Çinliler en iyisini de üretseler burada mevzu yine servislerde bitiyor. Yani bunları ithal eden anadolu kaplanımsı yerli firmalarda. Yoksa bunları düzgün bir ithalatçı getirse, satış ve servisi düzgün olsa, ucuz ne de olsa bu kadar olur şeklinde değil de sahiden kaliteli iş yapılsa o zaman aferin deriz. Ben bu markaları değil bunları ithal eden yerli firmaları kötü buluyorum. Aynı firmalar yamaha da getirse honda da getirse bu sefer onlara dandik diyeceğiz.
Önceki motorum yamahaydı, gittiğim en dandik yamaha yetkili servisi bile en azından bir kalitesi vardı, içlerinden iyisini de bulabilmiştim, parça bekleme vb. sorunu hiç yaşamadım, öyle özel servislere göre de aman aman fazladan pahalı gibi bir durum da görmedim, yen motorum suzuki aldım, çok yakın bir dostumun kardeşinden aldım, abimin sürekli gittiği suzuki ustası vardı istersen seninle orada buluşalım tanışmış olursunuz dedi, ben sanayide bir dükkanla karşılaşacağım diye gittim, sonrada duydum istanbuldaki en iyi yetkili servislerden biriymiş, 2-3 yıl yatmış motor, servise girmişken bakımları yapılsın yağı falan değişsin komple kontrolden geçsin dedim ve sanayide bir ustaya gittiğimde ödeyeceğimdne çok çok fazla bir para vermedim, sonuçta yetkili servise iş yaptırmış oldum.
Suzuki almadan önce Dominar 400'e niyetlendim. Evime yakın bayisine gittim, bir sürü marka boy boy çinli motoru kocaman mağazaya doldurmuş satışına bakıyor, çok da gözüm tutmadı, bir japon markaların mağazaları gibi değil ortam. Hadi servislerine bakayım dedim, dayak yemeden laf anlatabileceğim tipte çinli/hintli marka servisi görmedim daha, en sonunda ben bunlarla uğraşabilmek için fazla kibarım deyip vazgeçtim.
Bu çinli markalar ucuza satıyoruz diye eline tornavida verilmeyecek tiplere yetkili servislik vermeseler bak o zaman almayı düşünürdüm ama henüz o atılımı göremedim. Voge, QJ ve diğerleri kendileir gelirlerse ve organizasyonu düzgün bir kalitede yürütürse nedne olmasın? Ürünlere lafım yok.