Cem Hakko'dan suç duyurusu

İş adamı Cem Hakko, emanete bıraktığı motosikletini sattığını öne sürdüğü firma yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, emanet olarak bıraktığı Harley Davidson marka motosikletini sattığını öne sürdüğü Efsane Motor Harley Davidson Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tanay hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Önce Şişli Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu, verilen yetkisizlik kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığına yapıldı.

Suç duyurusunda, yediemin sıfatıyla muhafaza etmesi için Efsane Motor Harley Davidson Türkiye firmasının Gayrettepe mağazasında Ferruh Tanay’a bırakılan 34 V 5883 plakalı 2006 model kırmızı-gri Harley Davidson marka motosikletin, yapılan tüm ihtarlara rağmen iade edilmediği öne sürüldü.

Tanay tarafından satıldığı da iddia edilen motosiklet için yapılan suç duyurusunda, aynı kişi hakkında güveni kötüye kullanma ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla dava açılması talep edildi.

Kaynak:Milliyet

Ekli dosyalar

• cemhakkoharley.jpg
    cemhakkoharley.jpg
    11.2 KB · Görüntüleme: 10,130
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlginç ,satışı nasıl gerçekleştirmişler.:silent:

Bende merak ettim bunun satışını normal yollarla yapması mümkün değil...Bu işin içinde farklı bir durum var gibi geliyor..

Olur böyle şeyler sosyete arasında:p
Sonradan araya ağalar beyler girer halleşirler.

"yediemin sıfatıyla muhafaza etmesi için Efsane Motor Harley Davidson Türkiye firmasının Gayrettepe mağazasında Ferruh Tanay’a bırakılan " kelimesi hukuktan anlayana olayı özetliyor.

Yedieminlik, icra dairelerin yetkisiyle haczedilen ürünün , alacaklı talep ederse ,icra dairesi tarafından satışı yapılana kadar muhafaza edilmek üzere, tutanaklara açıkça isim adres belirtilerek emanete bırakılmasıdır diye özelenebilinir. Burada özel yedieminlik depoları kullanılabilediği gibi, hacze konu eşya, borcunun kendisine veya bir başkasınada bırakılabilinir.

Ben bu olaydan şöyle bir yorum çıkarttım. Bir alacaktan yüzünden cem hakko nun motoru teknik serviste bakımdayken , haczedilip tutanakla yediemin olarak teknik servise emanet edilmiş.bu durumda, yediemin olarak tayin edilip, tutanağa geçen kişi motoru bırakın satmayı kendisi bile kullanamayacağı gibi ruhsat sahibine iade de edemez.Eğer yaparsa, yedieminliği suistimalden hapis cezası alır.

Bence yediemin olarak bırakılan motor icra dairesince açıkarttırmayla satılmış. ve yediemine icra dairesince yazılı tamimat ile yeni sahibine teslim edilmiş.

Bu tür satışlarda , icra dairesince ,açık arttırmada yeni satın alana verilen resmi belgeyle , alan kişi kendisi üzerine yeni ruhsat çıkartabilir.Eğer olay gerçekten böyle olduysa cem hakko istediği kadar dava açsın bir sonuç alamaz.

"yediemin sıfatıyla muhafaza etmesi için Efsane Motor Harley Davidson Türkiye firmasının Gayrettepe mağazasında Ferruh Tanay’a bırakılan " kelimesi hukuktan anlayana olayı özetliyor.

Yedieminlik, icra dairelerin yetkisiyle haczedilen ürünün , alacaklı talep ederse ,icra dairesi tarafından satışı yapılana kadar muhafaza edilmek üzere, tutanaklara açıkça isim adres belirtilerek emanete bırakılmasıdır diye özelenebilinir. Burada özel yedieminlik depoları kullanılabilediği gibi, hacze konu eşya, borcunun kendisine veya bir başkasınada bırakılabilinir.

Ben bu olaydan şöyle bir yorum çıkarttım. Bir alacaktan yüzünden cem hakko nun motoru teknik serviste bakımdayken , haczedilip tutanakla yediemin olarak teknik servise emanet edilmiş.bu durumda, yediemin olarak tayin edilip, tutanağa geçen kişi motoru bırakın satmayı kendisi bile kullanamayacağı gibi ruhsat sahibine iade de edemez.Eğer yaparsa, yedieminliği suistimalden hapis cezası alır.

Bence yediemin olarak bırakılan motor icra dairesince açıkarttırmayla satılmış. ve yediemine icra dairesince yazılı tamimat ile yeni sahibine teslim edilmiş.

Bu tür satışlarda , icra dairesince ,açık arttırmada yeni satın alana verilen resmi belgeyle , alan kişi kendisi üzerine yeni ruhsat çıkartabilir.Eğer olay gerçekten böyle olduysa cem hakko istediği kadar dava açsın bir sonuç alamaz.

Katılıyorum:cat:
Motosikletin yediemin olarak bırakıldığı mekan da aç ya da başı boş biri değil...hani tenezzül edecek türden demek istedim..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eyi bir filim fırıldak var bu işte..Haciz haricinde motorun devri yapılamaz zaten..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar