Çeneye Kamera Yapıştırma Sorunsalı

Motosikleti
FAZER 8
Herkese merhaba. Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım :) Şimdi bir sorunum var. SjCam kameramı yaklaşık 3 sene önce aldım lakin kaskın çenesinden kullanamıyorum. Şu samfix falan ile uğraşmak istemedim keza zararda verebilirim kaskıma. Kask Shoei Nxr . Buna uygun bir tane aparat yok mudur yahu ?

kasklar için kayışlı çene aparatları var. ben ondan kullanıyorum.
linki örnek olarak verdim.
https://www.hepsiburada.com/coverzone-aksiyon-kamera-cene-alti-kask-baglanti-aparati-pm-HBC000007N1FC

Bu iş için 3D yazıcılarda kaska özel aparat basıyorlar.Muhtemelen 3D yazıcı parça resmi paylaşılan sitelerde arama yaparsan belki daha önce yapan biri paylaşmış olabilir.Resmi alıp bir yerde bastırıp kullanırsın.

Motosikleti
FAZER 8
https://www.gittigidiyor.com/cep-te...ro-tutucu-tutucu-plastik-aparat_pdp_755708523

Şu şekilde bir aparat buldum ama olur mu ki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------

[url]https://i.hizliresim.com/4vfswfk.png[/url]

Demirel'in dediği gibi demokrasilerde çare tükenmez.

Kaska zarar vermez mi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------

Deneyimlerini paylaşır mısın? Bir arkadaşım kullanışsız olduğunu ve kaskı çizdiğini söylemişti

https://www.gittigidiyor.com/cep-te...ro-tutucu-tutucu-plastik-aparat_pdp_755708523

Şu şekilde bir aparat buldum ama olur mu ki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------

Kaska zarar vermez mi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------

Deneyimlerini paylaşır mısın? Bir arkadaşım kullanışsız olduğunu ve kaskı çizdiğini söylemişti
arkasına 3m vhb gri panttan yapıştırırsan hiç birşey olmaz kaskına

Kaska zarar vermez mi ?

Kesinlikle kaska zarar vermez kaska değdiği yer yumuşak kauçuk.

Ben görüş açısını beğenmiyorum çok yukarıdan oluyor. Düz yaparsan motosiklet görünmüyor. Aşağı indirirsen bu seferde ilerisi iyi gözükmüyor. Kafa sağa sola çok oynadığı için görüntüde güzel durmuyor.

En iyisi göğüsse bağlamak bu seferde kamera açısını ayarlamak biraz zor kapalı kaskta, açık kaskta kolay ayarlanıyor. Görüntüde güzel oluyor. Tabi mikrofon takacaksan kapalı kask olmalı.

Konu başında belirttiğiniz sunfix uygulamasında kalıp yapmak için ilk olarak normal koli bandı - kağıt bant çekip, kalıba şekil verdikten sonra söküp, kuruduktan sonra çift taraflı bant ile yapıştırıyorsunuz. Kaskın çene kısmı düz değil ise en verimli yöntem bu. Kolaçan zamanında bir videosunda adım adım göstermişti yanlış hatırlamıyorsam. Uygun bir aparat bulamazsanız o videoyu izleyip yapmayı deneyebilirsiniz. Kaska zarar verme gibi bir risk olduğunu da düşünmüyorum.

İnternetten 3D tasarım dosyasını bulup 20 30 liraya 3d baskı hizmeti veren bir yerde bastırabilirsiniz. Sonra da zımparalayıp 3m bant ile yapıştırırsınız. En sağlam yöntem bu, sonra sunfix sonra diğer seçenekler geliyor.

İnternetten 3D tasarım dosyasını bulup 20 30 liraya 3d baskı hizmeti veren bir yerde bastırabilirsiniz. Sonra da zımparalayıp 3m bant ile yapıştırırsınız. En sağlam yöntem bu, sonra sunfix sonra diğer seçenekler geliyor.

Bu yöntem de etkili bir yöntem ama direkt kaska özel 3d tasarım dosyasını bulmak zor olabiliyor. Belki başka shoei kasklarla ön kısmı aynı ise oradan bulunabilir.

Bir de 3d baskı yapan yerler genellikle PLA filament ile baskı yapıyor. PLA çok strese ve sıcağa gelmeyen bir malzeme. İmkan olursa PETG veya ABS filamentler ile baskı alınıp astar-boya atıldıktan sonra sağlam bir aparat elde edilebilir diye düşünüyorum.

Motosikleti
BWS 100
Sgoei gt air in 3d modelini falan bulmuştum.
Nxr(benim de kaskım, sunfix ile yıllarönce çözmüştüm)'ınkini bulursam 3d basıp gönderivereyim.

Allah kolaylık versin , bende 3d yazıcı var lakin söylendiği gibi aparatın çizimini bulmak çok sıkıntı , nolan n87 var bendede kendim çizip basmaya çalışıyorum 1 haftadır uğraşıyorum kaba bir şey çıkarrtım ortaya ama kaskları çok radius lu yapıyorlar çizime geçirmek çok zor oluyor , 3d tarama yapan bulabilsen kaskı taratabilsen tam ölçüde basıp 3m bantla yapıştırırsın ama onuda bulmak zor ve taramayada iyi ücret çıkartırlar , inşallah çözebilirsin

Motosikleti
D400
bende bu var 250 lira bişi, ahtapot gibi sardı baya sağlam.

110000626231750.jpg

Benim kaskın da bant yapıştırılacak yeri açılı olduğundan, bir de açılır çene olduğundan 3ayaklı tutucu çene açma kısmına denk gelecek diye u-pvc borudan kendim yaptım, ve sanayimizi kurtaran 2 malzemeden biriyle montajını yaptım, birkaç yüz km oldu sanırım kullanıyorum, sorun yok şimdilik.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Benim kaskın da bant yapıştırılacak yeri açılı olduğundan, bir de açılır çene olduğundan 3ayaklı tutucu çene açma kısmına denk gelecek diye u-pvc borudan kendim yaptım, ve sanayimizi kurtaran 2 malzemeden biriyle montajını yaptım, birkaç yüz km oldu sanırım kullanıyorum, sorun yok şimdilik.

kask modeli ne?

benimki de düz değildi, ek olarak kalın çift taraflı bant takarak derinliği arttırıp hallettim.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
GT Air-3 kaska DJI Osmo Action 3'ü bir türlü sağlam yapıştıramadım.
Gittim 3M VHB 5925 aldım. En fazla 1 ay dayanıyor, sürekli bırakıyor kendini.
Uygulamadan önce alkolle yüzey temizliği, sıcak havayla ısıtma vs ne varsa yapıyorum ama tutmuyor.

GT Air-3 kaska DJI Osmo Action 3'ü bir türlü sağlam yapıştıramadım.
Gittim 3M VHB 5925 aldım. En fazla 1 ay dayanıyor, sürekli bırakıyor kendini.
Uygulamadan önce alkolle yüzey temizliği, sıcak havayla ısıtma vs ne varsa yapıyorum ama tutmuyor.
hocam yanlış anlamazsanız eğer dayson tavsiye ederim, ama birçok malzemecide abi aynısı diyerek başka markalar vermeye çalışıyorlar, birçok yerde kullanıyorum ben, hatta depo üstü logoda altını doldurup logoyu yapıştırdım. metal tüplü dayson işinizi görecektir,

Motosikleti
1190 ADV

Verdiğimde linkte 3D yazıcıdan yaptırabileceğin Shoei Nxr için çene aparatı var.

Bunun maliyeti 10 lira falan. Para ile yaptıracaksan maliyetini bil diye yazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar