Motor sürerken birkaç kez cüzdanımı düşürdüğüm için pantolon cebinde değil, ceket cebimde cüzdanı ve ruhsatı taşıyorum. Size de cüzdan ve ruhsatı kesinlikle arka cebinize koymamanızı tavsiye ederim; öyle veya böyle kayıp düşebiliyor.. Para filan neyse de kimlikler kartlar, resmi belgeler vs. için uğraşmak çok zor oluyor bilirsiniz..
Pantalon cebinde bir şey taşımayı zaten hiç sevmem, motora binmediğim zamalar da cebimde bir şey taşımıyorum hiç.
Motorun ruhsatı hep motor montumun sağ iç cebinde durur ve fermuarı hep kapalı tutarım ki düşmesin.
Motor montumun sol iç cebine telefon ve cüzdanı koyup istanbulun uzak bir ucundan yaklaşık 90km'lik uzak diğer ucuna gittiğim bir günde telefondan haritaya bakmak için telefonu cepten çıkarırken farketmeden cüzdan da takılmış, cüzdanda para, kredi kartları ve ehliyet kaybolmuş oldu. Neyse ki kimliği ve ehliyeti her zaman ayrı yerde taşıma takıntım nedeniyle kimlik bagajdaki laptop çantamdaydı. Gittiğim yerde giriş kimlikle oluyordu, orada farkettim. Bir hafta kadar ehliyetsiz dolaşmak zorunda kaldım.
Yeni ehliyetlerse sakın haa kaybetmeyin, çok masraf çıkıyor.
Yeni ehliyetleri kaybedince randevu almadan işlem yapmıyorlar, yani geçici ehliyet alabilmek için bil erandevu gerekiyor. istanbuldaki nufus müdürlükleri en yakın randevu 2 ay sonrasınaydı. Trakya tarafında Tekirdağ ve ilçelerinden yakın zamana randevu almak mümkün, o şekilde tekirdağa gidip ehliyet başvurumu yapıp geçici ehliyeti alabildim, yeni çıkan ehliyet de postayla 3 günde evime geldi zaten. Ama kaybettiğim ehliyet yeni tip ehliyet olduğu için 159TL para yatırmak ve tekrar sağlık raporu için de özel kliniğe 60TL ödemek zorunda kaldım, yani ehliyet yeniletmek yaklaşık 220 liraya maloldu. bir hafta 10 gün kadar ehliyetsiz dolaşıp da polis yakaladığında ehliyeti yanında bulundurmamaktan ceza yemek tehlikesi de ayrı dertti neyse ki kimse çevirmedi.
O günden sonra ceplerimde kesinlikle bir şey taşımamak kararı aldım, omuzdan asılan bir çanta alıp cüzdan vb. ona doldurup motora binerken bagaja atıyorum, inerken alıp omcumda taşıyorum. cep her zaman tehlikeli. Bir tek sürekli çıkarmadığım ve kapalı cepte durduğu için bir naylona sarılı halde ruhsatı montun iç cebinde taşıyorum.
Bir ara bacak çantası almıştım ama rahat edemedim. Bacağımda bu bağlıyken bir kaza olsa ve düşüp sürüklenirken bu bir yere takılsa daha tehlikeli olur deyip kullanaktan vazgeçtim. Şimdi artık ceplerimde bir tek ruhsat var. burada kaza geçirince cepteki ruhsatın da hasar verdiğini görünce ruhsatı da cepte taşımaktan vazgeçsem mi diye düşünmeye başladım.