Uzun süren araştırmalarım sonucu daha motosikleti almadan (gel ehliyet, gel) L beden LS2 Delta Çeneden açılır kask aldım. İlk izlenimim çok büyük görünüyor olması. O kadar ki hatta, çevrenizdekilerin gülmesine sebep oluyor. Tabi benim gibi scooter kullanıcısı iseniz. Astronot ya da kocakafa gibi şakalara maruz kalabilirsiniz. Özellikle üzerinizde mont vs yerine tişört falan varsa ki boyum 1,83, kilom 81. İzlenimlerimi ve yorumlarımı yakında resimleriyle yazarım.
Resimleri ekliyorum.
Kaskın altında görünen kırmızı mandal içte bulunan güneş vizörünün kademeli olarak açılıp kapanmasını sağlıyor.
Resimler bulanık, kusura bakmayın, renkler bozulmasın diye flaş kullanmadım. Kaskın arkasında hava çıkış ızgaraları görülüyor. Modeli FF369-1. ECER 22-05 etiketi ve bedeni yazıyor.1550 +- 50 g ağırlık yazılmış.
Kaskın burun kısmanında bir düğme var ve bu düğmeye(üstte, arkası kırmızı) basılarak kask açılabiliyor. Kaskı açmak ve kapatmak çok kolay. Çene açılırken vizör hangi konumdaysa o konumda durmaya devam ediyor.
Ön hava girişleri. Dileğe göre sağa ya da sola kaydırarak hava girişi kapatılabiliyor. Kaskın havalandırması yeterli geldi bana. Yaz sıcağını görmeden net birşey demek doğru değil tabi.
Kaskın üstünde yer alan ufak bir bölüm 2 kademeli olarak açılarak hava girişi sağlanabiliyor. Dilenirse kapalı tutulabiliyor.
Çene kilidi mekanizmasını mandalı tek çekişle açmak çok kolay ama yüklenmeme rağmen kendiliğinden açılmadı. Güven veriyor.
Taşıma kolaylığı sağlayan çanta şeklinde kılıfı var.
Kaskın büyük olduğunu belirttiğim için bilgi açısından başımdayken de resmini çektim. Kusuruma bakmayın.
Bunlar da yandan.
Kaskı ilk taktığımda çok komik gelmişti gözüme, tam bir kocakafa. ama zamanla gözüm alıştı, normal geliyor.
Scooterınızı dik oturarak kullanıyorsanız, alıştıktan sonra boyun ağrısı yapacağını sanmıyorum ancak bir bayan için haddinden fazla ağır. Motosiklet kullanırken sırtınız dik durmuyorsa, en ufak bir öne eğilmede kask başınızı aşağı çekiyor gerçekten.
Kaskı 180 liraya satın aldım ve normalde, baş ölçüm 57 cm. 57 cm M bedene denk gelse de forumlarda LS2 için bir beden büyüğü tavsiye ediliyordu. Ben de L tercih ettim, iyi de etmişim.
Kaskı çenesi kapalıyken takmak zor oluyor gerçekten, çene açıkken takmak daha kolay.
Teşekkürler.