aynen ya bakım zamanı gelince de online yaptırırsın

ya arkadaşlar gerçekten şaka gibisiniz adam yetkili serviste usta başı bulunduğu bölgenin en iyisi hatta hatta yamaha sı olmayan bile iyi usta diye bu adama bakıma gidiyor bmw si honda sı kawasaki'si çıraklık kalfalık geçmişini bilmiyorum ama 15 yıldan fazla yetkili serviste çalışıyor yani çin malı tamircisi değil bu adamın söylediği bence muteber eğer sizin dediğiniz tarz da bir usta olsa zaten başka adama bakıma giderdik yetkili servise değil
tenere dediğimiz motor 50 beygir bile değil yani 299 yapmıyor he r1 e çelik fren hortumu tak deseydik eminim konu daha farklı gelişirdi
Hocam şimdi yetkili servis ustalarının çoğuyla muhattap olmak zorunda kalmış biri olarak mesajının ilk kısmına ne diyeyim bilemedim.. uzun uzun yazmıştım da sildim kafa ütülemeyeyim. imdb 9.5 alacak yetkili servis maceralarını ayrıca yazayım istersen bi ara =)
ayrıca 15 senedir çin servisi olsa daha itibarlı olurdu benim gözümde. yamaha bozulmuyor ki 15 sene boyunca yağ filtresi değiştirip durmuştur o adam =))
ben R1 derken adamın yaptığı benzetmenin saçmalığını anlatmak istedim. R1'de de mi lazım değil fabrika bunu koymadığı halde? e lazım. e koymuyor ama? Günlük sürüşte, tatlı performans sürüşünde ya da akıcı sürüşte hiç eksikliğini hissetmeyebilirsin çelik fren hortumunun. R1'de de Panigale V4R'da da. Tenere'de de.
Tenere'nin 50-60hp olmasına gelecek olursak;
bu söylediğim riskli bir şey, lütfen lütfen beni yanlış anlama,üsten bakan bir şey söylemiyorum.
50hp tenere'yi toprakta ya da asfaltta da öyle bir kullanırsın ki rabbim üstüme çelik fren hortumu atın diye hint dilencilerine dönersin.
böyle sürmek zorunda değilsin, böyle sürmemek bir eksiklik/yanlışlık/hata/ayıp vs bir gram olumsuz bir sıfata sebep olmaz.
ancak farklı şekilde sürersen herhangi bir 250cc motosiklette bile çelik hortumun faydasını görebilirsin.
sen bunun gereksiz olduğunu düşünebilirsin, motorunu seçerken bunu aramazsın. sıkıntı yok. ama bunu istiyorum diyen adama servis ustasının verdiği cevap onun cahilliğinden başka bir şey anlatmaz.
ha ben boş boş konuşuyorum ok.
neden 93 tenere için bile allahın probrake'i hala çelik hortum satıyor acaba? insanların sormasından pay biçeceksek o ustamıza kimse sormamış ama onlarca firmaya birileri sormuş ki bunlar satışta.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
ikinci olarak çelik tel örgü kaplı hortumda amaç hidrolik yağını soğutmaktır oradaki örgünün radyatör peteği gibi bir işlevi vardır
abi bu biraz eksik olmamış mı?
çelik fren hortumunun birincil amacı hidrolik ısındıktan sonra hortumun genleşmesini ve kalipere transfer edeceği basıncın azalmasını engellemek. çelik hortum kullanıldığı zaman da hidrolik yine ısınıyor, ısındıkça genleşmeye başlıyor, kauçuk hortum bu genleşmeye karşı koyamayıp kalipere giden basınçta kayba sebep oluyor - manette de bu "spongy" denilen yumuşak his oluşuyor çünkü o esnada biz maneti sıktıkça basınç kalipere gidemeden hortumun genleşmesine sebep oluyor. (sıvılar en düşük direnç alanına ilerlemek isterler)
çelik örgülü hortum taktığın zaman hortum içindeki gençleşmeye karşı direnç nedeniyle sıvı da daha düşük dirençle karşılaştığı kalipere iletiyor basıncı.
yoksa çoğu modern çelik örgülü fren hortumunda hidrolik çeliğe değmiyor. teflon var içeride, çelik örgünün amacı direnç noktası oluşturmak, genleşmeyi engellemek.