi, tatmin ediyor...
7. işçilik maalesef sınıfta kalıyor. çin malı motorların genel sorunu sanırım. benzin deposu yerinden çıkacak gibi, amortisörler yetersiz, zinzirden ve oynar aksamdan çok titreşim geliyor. yolcunun ayak koyacağı pedallar boştayken acaip titriyor... vidalar hemen paslandı.
8. egzos sesi çok düşük, uysal bir kedi gibi ve görüntüsüne hiç yakışmıyor, açtırmak zorunda kaldım ve şimdi hissettim cruser bir motora bindiğimi...
kısa zamanda edinebildiğim tecrübeler doğrultusunda elde ettiğim sonuçlar bunlar. teknik olarak yanlış terimler kullandıysam kusura bakmayın öğrenmeye çalışıyorum ve içten bir şekilde düşünce ve duygularımı ifade etmek istedim. motor tecrübesi olmayan yeni motor alacak arkadaşlara sanırım yardımcı olabilecek tarzda bir yaklaşım oldu.
tüm motorsever arkadaşlara sevgiler, kazasız keyifli sürüşler.
Emre İLter