Çene açılır kask muhabbeti, alınır mı?

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Ben şahsen LS2 Valliant 2 kullaniyorum
Yukari acilan kasklar biraz surat yapinca ruzgardan dolayi kafayi arkaya atiyor
Bu 180 arkaya donen mekanizmada oyle bir sorun olmuyor ayrica surus esnasinda acip kapatmasi cok kolay gerekli sertifikalarida var suan avant adi altinda satiliyor ben eskiyince yine avant yada asagidaki kaski alirdim kullanimindan cok memnunum
İnterk icin gerekli yerleride var acilir mekanizma olsada etkilemiyor

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Anladığım kadarıyla Shoei Neotec veya bu fiyat aralığında (25-30 bin TL) bir bütçemiz yoksa çene açılır yerine full-face daha mantıklı. Herkese yorumları ve yardımları için teşekkür ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben şahsen LS2 Valliant 2 kullaniyorum
Yukari acilan kasklar biraz surat yapinca ruzgardan dolayi kafayi arkaya atiyor
Bu 180 arkaya donen mekanizmada oyle bir sorun olmuyor ayrica surus esnasinda acip kapatmasi cok kolay gerekli sertifikalarida var suan avant adi altinda satiliyor ben eskiyince yine avant yada asagidaki kaski alirdim kullanimindan cok memnunum
İnterk icin gerekli yerleride var acilir mekanizma olsada etkilemiyor

Aman haa, sürüş esnasında kesinlikle açmayın. Çene açık sürerken o am biz kaza ılsa yüzüstü düşseniz yüzünüz hasar görür.
Motora bindiğiniz gibi kapatmak lazım onları.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladığım kadarıyla Shoei Neotec veya bu fiyat aralığında (25-30 bin TL) bir bütçemiz yoksa çene açılır yerine full-face daha mantıklı. Herkese yorumları ve yardımları için teşekkür ederim.
shoei neotech fiyatlrını araştırdım, 34-38bin lira arası, 40bin yazana da rastlamıştım. Bu yüzden yurtdışından alacağım. aradaki farkla doyana kadar kalamaz ızgara yerim. :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yekpare full face kask takmak fantezi. Sanki profesyonel yarışçılar. Elbette en doğrusu çene açılır kasktır. Konuşmak, bir şey sormak, hava almak... kullanışlı. Dünyadaki tüm motorize güvenlik güçleri de çene açılır kask kullanır.
Bu mantıkla en güzeli nazi kaskı. Sanki bana polis adam. Nazi kaskı neyine yetmiyor?

Motosikleti
(yok)
Tercih meselesi şimdi kimisi konforu göz önünde tutup açılır kaskının konforunu yaşar kısaca konforu öncelik yaparken kimisi de yaz sıcağında bile terim aksın ama kanım akmasın der.. Trafiğin kendisi bir şans, bir kumar sürücünün yapması gereken ise önüne tepside sunulan seçenekler ile kendini korumaya çalışmak

Arai'nin bile açık kaskı var? Ne bileyim bu kadar kötü ise üretmezdi herhalde. Açık kaskla tamam büyük motor kullanmazsın ama var işte.
Genel olarak demiştim ben. Aynı kalitede üretilen fullface ve çene açılır kask arasında seçim yapın denilse çoğunluk fullface'i seçer. Testlerden geçen kask tabi ki güvenlidir ama bana güven vermiyorlar pek. Hissiyat meselesi biraz da.

Aman haa, sürüş esnasında kesinlikle açmayın. Çene açık sürerken o am biz kaza ılsa yüzüstü düşseniz yüzünüz hasar görür.
Motora bindiğiniz gibi kapatmak lazım onları.

shoei neotech fiyatlrını araştırdım, 34-38bin lira arası, 40bin yazana da rastlamıştım. Bu yüzden yurtdışından alacağım. aradaki farkla doyana kadar kalamaz ızgara yerim. :)
Yurtdışında sağlam indirimler de oluyor. İmkan var ise ciddi tasarruf söz konusu olur. İngiltere'de bulunan helmetcity sitesinden bu şekilde bir alım yapmıştım. Burada 20 bin TL olan kaskı 5,500Tl'ye getirtmek büyük haz yaşatıyor insana.:cool:

Forumda önceden de bu soruyu kurye bir arkadaş sormuştu. MT'nin çene açılır kaskından kullanıyordum yaptığım 100-110KM/S hızlarda bir kazada kaskın mekanizma dışında çoğu yeri sağlamdı ve kafamda darbe aldığım yer çene mekanizmasının kırıldığı alan yani burun, elmacık kemiklerim yani direkt yüzümün çoğu yeri kırıldı ve deri kalktı. Burnumun içerisinde 11 dikiş dışında toplam 5 dikiş , elmacık ve burnumda parçalı kırıklar var , sizi biraz korkutarak almanızı engelliycem :D , acilde uyandığımda burnumda kafamı çevirdiğimde burnumdan deri parçası sarkıyordu bende deri kalkmıştır diye çekiyordum meğersem burnumun sağ deliğinin derisi kopmuş ve dikmemişler :D . Neredeyse 10 ay oldu ve hala iyileşme sürecinde yüzüme su vururken bile dikkatli davranıyorum yoksa aşırı derecede acıyor , soğuk havada vizörümü 2DK açık bırakayım direkt sızlamaya ve burnumun akmasına sebep oluyor. Kafam büyük olduğundan LS2'nin 3XL'ı bile olmamıştı adamda bu kaskı önerdi bende iyidir herhalde diyip aldım ama full-face kask alsaymışım keşke diye beni çok pişman etti ama başa gelen çekilir. Shoei'nin Neotec'ini bilmiyorum ama hayatım boyunca ücretsiz verilse bile hiç bir türlüsünü kullanmıyacağım kask türüdür.

İlk zamanlar da çene açılır kasklar o zamanlar nolan ve caberg in modelleri dünya da neredeyse tekti. Kaza anında çene kısmı kilitten kurtuluyor yüzün yara almasına sebep olabiliyordu ki başına geldiğini iddia edenler var ama o kasklar sharp testleri gibi testler çıkmaya başladığında piyasadan hemen kalktı. Günümüzde İyi markalardan alınan kasklarda bu tip şikayetleri pek duyamazsın. MT gibi kasklar çin de fason üreten daha yeni yeni kalitesi avrupa düzeyine gelen markalardır. Bu yüzden referans olarak o mallar ciddiye almamak lazım.
Ben caberg duke modelini incelediğim de kaskta kilit mekanizması vardı.

Bir iddia daha var çene açılır kaskların vizörden çakarsan kaza anında ön parçanın içeri doğru çöküp surata zarar verebileceğini iddia edenler var ki aslı astarı var mı bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar