basbali' Alıntı:
canım kardeşim birincisi o kauçuk takoz lastiklerini kullanamzsın çünki bağlantılarda onları koyacak pay yok.onları koyabilmen için bağlantıları kesip yerine yeniden bağlantı malzemeleri hazırlaman demek.bundan doğacak problemlerden ilki motorun kadrosunda isteristemez oynama yapacaksın.ikincisi motor çalışırken oluşan vibrasyon ve motorun titreşimiyle ,motor kadrodan ayrı hareket edecektir.kadro sabit dururken motor sağa sola oynama yapacaktır.buradan nasıl bir problem doğar dersen yüksek sürate olaştığında zincir atması yada kopması gibi bir problemle karşılasırsın.
üçüncüsü vibrasyon motorla alakalı bişeydir.kesemezsin.
fizik kuralları dahilinde motorla oynayabilirsin ama yeni kurallar üretmeye kalkarsan çuvallarsın.
Merhaba
açıklayıcı ve uyarıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim.
yapmak istediğim şeyleri yazıyorum
motorun bağlantı civatalarının bazılarında kauçuk var ama çok sert bunu değiştirmek ve motorun yerini oynatmıyacak şekilde civatanın arasına çok kalın olmaması şartıyla kauçuk koymak ve ayak basamaklarını tutan civatalarının (özellikle artçı basamağının) arasına hafiften kalın olmak şartıyla kauçuk koymak buralara koyduğum kauçklar motora bi zararı olmıyacağını düşünüyorum.
zaten benim yapıcağım işlemi birebir mondial yetkili servisinin ustasıya konuştup onunla beraber yapıcaz.
olumlu sonuç almayı umut ediyorum.
saygılarımla,