Cezadan Koruyacak En Ucuz Kask Önerisi

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Ben memnunum. Sadece kask cezasından değil bütün cezalardan korur. (TCK-32)
Yalnız seneye de giyerim diyerek fazla büyüğünü alma. Çok fazla sallantı yapıyor. 🥱
512c7zlV5wL._UF1000,1000_QL80_.jpg
eldiven ve korumalı bot ta lazım, takım eksik kalmasın
110000383421051.jpg

62c04f4522181.jpg

hocam seni iyi anlıyorum.
bu amaçla ls2'nin açık kaskını aldım. sonuçta uygun fiyatlı, kabul edilebilir kalitede kask üreten, bilindik bir firma. kabuğu, köpüğü düzgün. kafanın arkası, yanları, tepesini çarpma ihtimalinde seni korur. ben vizörü çene hizasına kadar inen modeli tercih ettim. yüzüme sıçrayacak şeylerden de korur.

konfor bakımından dünya varmış dedim. elimi vizöre hiç atmıyorum, sürekli tam kapalı halde duruyor ve hiç rahatsız olmuyorum.
görüş açısını bu kadar olumlu etkileyeceğini hayal edemezdim. full face ile çok fark var.

günlük işe gidiş-gelişte, çarşıya pazara giderken 40 kilometre hıza zor çıkabildiğim bir yol güzergahım var. kendi adıma risk analizimi şöyle yaptım;
aldığım risk; kaza durumunda çene yaralanması. buna karşılık geniş görüş açısı, sıcaktan bunalıp dikkatimin dağılmasını önleme gibi ciddi avantajları var. düşersem %20 ihtimal (kaza istatistiklerine dayanarak konuşuyorum) çenem yarılabilir, ama epeyce riskli durumu da önceden algılayıp kazayı tümden önlememi sağlar. ben bu açıdan bakıyorum.

daha önce çene açılır kullanmışlığım da var. ben pek sevemedim. çene siperi yukarıda gidilmiyor, rüzgar boynunuza fenâ yük bindiriyor. çene siperi 180 derece dönip arkaya katlanan modeller belki daha konforlu olabilir.

yanlış örnek olup kimsenin vebaline girmeyeyim. açık kaskla asla trafiğin hızlı aktığı bir yola girmem. böyle durumlar için evde full face kaskım duruyor. trafik aksa zaten kaskın havalandırması yeterli olur.

F54

arkadaşa kazadan koruyan bir kask lazım değil cezadan korusa kafi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar