Formu baştan sona kadar okudum ve gazate yazısından başlayıp Hell's Angels üzerinde dönen bi forum olmuş gibi. "Bildiğini paylaş, bilmediğini sor araştır öğren" diyenlerdenim ve bildiğimi ilgilenenlerle paylaşmak istedim.
İlk dikkatimi çeken anlam kargaşası oldu. Bi kaç gün önce duruma göre "fuck" kelimesinin kullanıldığı duruma göre 35 ayrı anlama geldiğini öğrendim. Bu oluşumun kurucusu olarak bilinen Ralph Barger kendini cehennem meleği olarak tanıtıyor. Zebaniler ve benzeri anlamlarda (ürkütücü olmak adına) kurulmuş oluşumlar var (günümüzde ülkemizde olmasada). Bu ve benzeri guruplardan oluşum diyerek bahsediyorum, çeteydi, sürüş gurubuydu, kulüptü ayrımı karmaşasına katılmak istemiyorum. Herkez kendi kararını verir.
Hell's Angells isminin çıkışı
"1.dünya şavaşında askeri bir bölüğün kendilerine Hell's Angells demesine kadar uzanıyor. 20li yıllarda Detroit'te bir motosiklet kulübü, Amerikan Motosikletçiler Birliği ile yakın ilişkiler kurup kendilerine Hell's Angells demişler. Daha sonra Çin'e gönderilen bir gurup paralı şavaş pilotu kendilerine Hell's Angells demişler. 2. Dünya savaşında İngiltereye konuşlandırılmış bir Amerikan hava indirme birliği 358. Bombardıman Bölüğü, başka bir Donanama Torpido Bölüğü ve kore savaşında 188. Hava İndirme Birliği gibi Hell's Angells isminde birkaç gurup daha varmış."
"Ralph Barger ve arkadaşı Don Reeves bi kulüp kurmak isterken, sonradan ortadan kalkmış bi motosiklet kulübüne ait olduğunu öğrendikleri Don Reeves'in sırt armasından etkilenerek 1957 yılında Hell's Angells armalarını yaptırarak kulüplerini kurmuşlar.Daha sonrada bi sürüşde tanıştığı bi motorcununda şaşkınlık içinde Hell's Angells arması taşıdığını görür ve ilk Hell's Angells'ın başka bi motosiklet kulübünün aykırı bi kolu olalarak 1948 yılında ortaya çıktığını öğrenir "
Ralph Barger ve arkadaşları "ceplerinde birbirinene sürtecek 5 cent olmadığı" zamanlarda, ekonomik ulaşım ve hepimizin sevdiği duyguları yaşayabilmek için (bizdeki gibi) emniyetten çıkma 100,000 kmyi aşmış motorları hurda parasına alıp 2 yada 3 motordan 1 motor yaparak motora binebilen adamlarmış. Chopper bobber kavramlarını, yokluktan farkında olmadan yarattıklarını söylüyorlar. Bizler gibi, içinde tencere kaynayan, dört duvar bi çatı altında bi evde yaşama imkanları olmadığından birbirlerine kenetlenmişler. O yıllarda ihtiyaçlarını karşılamak için yoklukta çözümler yaratan adamlar (legal, illegal). Yeni botlara ihtiyaç"ları" olduğunu bilen bi üyenin bi mağazadan bi kaç bot çalması gibi, hepsinin sağ tek olduğunu fark etmeden. Ralph Barger'ın kemere ihtiyaçı olduğunu bilen bi arkadaşının babasına ait olan savaş hatırası, tokasında gamalı haç (nazi sembolü) olan kemeri vermesiyle "fitil ateşlendi". Simgeleşerek yayılmasıyla üzerlerine yapışan ırkçılık iddaları uzun yıllar sorunlar yaratmış. Başlarda 18 21 yaş aralığında olan gençlerin zamanla sayıları gibi ihtiyaçlarıda artmış. Çokluğun olduğu yerde herşeyin olabileceği gerçeğiyle, zamanla silah, uyuşturucu gibi bu dünyanın mahsulleriyle harman olmuşlar. Envai çeşit sabıkaları (darp, gasp, yaralama, hırsızlık, silah uyuşturucu satışı ...vs. vs. ) ve üye sayısı arttıkca, adları suçla özdeşleşmiş. Hatta taşıma yöntemlerinin ismini alan uyuşturucular olduğu bilinir. Başlarda küfredenin ceza olarak kavanoza para attığı bi ortam, zamanla bi arkadaşının kefaletini ödeyebilmek için evini ipotek edebilen dostların ortamı haline gelmiş. Temel kural "kulüp içindeki kardeşini asla satma". " Kardeşini ve armanı herdaim kolla". Bu "bıçaklanmana, vurulmana, evinin yakılması motorunu yada hatununun araklanmasına malolsada" Bu şartlarda yetişen, yaşayan birinden nekadar nazik narin kanunlara uyan vatandaşlar olması beklenebilir.?
Sonuç olarak Hell's Angells Ralph Barger'ın 2000 2003 yıllarındaki bi röportajında dediğine göre "Zamanla çok şey değişti. Dünyanın dört bi yanında şubelerimiz var. Artık Hell's Angells herşeyi pahasına kulüp kardeşini kollayan adamlardan çok, çoğunluğu fiyakalı motorların üstünde mağazadan alınmış gıcır montlarında Hell's Angells armasıyla caka satan züppeler topluluğu halini aldı"
İlgilenenler içi mümkün olduğunca uzatmadan yazmaya çalıştım. Adamlar yapmış yaşamış ...
Herkez hayallerini yaşasın dilerim...