Cevabının kafamı karıştırdığı bir soru:Giyim-kuşam üzerine

Kasktan sonra en önemli koruma kıyafeti hangisi?

• Böbrek koruma(tam adı ne bunun ya )

Oy: 0 0.0%
  • Bot

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
scooter kullanıyorum,çok hızlı bir motor değil :) ama biliyorum ki 40km/sa hız bile biz motorcular için ölümcül tehlikeler barındırabiliyor. işte bunun için giyim kuşama yatırım yapmayı ve scooter da olsa güvenle,içimde bir korku taşımadan motoruma binmeye karar verdim. şimdilik yarım kask kullanıyorum."safebet" markası ve hiç güven vermiyor bu kask bana,oyuncak gibi. ilk iş olarak iyi bir kask almayı planlıyorum.
şimdi soruma gelelim:
öğrenciyim ve çok büyük bütçem yok bu iş için,yani malzemeleri taksitle teker teker alabileceğim. kasktan sonra önereceğiniz en önemli(güvenlik adına) giyim nedir?
ceket mi almalıyım,dizlik-dirseklik mi,böbrek koruma mı,eldiven mi,balaklava mı, ya da bot mu(scooter için fazla gibi me geliyor)
fikirleriniz altın değerinde lütfen görüş belirtin.kasktan sonra ilk ne almalıyım?

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
bence böbrek koruma ve dizlik gibi şeyleri önce al.
ve düşmemeye bak :king:

böbrek olayı güzel olmuş Dizlik mont ve eldiven zaten kaskın vardır değlmi

yigitto, Ben Bellik kullanmadığım için (ki 200cc) lik bır motor kullanıyorum hastaneye yattım.Scooter,Race ,Enduro hiçç farketmez muhtemel korunmayı sağlamalısın.Dirseklik yerine kendine ilk once bır mont al bence.Eğer dusunursen uygun fıyatta daniese lerden yardımcı oluruz.Dizlik vebellık te her zaman kullanmalısın.Soncta kullandıgın sey ustu kapalı bırsey degıl.Mont+Kask kullanmalısın.Kask tada Nolan 4/3 öneririm...

bi kere dostum hepsinden almalısın bence çünkü nasıl düşüceğini bilemessin aydın motor gayet güzel indirim ve fırsatlar sunuyor motosiklet net üyesi olduğunu ve siteden geldiğini söyle ve sana yardımcı olursa siteden bunu anlatıcağını söyle ben öyle yeptım mont kask bellik ne ararsan var ve markalarda güvenli aydın motor sirkecide ordaki diyer dükyanlarlada karşılaştıra bilirsin biran eve hepsinii almanı tavsiye ederim sevgiler

bence de sırada mont olmalı. daha doğrusu mont ve eldiven. eldiven çok da fazla bütçeni yormayacaktır. mont olarak uzun montu tavsiye ederim, böbrekleri gerçekten çok iyi koruyor. belliği sonra ilave edersin. keza dizlik de aynı. sonuçta motorda üşüme ihtimali ve düşme ihtimalini karşılaştırdığında üşüme ihtimali her zaman daha yüksektir ve istisnasız üşürsün hatta...
sonuçta keyfi bir sıralama yapmayacağın için, bütçe durumuna göre hareket edeceğin için hepsini bir anda yapamıyorsun. hepsi lazım ama olmazsa olmaz diyebileceğim mont ve eldiven şu anda.

Noksan olursa riski olur.
1 - Mont
2 - Eldiven ( Kışlık ve yazlık )
3 - Dizlik
4 - Yağmurluk ( Pantolon için de olacak ) veya Tulum yağmurluk
5 - Bot
6 - Bellik
7 - Balaklava
8 - Pantolon
9 - Termal iç giyim
10- Ayakkabı yağmurluğu
11- Yolculukta yanınızda bulunması gerekli olan diğer araç gereçler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kasktan sonra kesınlıkle mont ve dızlık olmalı.... :cat:

son 3 sene yoğun olmak üzere 6-7 senedir motor kullanıyorum. kask denmeyecek bir kask, mont denmeyecek bir mont ve rüzgar geçirmeyen bir pantolonum var ve Allah'a şükür bir sağlık problemim yok.
Ben de bütün kıyafetleri almayı düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum.
roxanne bellik kullanmadığı için hasteneye yatmış. düşmedikçe ne işe yarar bu bellik?

Bu korumalar sadece düşme amaçlı değil..Bellik böbreklerinin üşümesin engeller..Dizlik dizlerinin üşümesini dolayısıyla romatizma olmamana yardım eder..Sadece teknik açıdan değil sağlık açısından da bu korumalı giysilerin yararını göz önünde bulundurun..

arkadaşlar bu saydıklarınızın hepsi gerçekten önemli çünkü romatizma 3 ila 15 yıl arasında ortaya çıkan bir hastalık yani bu gün olmadı ama yarın olmayacak die bişi yok bellik (böbreklik die tabiri geçen) bu da böbreklerinizi ve belinizi soğuktan yada soğuktan demiyelimde rüzgardan koruyor mont göğsümüzü sırtımızı bot ayak ve bileklerimizi koruyo

rüzgarınız bol olsun (korumanızda :rendeer: )

çolakoglu bende de enseye kadar bellik var.bellik içorganları düşmesende yaşayacağın sarsıntıdan korur böbrekleri üşütmeni erngeller ve arka kısmı omurgayı korur...

haa bide insanı süper rahat ettirir.bel ağrısı bayaa axzalıyo kullandığım zaman :)

Bellik - Güvenilir bir kask - Yaz Kış kullanabileceğin bir mont - Yağışlı havalarda pantolon üzerine giyebileceğin yağmur yemeyen bir tulum ( Ben kumaşını aldım kız arkadaşım dikti :cherry: üzerinde yağmur damlası durmuyor bile :thumleft: ) ve dizlik :cat:

beki beyler bunlara bakabilecegimiz şiteler varmı yazalım buraya hem nasıl montler cıkmış bakarız hem yeniler montalır fiyatlara bakar vede baya bilgi sahibi oluruz bizde

"Yigitto" kasktan sonra alacağın en önemli giyim bence mont ve bellikdir.
Ben 1 senedir scooter kullanıyorum.Mont almadım ama bellik aldım.Yaz-kış takıyorum.Çok işime yarıyor.Bellik takmadan önce böbreklerim çok fena agrıyordu.Şimdi rahatım.O yüzden ben bellik diyorum.Kas-bellik-dizlik.Eğer scooter kullanılacaksa.

Ama 125 üstü bir motor alınacaksa mutlaka hepsi tam olması gerekiyor.

hepsi cok onemli şeyler , hiç birini ihmal etmemek lazım. yokluğunu acı biçimde öğreniyo insan

mutlaka bende tam donanımlı olmak istiyorum ama nisanda askerim ve şu anda param yok.o yüzden ilk etapta soğuktan koruyacak ve diğerlerine göre daha hayati olan parçaları almak zorundayım :thumright:

ozaman işe fullface kask ve monttan başlayacaksın antalyada nerede ucuza bulebileceğin konusunda ben yardımcı olurum
saygılar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar