Cezadan Koruyacak En Ucuz Kask Önerisi

Arkadaşlar selam, İzmir’de yaşıyorum.

Bildiğiniz gibi yazın buralar aşırı sıcak oluyor, ve şu an full face bir kask kullanıyorum ancak evden 5-10dk mesafede sadece ara sokakları kullanılarak 30-40 hızlarında gidilen market alışverişi tarzı kullanımlarımda o full face kask hem çok fena yakıyor bu havalarda, hem de inip markete girdiğimde kask ve içindeki interkomu vb pahalı olduğu için motor üstünde bırakamadığımdan elimde ağırlık oluyor.

Buna çözüm olarak trafikte gördüğüm bir çok kişide olan kasket gibi duran ince sadece kafalarının üstünü kapayan kask tarzı bir şey almayı düşündüm.

Siz nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz bu tarz senaryolar için? Önerebileceğiniz kask ya da yöntem var mıdır?

Teşekkürler.

Motosikleti
D400
Belli ki hayatına önem vermiyorsun. Cünkü 5-10 dakika değil durdugun yerde düşsen kafanı çarpıp ölme ihtimalin var.

Derdin ceza ise al bi nazi kaskı geç, bırak calmayı yolda bulsalar almazlar.

maxem-nazi-kaski-siyah---s---beden-kc6566904-1-f7e1219afbba4615a6a61d9ac76eb1d8.jpg

sağlık > konfor o yüzden hava 40 derece de olsa fullface takıyorum valla napalım. kask teknolojisi ilerlesin kasklara mini fanlar veya mini klimalar eklensin buradan Japon mühendislere çağrımdır!!!!!!!

Zamaninda bu nazi kaski gibi yarim kask da kullandim, ilk zamanlarda. Özenti iste. Full face kaskta. Hem de yine Izmir'de. Hadi güvenlik kismini gectik diyelim, full face kask bu kasktan daha serin geliyordu bana. Bu tarz kask ile yolun tüm sicagi insanin suratina suratina gelir.

Motosikleti
NC750X '22
"Cezadan koruyacak" derken; kanuna göre kaskın tanımı "koruyucu başlık ve gözlük" olarak geçiyor. Bu tip bir kask taktığınızda genelde off-road için kullanılan gözlüklerden kullanmamanız halinde de ceza kesilebileceğini unutmayın. Gözlük veya vizör, sinek-böcek taş-toprak gibi şeylerin gözünüze kaçmasını engellediği için önemlidir.

Motosikleti
ARORA MAX PRO

Bildiğiniz gibi yazın buralar aşırı sıcak oluyor, ve şu an full face bir kask kullanıyorum ancak evden 5-10dk mesafede sadece ara sokakları kullanılarak 30-40 hızlarında gidilen market alışverişi tarzı kullanımlarımda o full face kask hem çok fena yakıyor bu havalarda, hem de inip markete girdiğimde kask ve içindeki interkomu vb pahalı olduğu için motor üstünde bırakamadığımdan elimde ağırlık oluyor.

Buna çözüm olarak trafikte gördüğüm bir çok kişide olan kasket gibi duran ince sadece kafalarının üstünü kapayan kask tarzı bir şey almayı düşündüm.

Siz nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz bu tarz senaryolar için? Önerebileceğiniz kask ya da yöntem var mıdır?

Teşekkürler.
Bende ncr nin açılır çene kaskı var, ister açıp kullan,ister kapat. Sanırım 2200 civarı falandı.

"Cezadan koruyacak" derken; kanuna göre kaskın tanımı "koruyucu başlık ve gözlük" olarak geçiyor. Bu tip bir kask taktığınızda genelde off-road için kullanılan gözlüklerden kullanmamanız halinde de ceza kesilebileceğini unutmayın. Gözlük veya vizör, sinek-böcek taş-toprak gibi şeylerin gözünüze kaçmasını engellediği için önemlidir.
Evet, lens kullandığım için her türlü gözlük tarzı bir şey takacağım zaten, rüzgar gözümü çok etkiliyor.

Şu tarz bir kask iş görür mü acaba? Böyle ucuz çalmaya değmeyecek ferah bir şey lazım bana.

Teşekkürler.
Cezadan degilde , Kazadan koruyacak F/P bir kask deseydin önerirdim.

Mahalle arasında bile düşük hızda bile düşsen en çok hasarı alacak yer Kafan olacak. Yol yakından bu yanlıştan dön ..

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Dostum al bi tane çene açılır kask, bunalınca açarsın alt kısmı, efil efil gidersin. Seneledir Fethiye sıcağında bu şekilde kullanıyorum. Emin ol o Nazi Kaskları'ndan daha iyi korur seni.

Bi yere gittiğinde de elinde ağırlık yapmasın istiyormuşsun, al bi tane kask kilidi, bağla motora hayatına bak ;)

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Uygun olarak MTS falan var. En azından kaska benziyor koruma konusunda bir şey diyemem.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aman haa diyeyim.
Geçen evden çıktım, evde eski yazlık eldivenlerimi aldım, bu sıcakta mevsimlik eldivenle pişmeyeyim, şehir için gideceğim nasıl olsa bunları giyerim dedim, ama kapıdan çıkarken aşağı indirmeyi unuttum, motorun arka çantasında duran knox eldivenleri giyip apartmanın bahçesinden kaldırımdan yola çıkarken tam sağa dönüşte ters yönden girmiş scooterla karşılaşıp panikle fren yapınca motoru sağa yattı, sağ elim avuç içi yere vurdu, eldivenin avuç içi korumaları reklamını yaptıkları gibiymiş neyse ki elim sağlam kaldı, sol bacağım yukarıda kaldı ama koruma demirine bir yerlere çarptı, uzun adventure bot giymiştim, botlar korudu ama kaval kemiğimde iki günde anca geçen hafif ağrı oldu yine, sağ dizim de yere vurdu ama motosiklet pantalonumdaki diz korumaları sayesinde hissetmedim bile. motoru da koruma demirleri korudu, bir tek ön fren manetinin ucu kırıldı, kullanıma engel olmuyor ama sipariş ettim gelince değiştireceğim.
Yani özetle, ekipman her zaman önemli, sıcak, çok sıcak, nasıl olsa şehir içi kısa mesafe gideceğim bir şey olmaz yaa dendiği anda başa bir şey geliyor.

hem cezadan korur hem de ferah ferah gezersin hem de çok ucuz.
farklı opsiyonları da var tabi. abi bu tam yağlı ben diyetteyim dersen yarım yağlısı var. abi bu biraz ucuz ya dersen de eker'in var mesela hem kaliteli hem de daha dayanıklı. güneşin altında gevremez de.

senin gibi düşünen birisinin neyine kask takmak kardeşim..... senin harcın değil, senin gibi kafaya sahip birinin kafayı anca yoğurt tası korur.

XWjBZQ.jpg

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Kımızı olsun üç kuruş fazla olsun
Tepesinden hava da alır terletmez çok biyendim
Sanayi tipi filtreli ve kıvrılabilir borulu olanları var, boruyu ön tarafa çevirdin mi kafan ferahlar. Bende o kadar para yok diye resimdekini aldım
Ben memnunum. Sadece kask cezasından değil bütün cezalardan korur. (TCK-32)
Yalnız seneye de giyerim diyerek fazla büyüğünü alma. Çok fazla sallantı yapıyor. 🥱
512c7zlV5wL._UF1000,1000_QL80_.jpg
Osman abi bu modelden aldım ama asma deliği ne tarafa bakacak bilmiyorum, babam arkaya diyor arkadaşlar öne. Bir yardımcı olsan çok makbule geçer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar