chopper modifikasyonu lütfen yardım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğer İstanbul'da isen Anadolu yakasında Hasanpaşa'da Köksallar Jinlun Bayii ve servisi var.İstediklerini burada Jinlun'lara yapıyorlar.Ustası Serkan Kara'nın tlf:
0535 3974101

arıyacam teşk

Aynen kendimi gördüm sende.... ayni durumu yasamaktaydim ve geçen 2 hafta evvel siki arastirmam sonucu kararimi verdim ve Dragstar aldim, benim begendigim chopper ön teker ilerde olmayacakti ama arkasi aynen senin istedigin gibi birsey istiyordum.
Ve interneti alt üst edip nasil ucuz ve istedigimi elde edebilirim diye sonunda Dragstara karar verdim tabii karar vermeden evvel TT custom choppers'e email çektim ve onun fikrini aldim o da bana olumlu seyler söyledi dragtsar'la alakali onun için sonuç dragstar 650 su anda elimde ve onun üzerinde çalismalar yapiyorum simdiye kadar bu kararimdan dolayi memnunum , gerçekten custom parçalar çok ve hele hele teknik alanda parçalama konusunda acayip basit birkaç civata ile hersey çikiyor birde custom yapmak o kadarda zor degil gerçekten istiyorsan ugrasarak ögrenirsin. Bu arada ben eski kaportacilardanim araba motor kaporta egitimi eskiden almistim ama inanin o bilgiler olmadanda birseyler yapilabilir diye düsünüyorum.

Basarilar...

motorunuzun resmi varmı ayrıca sölediklerinizi ben nasıl yapayım ancak usta yapar

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Zamanim fazla olmadigindan simdilik tam birsey yapamadim ama 1 ay sonra gerçek çalismaya baslayacagim..
biraz ¨nce çektim bunlari..
20081022_223831_DSCN0658.jpg

20081022_223922_DSCN0656.jpg

20081022_224013_DSCN0657.jpg

Buda benzetmek istedigim chopper, (hernekadar aynisi olmasada yinede benzetirim...insallah)
20081022_224216_bbchoppers22.jpg

bence onları öle dönustureceğene bır regal al derım t gıdonlu oldukcada guzel gorunumu var ve sağlam sorunsuz makına tavsıyem bu yonde karar sana kalmıs

Forumdan Uzaklaştırıldı
bence onları öle dönustureceğene bır regal al derım t gıdonlu oldukcada guzel gorunumu var ve sağlam sorunsuz makına tavsıyem bu yonde karar sana kalmıs

uygun regal bulursam olabilir

Zamanim fazla olmadigindan simdilik tam birsey yapamadim ama 1 ay sonra gerçek çalismaya baslayacagim..
biraz ¨nce çektim bunlari..
20081022_223831_DSCN0658.jpg

20081022_223922_DSCN0656.jpg

20081022_224013_DSCN0657.jpg

Buda benzetmek istedigim chopper, (hernekadar aynisi olmasada yinede benzetirim...insallah)
20081022_224216_bbchoppers22.jpg

benzetme işini yaparken arka tekeri napcaksınız tekeri çok kalınmış siz arka tekeri nasıl değiştirceksiniz bu işi yapan kim arka teker kalınlaştırmak kaça patlar jant ta değişecek daha

Son düzenleme:
nerdesın bılmıyorum ama netten arastımalar yapabılırsın yada uyugun bulamassan cevrenden bana haber edersen yardımcı olmaya calısırım en azından uyugun sekılde

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu arada regal diyosunuzda regalin tipide merikan değilki ön teker ilerde değil varmı öle bi modeli ben göremedim

nerdesın bılmıyorum ama netten arastımalar yapabılırsın yada uyugun bulamassan cevrenden bana haber edersen yardımcı olmaya calısırım en azından uyugun sekılde

yozgattayım imkanlar çok kıstlı motor kültürü yok yozgatta ilçesi bile motor açısından daha iyi yozgattan

regal de çin malı değilmi

Son düzenleme:
Dostum motoru tek kişilikmi olarak dizayn etmek istiyorsun. ilk önce karar kıralım istersen :wiinkk:

amerikan tipinden kastın nedirki:silent:bildiğin cruiser motor işte 3-4 milyara alabileceğin en iyi motor bence.ha bende para bol diyosan tam fiyatlarını bilmiyorum ama 50-60 milyar verip kendi zevkine göre chopper ını yaptırırsın:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Dostum motoru tek kişilikmi olarak dizayn etmek istiyorsun. ilk önce karar kıralım istersen :wiinkk:[/QUOT

çift kişilik ama arka koltuk sökülen cinsten olmalı yani sonuçta tek kişilğe dönüşmeli yok olmazda tercih yapmak zorunda kalırsam tek kişiliği tercih ederim

amerikan tipinden kastın nedirki:silent:bildiğin cruiser motor işte 3-4 milyara alabileceğin en iyi motor bence.ha bende para bol diyosan tam fiyatlarını bilmiyorum ama 50-60 milyar verip kendi zevkine göre chopper ını yaptırırsın:mrgreen:

ben zengin deelim ne 50 60 milyarı american tip derken ön tekeri ilerde poposu alçak motorlardan bahsediyorum

Son düzenleme:
dostum eger bütçeni 5000 ytl falan düşünür isen dragstar öneririm ama yok benim 3000-4000 ytl arasi diyorsan regal raptor 250E-9 yada 9B al derim custom yapacağın alet budur maaliyetide cebini yakmaz... En azından izmirde...izmirde olsaydın yardımcı olurdum sana servis konusunda :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
dostum eger bütçeni 5000 ytl falan düşünür isen dragstar öneririm ama yok benim 3000-4000 ytl arasi diyorsan regal raptor 250E-9 yada 9B al derim custom yapacağın alet budur maaliyetide cebini yakmaz... En azından izmirde...izmirde olsaydın yardımcı olurdum sana servis konusunda :wiinkk:

mondial 250 alsam onu modifiye edemezmiyiz simdi mesele şu regal dragstra yada mondial bunların hiç biri benim istedim gibi değil bunlardan herangi birini istediğim sekle soka bilcezmi sokabilceksek izmire gelirim

arkadaşlar piyasadaki chopperlerin hepsi normal tip ben scooter kullanıyorum seneye chopper almayı düşünüyorum lakin benim istediğim tip amerikan tip chopper hani şu ön tekeri diğer chopperlere göre daha önde olanlar poposuda yere daha yakın bu chopperlerden uygun fiyata nerden bulurum yada bi mondial yada kanuni nin chopperini bu şekle dönüştürebilirmiyim tekeri öne alma modifikasyonu yapılıyomu nerde adres olarak?

cevap ??????????

TT ye bırakırsan o işi minimum 30000 ytl harcaman gerekli. Ama tarzını belirleyip işe kendin soyunursan Çakabey gibi aha ucuza kapatırsın. Yani istediğin tarz oldschool mu newage mi olacak bu chopper tarzı mı istiyorsun bobber tarzı mı ? TR de bu tür çalışmaların sonucu ortaya çıkan tüm motorlara "Chopper" dendiği için bir çok insan tam oalrak ney,n ne olduğu hususunda bilgileri yoktur.

Sana resimlerle açıklayayım;

mychop2.jpg

Resimdeki makina Oldschool Chopper'dır. Genel olarak en basit özellikleri eğimli depo çaylak gidon kısa çamurluk. daha eğimli ön çatal.

flip_front.jpg

Bu alet de bir bobber dır. Görünüş olarak pek farkı olmasa da Çatal açısı daha düşüktür. Yani standart bir cruiser ı alıp en az maliyetle dönüştürebileceğimiz makina budur.

Gelelim oldschool Newage olayına;

Oldschool'un belli başlı özelliklerini söylemiştim. Newage de ise depo kısmen biraz daha yere paralel, ön tekerlek kalın oluyor.

Son olarak eklemek istediğim ve Çakabey(Haldun)'a ve birçok bu şekilde düşünen kişilere katılmadığım bazı hususlar var;

bana göre Chopper herkesin düşündüğü gibi TT de yapılan gibi tamamen 0 dan üretim değildir. Çünkü tarihinde oluşumunda bu şekilde değildir. Chopper kelimesi Chop'tan gelir yani kesip biçmek. Neyi kesip biçiyorlardı? elindeki motorları. Nerden almışlardı o motorları? Harley Davidsondan. Ya da başka bir firmadan. bu akım çıktığında 0dan üretim denen birşey yoktu. Zamanla gelişti. Dolayısıyla şimdi 0 dan yapılana chopper sonradan yapılana cruiser demek özüne ihanet olmaz mı? Bana göre TT de yapılanlarda chopper olamaz. Chopper neydi? kişinin kendi motorunu kendisi yapması değil miydi? Yani Hldunun yapmaya çalıştığı ve benim bir nebze yaptığım motor başka bir firmada yaptırılan "chopper"dan daha chopperdır. Senin gidip standart aldığın ve sonra kesip biçip kendi istediğine göre yaptığın makinanın bir benzeri zaten yok yeryüzünde. Haldunun tipsy'si benim Macitin var mı %100 benzeri?

Sana nacizane tavsiyem Eski model kawasaki En500 yada virago535 tarzı bir makina alıp kendi kişisel hoşgörüne göre modifiye etmen. Sana hertürlü yardımı ben seve seve yaparım.

Son oalrak ekleyeceğim. yukarıda anlattığım herşey hiçbiryerden alıntı değildir. Sadece zaman içinde kendi araştırmalarımla ve görüşlerime harmanladıklarımdır. Katılan olur ya da olmaz saygı duyarım.

Sağlıcakla.

arbetus üstat çok haklısın kişinin kendi emeğiyle deiştirmiş oldugu mmotor hakkaten daha chopperdır düşünürsek emek vermişiz ter atmışız ve bişiler çıkmış ortaya heme dünyada tek oluyo senın tasarımın sadece harika bi olay allah nasip ederse motoru yükselti virago aldığım zaman böle bi olaya giricem bakalım

Forumdan Uzaklaştırıldı
resimler çok güzel ama bir mondiali yada regali bu şekillere sokmak imkansız gibi geliyor bana

Eğer İstanbul'da isen Anadolu yakasında Hasanpaşa'da Köksallar Jinlun Bayii ve servisi var.İstediklerini burada Jinlun'lara yapıyorlar.Ustası Serkan Kara'nın tlf:
0535 3974101

kardeşimde junlin 250 var o kendi costum yaptı bu modelin tekeri zaten önde ve arkası alcak bence bundan al ve istediklerini üzerinde uygula hem arkadaşımızda ustasının no sunu vermiş ;9

Forumdan Uzaklaştırıldı
jınlun resimlerine tekrar bakayım

pc de bi tane resim buldum gözünde canlandır canta fln bu motoru bende seviyom diger cin mallarına benzemiyo 250 cift silindir vibrasyon yok 140 görür ve benim 2008 model motorumu sollar:( gerçi kardeşim insan dışı biri oldugu için bu çok normal :) bu motor ona dayanıyoya herkez hayret ediyo saglam yapmışlar harbi
dscn0110eh8.jpg

resimler çok güzel ama bir mondiali yada regali bu şekillere sokmak imkansız gibi geliyor bana

Aslında değil. Mesela bu bir MCT250 whitecrow nickli arkadaşımızın.

buda benim makinam.

Resimleri yok ama kanuni tiger, Jinlun ve hatta hatta 1954 BMW bile var chopper haline getirilen.

İş sende başlar sende biter...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar