bazı motora el vurmak başa bela servisi bile beterin beteri yağın yerine sahte yağ koyan bu listede olan şirketler bile var . servisleri kapatıp sözleşmelerini iptal ediyorlar ama olan motorlara oluyor .
hyosung ve regal raptor .bu listenin en iyileri .
bu listede biri var kimseyi üzmemek babına ismini ağzıma almıyorum ama ellemeyin o kadar beter bişi . onun reklamını yapmak değil şu sitede bannerleri çıkıyor ama alıpta memnun olmayan o kadarı var . gelipte iki bir şey yazsalar rencide ediliyorlar .
skygo çok güzel aletmiş . bence bekleyip onu alın regal raptor alın veyada gerisine el vurmayın .
yanlız adam daha skygoyu sitesine bile koymamış düzgün error veriyor .
skygo,salcano,bisan firmasının imalat yapacağı 250 lik motor ve jinlun 250 lik motorların hepsinin motor model kodu LIFAN-253FMM dir.bu motor ayrıca atv motorudur.çekişi o yüzden iyidir.bu şekilde search yaparsanız motorun tek bir üretici olan lifan motor adresine ulaşırsınız.bu sebeple bu motorların kullanıcıları ya size aynı dertten yakınacaklar ya da aynı pozitif özeliklerini öveceklerdir.sonuçta motor aynı.yani içerik aynı.sadece biçim farklı.biçim faklılığı da son kullanıcıya fiyat yönünden yansıtılır ya da ithalatçı firmanın kar politikasını ortaya çıkartır.
motorların servis olayı ise çok farklı bir düşünce.tofaş arabalarının yetkili bayi dışında adım başı tamircinin olduğunu bilirsiniz.bunların içinde iyisi de var kötüsü de.mekanikçi bir motorcu veya iyi bir motorcu ustası bu alete bir defa el attımı anında çözebileceğini düşünüyorum.ihtisas almasına gerek yok bence.bu diğer motor markaları için de geçerlidir.sorun sadece yedek parçada.yukarıda saydığım markaları alan kullanıcı aynı motor modelini kullanacağından motorla ilgili parça bulma garantisi daha da artmaktadır.biçimde ise parça bulmada da o kadar sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.sinyal lambanın biri kırıldığında çok istiyorsan değişik bir modeli çift olarak takarak olayı çözebilirsin.bununla beraber motor kullanan kişi motorunda hangi yağı kullanacağını ve bu bilgiyi ustası ile paylaşmayı bilmiyorsa hiç kullanmasın daha iyi.biraz meraklı olmak lazım,takip etmek lazım,ikaz etmek lazım,yönlenmek ve yönlendirmek lazım diye düşünüyorum.yoksa motor yağı diye kızartma yağı bile konuyorsa o motor ustasının iyi niyetinden şüphe duymak lazım diye düşünüyorum.
infrared' Alıntı:
Hayırlı olsun.
Fiyat da oldukça uygun.
Nereden aldın motoru dostum...
teşekkür ederim.daha iyisi sana olsun.ankara burak motor firmasından aldım. yiba çarşısında 30 yıllık bisiklet satıcısıdır.servisleri de vardır.kişi olarak da çok iyi insanlar.özelikle Ethem bey kaliteli bir insan.
davulcu' Alıntı:
saol dostum.
daha iyisi sana