Hoşgeldin öncelikle. Biz bu hafta kuzenime iyi bir araştırma ve kıyaslamadan sonra 250cc Suziki Intruder aldık. Bugün servise götürüp bakımlarını yaptıracağım hatta

Benim sana önerim ya Yamaha dragstar 250 ya da suziki intruder 250 olacaktır. Senelerce sorunsuz bineceğin motorlardır. Ama şu an satılık dragstar pek yok. Venox da çok güzel şekl olan bir motor. Kaliteli olduğunu da düşünüyorum. Ama alıp en az 2-3 sene kullanacaksan ve çok gezmek istiyorsan sana önerim yukarda yazdığım iki motor. Ben motoru alınca Suziki VL 250 intruder topiğine ilk izlenim ve yorumlarımı detaylı bir şekilde yazdım. buraya da kopyalayıp yapıştıracağım. umarım faydalı olur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:45 ----------
Arkadaşlar bahsettiğim motoru aldık bugün. Ve tam 120 km yol yaptık. İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşıyorum :
1- Görüntüsü ve heybeti 600cc lik abilerini aratmıyor. Hatta görenler 600 sanıyor
2- Egsoz sesi çok güzel ve çok tok. Egsozu hiç açtırmaya gerek yok. (250 cc motorların hiç birinde şimdiye kadar böyle güzel ve tok bir ses duymadım. Tam bir chopper olduğunu belli ediyor)
3- Şehir içi kullanışlar içinde ideal. oturuş pozisyonu ve direksiyon manevra açısı muhteşem. Oldukça kıvrak.
4- 0-120 km arası inanılmaz hızlı ve rahat ivmeleniyor. 120 km ile uzun süreli seyir edilebilmekte. Büyük hacimli motorlarla birlikte uzun yol seyahatlerine çıkabilirsiniz. Son hızını henüz denemedik ama bu tarz motorlarda hızdan ziyade keyif önemli. (son hızı sanırım düz yolda max. 140 km/h olabilir. 120km hızla giderken gaz kolunun sonuna gelmesine çok vardı çünkü)
5- bu gün itibari ile net 45 Tl ye depo doluyor (benzin aldığımızda bitmek üzereydi. Hatta ilk benzinciye gidene kadar benzin bitti ve iterek götürdük. yani tam tamına boş deponun fullenmesi bu kadar tutuyor)
6- Yakıt sarfiyatı yok denecek kadar az. 120 km yol yaptık motorun deposu hala tam doluya yakın
7- Konfor konusunda; sele büyüklüğü ve rahatlığıyla beraber oturuş pozisyonu ve direksiyon şekli sayesinde uzun yolda hiç molasız 200 km ve hatta üzeri rahatça yapılabilir. Artçı selesiyse büyük ve konforlu. Bizdekinde sisi bar da olduğu için artçı konforuda maximum seviyede.
8- vites geçişleri ve boşa alma sorunsuz ve rahat
9- frenler ve frenaj güven veriyor. muadillerine göre kıyaslanamaz.
10- 4lü flaşörleri var. Benim ilk motorum Keeway supershadow da yoktu mesela.
11- Sele altında takım için olan bölmeyi görünce inanamadım. İstediğiniz kadar takım çantasını doldurun içine. Çok çok çook büyük. Evraklarınızı, ruhsatınızı vb... herşeyi içine alabiliyor. derinliği 35-40 cm kadar sanırım.
12- Gösterge analog ama içindeki tripmetre dijital.
Not: Motoru İstanbul Silivri (Selimpaşa) dan aldık ve E-5 den Pendik Kurtköy'e getirdik. E-5 İstanbul trafiği malum akşam saatleri yer yer kilit, yer yer sıkışık yer yer akıcı yer yer de tamamen açık seyirde. Yukarda yazdığım deneyimlerimiz bu yol güzerhah ve şartlarında yapıldı. Giderken CBF500 le gittik ve gelirken iki motor döndük. Motorun ivmelenmesini ve hızını 500cc bir motorla birlikte seyir ederken gözlemleyip deneyimlerimizi ona göre yazdım.
Umarım bu motoru almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olur bir nebze yazdıklarım. Rüzgarınız bol olsun motor dostları
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:47 ----------
Arkadaşlar özür dileyerek tekrar mesajıma eklanti yapıyorum. Fakat ben yorum yazdıktan sonra topikteki diğer önerileri okudum. Arkadaşımız belliki karar veremiyor bu motorlar hakkında bilgisi olmadığı için. motor tavsiyesi isteyen arkadaşlara 'Bence şunu al', 'senin yerinde olsam şunu alırdım', 'şu motor 30 beygir çok hızlı' gibi yüzeysel ve gereksiz tavsiyelerde bulunmayın. Bir kimseye fikir konusunda yardımcı olmak istiyorsanız biraz çaba sarfedin. Önerdiğiniz marka-modeli neden önerdiğinizi iyice belirtin. Eğer üşeniyor ya da bilmiyorsanız bırakın birşey yazmayın!! İnsanlar parayı kolay kazanmıyor ve harcarken en doğru şekilde harcamak istiyor çünkü! (sözüm üstüne alınmak isteyen arkadaşlara. çok güzel yorum ya da bilgilerini paylaşan arkadaşlarda olmuş bu topicte.)
ben şu an Honda CBF500 kullanıyorum. Ama ilk başlangıç motorum bir cruiser olan Keeway Supershadow 250 idi. Yani 250cc segmentindeki cruiserlarla ilgili deneyim ve araştırmalarım zamanında çok oldu. Bunca zamandır edindiğim bilgilerle yukarda uzunca açıkladım acizane fikir ve görüşlerimi.
Rüzgarınız bol olsun..