CG subab şişi yamultma??

Motosikleti
KT 150
Elimde piston hariç orjinal 125 lik Kuba CG var, fabrikasyon parçaları orjinal, pistonu 56.50mm bir piston ile değiştirdim, subab ayarı yaptım, külbütor kapağını kapatmadan motoru elimle çevirdim piston normal oynuyordu fakat motor dönüp subablarlı açmaya başlarken sıkışmaya başladı elimle volanttan doğru çevirerek biraz zor bir şekilde çevirdim, conta saç conta ince olduğu için oluyor diye düşündüm, sonra egzoz subab açmayı kesti. Piyanoyu sökünce egzoz itici şişin 3-4 derecelik açıda yamulduğunu gördüm. Emme subab şişi çok daha az olsada yamuktu neden böyle saçma birşey oldu bilgisi olan varmı? Oturduğu yerleri kontrol ettim şişler yerindeydi. Subab şişi aldım yine takmayı denemekten korkuyorum şuan..

Motosikleti
Ns200 15"
Sente kaçık olursa supap ile piston öpüşür ve şişde gelen mukavemet yüzünden yamulma meydana çıkar.

Motosikleti
KT 150
Hayır, egzantrik orjinal subab milleri orjinal diye düşünüyorum, motorun ilk sahibi değilim fakat şuana kadar çalışıyordu, sekmanları eskidiği düşüncesi ile komple piston+sekman alıp değiştirdim. Silindir çapı sağlıklıydı o yüzden silindire dokunmadım. Contası değişti ince saç contayla fakat subab ayarını yaptım tekrardan. Aklıma gelenler bunlar.

Motosikleti
Ns200 15"
Hayır, egzantrik orjinal subab milleri orjinal diye düşünüyorum, motorun ilk sahibi değilim fakat şuana kadar çalışıyordu, sekmanları eskidiği düşüncesi ile komple piston+sekman alıp değiştirdim. Silindir çapı sağlıklıydı o yüzden silindire dokunmadım. Contası değişti ince saç contayla fakat subab ayarını yaptım tekrardan. Aklıma gelenler bunlar.
Aldığınız piston boyu eski pistona göre uzun olup ve incelttiğiniz conta sebebiyle piston ile supap öpüşüyor olabilir.

Motosikleti
KT 150
Benim aklımada geldi açıkçası, takmadan önce ölçüsünü aldım aynı geliyorlar tam hatırlamıyorum şuan ölçülerini, silindirin ne altında ne üstünde kalıyordu, ondan olduğunu sanmıyorum çünkü emme subabıbsadece piston aşağıdayken açılıyor ve emme şişi de yamuktu. Devam ederse piston silindir alıp 62mm e büyütebilirim bir ihtimal, ancak bunun neden olduğunu cok merak etmekteyim umarım bilgisi olan olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aldığınız piston boyu eski pistona göre uzun olup ve incelttiğiniz conta sebebiyle piston ile supap öpüşüyor olabilir.

aklıma düşünmediğim bir olasılık geldi, dediğiniz aslında doğru saç conta milimetrik bir fark yaratıp pistonu subaba vurdurmuş olabilir bu bloklar saç conta uyumlu değil demekki, yarın normal conta takıp deneyeceğim. :p

+1 Büyük ihtimalle egzoz mili yamulunca sıkışıp emme milini etkiledi çok mantıklı aslında. :ROFLMAO:

Kalın (standart) conta taktıktan sonra dediğiniz gibi sorun çözüldu şuan çalışmakta. Şişler değişince kurtardı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar