cbx250 mi? cbf 250 mi?

sizce cbf 250 mi? yoksa twister cbx 250 mi?

• Kullanılan toplam oy
    43
Merhaba arkadaşlar forumda birçok konuda tartışıldı ama kesin ve net bir sonuç alınmadı bende anket yapmaya karar verdim :)

Ben ortada bi anket falan göremiyorum :) Artı tartışılacak bişeyi de olduğunu sanmıyorum, rakip motorlar değil ki :) Paran varsa yeni model alırsın, yoksa eski model, bu kadar...

ikiside aynı motor ne karşılaştırması bu biri eski model biri yeni..

bazı kişiler cbx 250 nin daha kaliteli olduğunu söylüyor bazıları cbf 250 nin bazıları cbx 250nin daha güçlü olduğunu bazıları cbf 250nin daha güçlü olduğunu söylüyor anketide açtım :)

Birisi 22 birisi 24 hp olduğundan olmasın ?? Aman tanrım ne saçma bir muhabbet....

Motosikleti
Forza250-cygnusL
cbx ler brezilya yapımı oldukça sağlam ve kaliteli....

cbf ler hindistan yapımı (bana göre) ne sağlam ne de kaliteli......

Alacak olsam biraz eski falan demem cbx alırdım......

alp bey bu iki motoruda kullandınızmı peki yorum yapacak kadar bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyosunuz...ikisinin birbirinden pek bir farkı yok...CBX250 ile aynı anda gaz açtığımızda motorlarımız aynı gidiyodu...bu arada anti parantez CBF250 brezilya üretimdir motorun uygunluk kağıdında bu bilgi yazar...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
alp bey bu iki motoruda kullandınızmı peki yorum yapacak kadar bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyosunuz...ikisinin birbirinden pek bir farkı yok...CBX250 ile aynı anda gaz açtığımızda motorlarımız aynı gidiyodu...bu arada anti parantez CBF250 brezilya üretimdir motorun uygunluk kağıdında bu bilgi yazar...

Syriana bey siz sitenin muhalefet müdürümüsünüz....:silent: Her yazdığım mesaja olumsuz bişeyler yazma ihtiyacı hissediyorsunuz?.....

Soruna gelince evet kullandım.... İkisininde ilk çıktığı modelini kullandım... Hatta kullanmakla kalmayıp içini bile açtım...

En basitinden sana şunu söyleyim CBX in rulmanları japon.... Kaldıki rulmanlar motorun canı.... Bide CBF lere bakarsak okuyamadım... Çince bişeyler yazıyor....:p

Haaa unutmadan söyleyim.... Kullanım kitapçıkları brezilyadan getirtilmiştir... Ellerinde kalan kitapçıkları atıcak halleri yok.....Ya da başka bişey...

Gaz açtığında ikiside aynı gitme olayına gelince.... Kullanıcı faktörü her zaman etkilidir ....

Birisi 22 birisi 24 hp olduğundan olmasın ?? Aman tanrım ne saçma bir muhabbet....

bence saçma bir muhabbet deil nerden bile bilirim beygir farkı olduğu yada başka arkadaşlar nerden bilebilir aradaki farkı arada üretim yeri ve kalite farkıda varmış alp_tunay abinin dediğine göre saçma bir yanı yok bu konunun bunları öğrenmek için açtım topiği :)

bunuda nerden cıkarttın cbf250 de cbx de brezilya yapımı

ayırca cbf nin motor un kendisindede made in brazil die yazar tam bilgi sahibi olmdan yanlış yorumlar yapmayalım.

bu iki motor aynı motorlardır fakat cbx in cbf ye göre yakıtı biraz daha yüksektir iki mtorlada tecübem var yakıt olarak aralarında fark var,birisi yeni model birisi eksi model imkan varsa yeni modelini almak daha mantıklı

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
L.SAHİN;819764' Alıntı:
bunuda nerden cıkarttın cbf250 de cbx de brezilya yapımı

ayırca cbf nin motor un kendisindede made in brazil die yazar tam bilgi sahibi olmdan yanlış yorumlar yapmayalım.

bu iki motor aynı motorlardır fakat cbx in cbf ye göre yakıtı biraz daha yüksektir iki mtorlada tecübem var yakıt olarak aralarında fark var,birisi yeni model birisi eksi model imkan varsa yeni modelini almak daha mantıklı

Ben çıkarmadım onlar çıkarmışlar.......:p

Ybr lerin ilk çıkan modellerinde de bazı parçalarında made in japan yazıyordu.... Japonyada mı yapıldı sanıyosunuz.....
Dediğini aynen iade ediyorum... Bilmeden yanlış yönlendirmeyelim.....

Son düzenleme:
Ben çıkarmadım onlar çıkarmışlar.......:p

Ybr lerin ilk çıkan modellerinde de bazı parçalarında made in japan yazıyordu.... Japonyada mı yapıldı sanıyosunuz.....
Dediğini aynen iade ediyorum... Bilmeden yanlış yönlendirmeyelim.....

konuyu tartışmak bile anlamsız,2003 model ybr ler brezilya üretimi ondan sonra cıkanlar tayvan üretimi motorlar,cbx de cbf de brezilya üretimidir bir malın üzerinde MADİ İN .... yazıyorsa hangi ülkenin ismi varsa o mal orada imal edilmiştir eğer bunlar yalan olsaydı koskoca sony cinde ürettiği mallrın üzerine made in china yazmazdı,renault meganelerin üzerine made in turkey yazmazdı

cbf leri temiz bulman daha olası cbx beygiri daha fazla tercih meselesi 2 beygir için cok buyuk risk alma bence:)

eee o zaman bişey yazmak zorunda değilsin ben gayet ciddi olarak konuyu takip ediyorum.:farao:
bu cbx in bildiğim kadarı il edeğişmesinin sebebi avrupa normlarına uymadığı için cbx in üzerinde değişiklikler yaparak cbf e çevirdiler.özünde motor ve şase aynı.

Son düzenleme:
eee o zaman bişey yazmak zorunda değilsin ben gayet ciddi olarak konuyu takip ediyorum.:farao:
bu cbx in bildiğim kadarı il edeğişmesinin sebebi avrupa normlarına uymadığı için cbx in üzerinde değişiklikler yaparak cbf e çevirdiler.özünde motor ve şase aynı.

Selam bende twister var oldukça sağlam bir motor, cbf 250den farkı

2 BG fark
Boya Kalitesi (bir ara çıkardıkları mat boya idi)
Ön far twister da metal kasa (cbf de plastik) sonuç olarak ilk çıkan motor olduğu için gerek parça gerekse işçilik anlamında daha sağlam motor tutulduktan sonra senin de dediğin gibi 22 BG e indirdiler.

CBF250 de ise + özellik olarak kalkış torkunu arttırdılar kalkışta biraz daha hızlı sanırım,

Sonuçta ikiside çok güzel motor bende 2004 den beri var parçaları çok sağlam ve uzun yolda da güvenebilirsin hatta 22BG cbf yerine 24BG twister alırsan uzun yolda yorulan 2 BG ini dinlendirip bu ekstra beygirleri devreye alabilirsin :p:cat:

aradaki 2bg lik farkın bi anlamı yok iki motoruda cıkartın yola ikiside birbirine üstünlük sağlamayacaktır,BU MOTORLAR AYNI BİRİ DAHA COK PARA EDER YENİ MODEL BİRİSİ ESKİ MODEL FARK BU KADAR GERİSİNİ TARTIŞMANIN ANLAMI YOKKKKKKKKKKKKKK

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim çalıştığım işyerinde 9 adet cbf 250 var. en eskisi 90 000 km de şuan.
ön dişli kapağının üzerinde alenen made in brazil diye yazar, inanmayan gidip bakar.
bazı acı tecrübelerimi paylaşayım dikkat edin:

60 000 km de olanı rektefiye edildi, hala keçelerden yağ kaçırıyor motorun üstü hep yağ oluyor.

93000 km de olan motorun başına gelenler :
1 çift ayna kırıldı ve değiştirildi fiyat 160 ytl
mono- shock amörtisör sert çukura girince patladı ve değişti : 1000 ytl (şirketimize özel iskontolu fiyatlardır)

ön disk aşınmaktan dolayı değişti, fiyatı 400 ytl.

bir diğer motorun ön çamurluğunu kırdılar, fiyatı 200 ytl.

başka bir motorun kilometre saati kaza sonucu paramparça oldu ve değişti, fiyatı malum ama iskontolu fiyatı 1100 ytl.

bütün bu parçaların brezilyadan bekleniyor olmasıda cabası,

kilometre teli 35 lira

fren balataları astronomik, daha fazla moral bozmayalım zaten fiyatlar %15 iskontolu.

ben olsam ybr250 alırım, nede olsa çinde üretilenlerin parçası ucuz oluyor.

cbf 250 ile 160 ı görüyoruz ve hiçbir şikayetimiz yok, gayet iyi motor ama bütçesi iyi olmayanlara tavsiye etmem, ayrıca motor çok ağır ve manevra olayı iyi değil bence

MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  Kişisel tartışmaları lütfen forum ortamına taşımayın. Tartışma içeren mesajlar temizlendi, bir üyenin mesajlarını o üyeyi engelleyerek görmeyebilirsiniz. Konunun kilitlenmemesi için lütfen konunun amacı dışına çıkmamaya özen gösterelim.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar