Chopper alacağım

Katılım
20 Haz 2012
Mesajlar
112
Merhabalar arakdaşlar,
Pek uzun olmamakla birlikte belirli bir süredir burayı takip etmekteyim.
Hem İstanbul trafiğinden kurtulma hemde bir heves olarak Chopper tarzı bir motor almak istiyorum.
2. el sitelere bakıyorum ve fiyat aralığı maksimum 4.000 TL olarak belirledim. İçinizden belki 4000 TL yi küçük görenler olacaktır, saygı duyarım.
Regal Raptor ların tavsiye edildiğini gördüm kullananlar tarafından.

Yardımcı olursanız sevinirim.
+ ları
- leri nelerdir.

Hız yapmayı sevmem. Amacım biraz keyf alacak motor olması.

Şimdiden teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------

arkadaşlar tavsiyede bulunacak kimse yokmu hiç
 
Katılım
12 Ara 2011
Mesajlar
1,064
Eğer şehir içinde kıvrak bir motor arıyorsanız chopper dan ziyade cadde motorlarına bakmanızı tavsiye ederim, eğer chopper keyfini yaşamak daha fazla öne çıkıyorsa büyük cc li bir makine tavsiye ederim çünkü küçük motorlar yeterli tatmin sağlamayacaktır!
 
Katılım
14 Eki 2010
Mesajlar
131
Merhabalar arakdaşlar,
Pek uzun olmamakla birlikte belirli bir süredir burayı takip etmekteyim.
Hem İstanbul trafiğinden kurtulma hemde bir heves olarak Chopper tarzı bir motor almak istiyorum.
2. el sitelere bakıyorum ve fiyat aralığı maksimum 4.000 TL olarak belirledim. İçinizden belki 4000 TL yi küçük görenler olacaktır, saygı duyarım.
Regal Raptor ların tavsiye edildiğini gördüm kullananlar tarafından.

Yardımcı olursanız sevinirim.
+ ları
- leri nelerdir.

Hız yapmayı sevmem. Amacım biraz keyf alacak motor olması.

Şimdiden teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------

arkadaşlar tavsiyede bulunacak kimse yokmu hiç

Merhaba DD250E-9 Kullanıyorum yaklaşık 2 senedir altımda yağını suyunu ekmeğini zamanında verdim beni hiç yolda bırakmadı. Akranlarına göre güçlü ve sağlam, belirtiğiniz bütçenize göre alınabilecek bir makinadır. İstanbul trafiğinde zorluk çeksemde gidiyorum bi şekilde :) Seviyorum Motorumu o da beni seviyor.
 
Katılım
22 Eyl 2011
Mesajlar
150
Merhaba,

ben keeway Land Cruiser 250 kullanıyorum. Önclikle her motosikletin artıları eksileri vardır. Ki söz konusu 250 cc ise durum iyice çetrefilli hale geliyor. Yığınla seçenek çıkıyor karşınıza. Çinlileri eledik diyelim. Elimizde çin menşeili motosiklet yok hiç. Kalan Markalarda en öne çıkan belirttiğiniz gibi Hyosung, Regal Raptor, ve Keeway. (Yamaha, Suzuki var fakat fiyat skalasının dışında kalıyorlar).

Kişisel fikrim, hız önemli derseniz hyosung, motosiklet bana donanımlı gelsin, estetiği olsun baktıkça bir daha bakayım diyorsanız keeway derim. Bu iki model arasında yaklaşık 7 Hp fark var. Keewayda tatlı tatlı gideceğiniz maksimum hız 90-100. 100 ve sonrasında motoru yorduğunuzu hissedersiniz. Biraz bağırır :)

Yedek parça konusunda hyosung'dan daha ucuz ve bol parça alternatifiniz var. Ha unutmadan takım olarak lastik bulamıyorsunuz keeway için. İlk aldığınızda hangi motor olursa olsun çinli lastik varsa hemen değiştirin güvenliğiniz için. Teknik sorun noktasında en az sorun çıkaran motosiklet arasındadır. Naz yapmaz, birde bakımlarını tam yaptığınızda zincirini 250 km'de bir yağlayıp 1000 km'de bir temizlerseniz, gererseniz, yağını, bujisini kontrol ederseniz, dört dörtlük bir makine olur. Gerçi bunları hangi makineye yapsanız yine saat gibi çalışır.

Size tavsiyem, yedek parça ve kronik sorun kısmını sorgulayın. Sonra gözünüze ve gönlünüze hoş gelen makinede karar kılın.

Saygılar.
 
Katılım
20 Haz 2012
Mesajlar
112
selam arkadaşlar,
çözümsüzlüğüm ve seçiciliğimden dolayı; daha doğrusu motor alabilme limitimi 3.000,00 TL ye ve daha altına çekmek zorunda kaldığımdna dolayı farklı arayışlara girmek zorunda kaldım. Lütfen olumsuz eleştirilere yer vermeden aşağıda belirteceğim motorlar hakkında fikir beyanında bulunmanızı talep ediyorum arkadaşlar.
Teşekkür ederim.

Mondial MCT 250
Kanuni Tiger 250
Bisan Roadstar 250
Hysong GV250 ( ***** ) güç kalite ve limit olarak diğerlerine göre yüksek bildiğim kadarıyla
Keeway Land Cruiser 250
Monero CMX - QM 250
Ramzey QM 250
Regal Raptor DD250E-9
Skygo SG250-4

teşekkür ederim
 
Katılım
3 Ağu 2009
Mesajlar
1,554
GV250 akabileceksen GV250 al. Gerisi hepsi Çin'de üretilen, benzer motora sahip işçilik ve malzeme açısından daha düşük kalitede makineler. Ama ikinci sırada Regal Raptor biraz ağır basıyor; sonra Bisan'la Keeway v motor sebebiyle. Bildiğim kadarıyla diğerlerinin fazla farkı yok.
 
Katılım
26 Mar 2012
Mesajlar
171
gev250- regal raptor- bisan ve keeway- diğerleri olarak sıralayabilirsin... ancak 3000 e nasıl bi gv bulursun onu bilemem...
 
Katılım
20 Haz 2012
Mesajlar
112
en kötüsü (en kötüsü bile oldukca iyi görünüyor) 4500 tl den başlıyor GV lerin
biraz daha kenedimi sıkıp beklemem gerekiyor sanırım

teşeşkkür ederim bilgiler için arkadaşlar
 
Katılım
1 Mar 2011
Mesajlar
415
en kötüsü (en kötüsü bile oldukca iyi görünüyor) 4500 tl den başlıyor GV lerin
biraz daha kenedimi sıkıp beklemem gerekiyor sanırım

teşeşkkür ederim bilgiler için arkadaşlar

Sizin menfaatinize olur beklemeniz gv250 iyibir makinadır bendede asya pars var regalin aynısı sağdece marka farkı var kötümü diğerlerinin yanında süper ama gv v motordan mütevellit titreşiim vs daha iyi bende satıp gv almayı düşünüyorum.
 
Katılım
15 Eki 2011
Mesajlar
165
hocam beklemeye gerek yok. bence regal raptor 250 işini görür. kendini sıkma, ve kendini sıkarken sezon sonuna yaklaştıkça motosiklet zevkinden mahrum kalma. benim ilk motorumdur rr250. su sogutmalıdır. arkadaşın dediği gibi yağını suyunu eksik etme seni yolda bırakmaz.
 
Katılım
20 Haz 2012
Mesajlar
112
peki istanbul içi yakıt konusunda nedir bu motorlar.
ben otobüsten metrodan metrobüsten bıktıgımdan dolayı (bu da bir sebep tabiii) motoru düşünüyorum. açık konusayım karlı havalar dısında motorla işime gidip gelmek istiyorum kısmetse.

yakıt sarsmaz heralde beni
 
Katılım
22 Eyl 2011
Mesajlar
150
Regallerde şanzuman sorunu var ve kronik.

Bence bekleyin, dişinizi biraz sıkın. Hyo alın, ama temizini alın, rahat rahat tatlı tatlı binin...

ek olarak kredi yada kredi kartına taksitle 0 satılıyor. sizin içinde uygunsa buna da bakılabilir.

Hemen alayım, ekonomik olsun derseniz Keeway Cruiser, bu sınıfın en kaliteli motosikletidir. (hava soğutmalı V 250 cc motor).

Kronik hiç bir sorunu sıkıntısı yok. 4 yaşında motosikletim ve hala ilk günki gibi. haftaya 3000 km'lik bir yola çıkacağım hatta :)
 
Katılım
15 Tem 2012
Mesajlar
212
ben de benzer seçm aşamasındayım..ama hyosung tuzlu kaçıyor..keway ile raptor arasındayım..kevay v motor hava soğutmali basit ...raptor su soğutmali sanırım 2011 sonrası balanşor ile titreşimi çözzmüş..ama bu karmaşık yapı daha çok arıza çıkarır gibi duruyor...kafalar karışık yani:p
 
Katılım
19 May 2008
Mesajlar
369
Öncelikle boyunuz kilonuz , cruiser düşünüyorsanız görünüşe de önem veriyorsunuz demektir. Çanta sizin için önemli midir? tkm elbiseyle motora binilmiyor malesef. kalıp mı ararsınız görünüş mü? kaslı bir makinedir hayal olan ama ilk başta sadece hayaldir!

hyosung gv çin malı değil sıfır düşünmediğinize göre diğerlerinden herşeyiyle ayırt edilebilecek bir güney kore malı bakıyorsunuz.yedek parça bunlarda standarttır.(sıkıntı olmaz) bulunduğunuz yer neresi bilmem ama eliniz anahtar tutuyosa bir yıldan sonra hiçbir ustaya gitmenizi

de önermem kendiniz yapın. sipop vs karb ayarları hariç bir ara ona da gider eliniz..fiyatının karşılığını veren bir makinedir forumda satacak arkadaşlarımız da var yardımcı oluruz .. bknz : bülent78 :)

Ama tekrar hatırlatıyorum boyunuz kilonuz : gv250 de oturuş yere yakındır. cc sine göre yeterli bir makinedir hatta çanta belki biraz kustom la kendine gelebilecek bir alet ama ilk deneyiminiz olacak ne kadar uğraşabilirsiniz !!! yakıt ş.içi 3-4 lt civarı yakar.

regal dde9 cruiser bir makinedir oturuşu gv ye göre yüksek orjinal çantalrıyla yeterli bir kalıpdadır . türkiyede forumları ve grupları vardır regal olarak yedek parça sıkıntısı yada (keyif alacam zorlamıyacam diyorsunuz) baş ağrıtma durumu yoktur. çok yaşlı almanızı da önermem.

Çin de AR-ge si olan tek fabrika regal dir. kendi fabrikasında kendi adına üretilir. çakma malzemelere benzemez. üzerindeyken zaten hissedersiniz. çin deki hiçbir fabrikanın tasarımı özgün değildir. Ama regal in tasarımlarını özellikle diğer modellerde spyder bobber gibi görürsünüz

johny pag tasarlar yani bir ara harleye çizim yapan ünlü kardeşimiz :) en son geçen sene çıkacak bir v twin i vardı sanırım.( hatırladıkça gv nin avantajı ilerde anlayacaksınız ki v twin görünüş bile başkadır.!! custom e müsatittir ) dde9 uygun olan modelidir karıştırmayın.

regal dd9b - e9 a göre rake açısı daha uzundur t gidona sahiptir daha havalıdır 10 e(spyder) den bir önce çıkanı zor bulunanıdır. üzerlerinde çantasını üzerinde bulmanız zorlaşır. daha spor durur. fiyatı gv ye yakındır.

spyder e10 modeli fabrika üretim tek choper makinedir rake açısı en uzun olanıdır sadece üzerinde bulunan higway havk ayak pag leri 400 dolar civarındadır.. mod a uygun gv den biraz pahalıdır. düz yol motorudur :) kul.klavuzunda yazar :) çok zevkli bir makinedir.

250 lik eski bulabilirseniz temiz bir japonla başlamanız ilerisini düşündüğünüz de sizi çok farklı bir noktaya getireceğine eminim. şekli vs önemli olmadan.

Yüksek cc bir makine : ne deneyiminiz için ne de bütçeniz için uygun değil. biz chopper cı kardeşler chopper düşünen arkadaşlara ASLAAA sokak motoru ÖNERMEYİZ :D (Korayyyy ahh Korayy)

boyunuz 170 in üstünde değil kilonuz 90 ı aşmıyorsa gv için kendinizi zorlamanızı öneririrm. biraz daha bu sınır dışındaysa e9 spor seviyor bu stndartların dışındaysanız da kesinlikle 9b

Bu adım sizin için önemli bir adım olacak sizi tanımam ama biri motor üstündeyken ne hisseder iyi bilirim..motor sadece bir taşıt değil zevk , yaşama biçimidir.. Şimdi şöyle çevrenize bir bakın alıcı gözüyle bikaç sene sonra çok şey değişmiş olacak :)

Hörmetlerrr.... Kolaylıklarrrrr ..
 
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
1,212
3000 tl ye kendi motorumu satıyorum 10.000 km de temiz eski sahibi tarafından keyfe keder komple boya yapılmış herhangi bir masraf yapmadan binebileceğiniz sağlam motor düşünürseniz imzamda facebook profilimin adresi var eklerseniz bayağı bir fotoğrafını görürsünüz saygılar...
 
Katılım
15 Tem 2012
Mesajlar
212
pinkkuvars emeğine ,eline sağlık...oldukça açıklayıcı olmuş...regalin tayvan malı ve üretimi olduğu iddiasina ne diyorsunuz...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst