CBR500 mü Ninja 500 mü?

Yarın bir gün bu 2 motor arasında kalacaklar için yazıyorum bunu.
Arkadaşım çok memnun 3. motoru CB250R dan geçti cbr500r'a çift silindir, türkçe ekran vs. tek kötü yanı hantal ve ağırmış önceki motoru kadar kıvrak hissedememiş. Yine de tavsiye ediyor prosofide'de vardı CBR'nin bloğu baya dayanıklı ölmüyor diyor.
Ek olarak bu sigorta neden ucuz çıkmıyor arkadaş 11.000 nedir?
Bende 3. motoru almaya çalıştım 12.000 diyor garip

Motosikleti
Honda Forza 250 - Benelli 125s
Arkadaşım çok memnun 3. motoru CB250R dan geçti cbr500r'a çift silindir, türkçe ekran vs. tek kötü yanı hantal ve ağırmış önceki motoru kadar kıvrak hissedememiş. Yine de tavsiye ediyor prosofide'de vardı CBR'nin bloğu baya dayanıklı ölmüyor diyor.
hocam kesinlikle kalite ve dayanıklılık konusunda hondadan iyisi yok ancak bir motora 400-500k civarında paralar verildikten sonra insan basınca gitmesini istiyor bu paraları ödeyebilen birinin tek derdinin uzun ömür ve teknolojik oyuncaklar olmaması gerekiyor motorla 120 ile giden arabaları sollarken hiç tereddütte bile bırakmaması ve uzayıp gitmesi gerekiyor top speed konusunu geçtim ama motorun 140 den sonra ciddi bir şekilde hantallaştığı bir gerçek ha kullanıcı dostudur moderndir vs. orası ayrı konu ama bu fiyatla her kesimi mutlu ettiğini söyleyemem sonuçta rakipleride boş markalar değil tabiki

hocam kesinlikle kalite ve dayanıklılık konusunda hondadan iyisi yok ancak bir motora 400-500k civarında paralar verildikten sonra insan basınca gitmesini istiyor bu paraları ödeyebilen birinin tek derdinin uzun ömür ve teknolojik oyuncaklar olmaması gerekiyor motorla 120 ile giden arabaları sollarken hiç tereddütte bile bırakmaması ve uzayıp gitmesi gerekiyor top speed konusunu geçtim ama motorun 140 den sonra ciddi bir şekilde hantallaştığı bir gerçek ha kullanıcı dostudur moderndir vs. orası ayrı konu ama bu fiyatla her kesimi mutlu ettiğini söyleyemem sonuçta rakipleride boş markalar değil tabiki
Tabii insan bu paralarda motora karşı beklentisi yüksek oluyor özellikle 188'de kesiciye girmesi can sıkıcı olabilir
ama mantıklı başka bir seçenek yok her şey A2 sınırlamasına geliyor
Bence rakiplerinin en büyük dezavantajları ve seçilmeme nedenleri parça, bakım maliyetlerinin yüksek olması ve piyasalarının çok düşük olmaları.(500R diğerlerine göre ufacık daha piyasası var)
bi de çan çin çon 450SR var. Onunda freni tutmayabiliyor, kafadan kaza yapınca bi 450SR parası daha veriyoruz vs. vs.
İster istemez CBR'ye yöneliyor insan

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
A2 dönüşümünde ruhsat mı değişiyor? Değişiyorsa tüvtürk dinamometreye mi sokuyor motoru. Sokulmuyorsa nereden anlaşılıyor dönüştürüldüğü?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Honda 500'ler 140-50'ye kadar çok hızlı çıkar. Arabalardan çok hızlı sıyrılır, bir A2 motorda daha fazlası neden lazım olsun ki?

190cm 110kg sürücü/ekipman + 20kg yük, üçlü çantalı CB500F ile düz yolda 171 görebilmiştim ancak. Bu kadar yük ve iri binici için hiç fena değil. (Normal otoban kullanımım genelde 130-135 civarıydı... Üstü pek konforlu değil, daha iyisi için daha güçlü motor alınmalı. Motorların top speed'i o sürate çıkmanız için değil esasen, altında ne kadar iyi ivmelenebildiğinizi ve konforunuzu etkiler sadece, öyle bakmak lazım.)

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Trafikte gezen araçların tamponları bile artık bir sürü sensörle falan dolu, bırak bir mercedes'e çarpmayı, ucuz sınıfta japon arabası olan bir Toyota'ya bile çarpsanız, tamponuna vursanız görünürde çatlak falan olmasa bile en az 200bin masraf açar, haliyle sigorta primleri de yüksek oluyor, çünkü trafik sigortası sizin değil siz kaza yapınca karşı tarafın zararını karşılamak için var, yani sizin motorun değeri orada önemli olmuyor, trafikteki riski hesaplıyorlar. Sizin aracın değerine oranlı olanı kasko oluyor.

Motosikleti
Honda Forza 250 - Benelli 125s
Honda 500'ler 140-50'ye kadar çok hızlı çıkar. Arabalardan çok hızlı sıyrılır, bir A2 motorda daha fazlası neden lazım olsun ki?

190cm 110kg sürücü/ekipman + 20kg yük, üçlü çantalı CB500F ile düz yolda 171 görebilmiştim ancak. Bu kadar yük ve iri binici için hiç fena değil. (Normal otoban kullanımım genelde 130-135 civarıydı... Üstü pek konforlu değil, daha iyisi için daha güçlü motor alınmalı. Motorların top speed'i o sürate çıkmanız için değil esasen, altında ne kadar iyi ivmelenebildiğinizi ve konforunuzu etkiler sadece, öyle bakmak lazım.)
honda 500 kesinlikle iyi bir motor ancak bu fiyat bandında ninja 650 nin 2. el temizleri bulunuyor bu motor necat motorda a2 ile ruhsata işlenebiliyor 200 euro ücretle

"uğraşmaya değer mi" sorusunun cevabı iki motorun "motor yapıları" nı karşılaştırınca ortaya çıkıyor

ÖzellikNinja 650Honda CBR 500R
Çap83 mm67 mm
Strok60 mm66,8 mm
Motor gücü68,2 HP48 HP
Maks. Güçte dev/dak8.000 dev/dak.8.600 dev/dak.
Tork65,7 Nm43 Nm
Torkta dev/dak7.000 dev/dak.5.600 dev/dak.
Sıkıştırma Oranı10,810,7

tabloda özellikle çap ve strok a dikkat çekmek isterim daha büyük silindirli daha yüksek mühendisliklerle tasarlanmış ve hondaya kıyasla daha "premium" olan bir markayla aynı paraya satılıyor honda ve değerler ortada.

bu tablo ve fiyatlar cbr500 ün şuan bize fiyatının yüksek olduğunu kanıtlar nitelikte çünkü aynı fiyata 650 lik kawasaki alabiliyorsunuz

a2 konusu ap ayrı bir saçmalık zaten yurtdışında 4 silindirli makineleri bile kısıtlayabiliyorlar ancak bizdeki motorun orjinal gücü max 70kW (a2 sınırlarının 2 katı) olmazsa a2 kısıtlaması uygulanamıyor

şuan güncel olarak forza 250 kullanıyorum günde yaklaşık 80-120 km yapıyorum ve 3 yıldır da aralıksız böyleyim aynı zamanda alacağım motoruda en az 5 yıl satmadan binmeyi düşünüyorum al sat işleriyle uğraşmayı pek sevmem motorla bağ kurarım daha çok. bu yüzden uzun süre bineceğim motorun da alabilceğim en iyi şartlarda en iyi seçenek olmasını isterim e haliyle insan aradaki bu torku ve beygiri istemiyor değil tabiki çünkü forza 250 den sonra cbr500r geçince max 1 ay sonra gücünün beni artık etkilemeyeceğini ve max 6 ay sonra motorun limitlerine ulaşcağımı düşünüyorum ancak ninjada bu sürelerin çok daha uzun olacağı ve bana sürüş hakkında daha çok şey katacağı düşüncesindeyim

kısa özet : cbr500r iyi bir motor ama bu fiyata iyi bir motor değil

dipnot: gönül isterdi ki honda bu a2 kısıtlamasını yapsa da kesenin ağzını açsak en güzelinden bi cbr650r çeksek ama nerde bize öyle bi dünya...
Elimde satılık 1 tane ninja 650 var ama A2 uyumlu değil, bildiğim kadarı ile İstanbulda Necat ve ARN yapıyor A2 uyumlu. Fakat sıfır alırken mi yapıyorlar, sonradan alınanlarda oluyor mu bilmiyorum, arayıp sormakta fayda var.
imayzie hocam motorunuz temiz duruyor almayı düşünüyorum bu yaza inşallah nasip olur detayları ilerleyen zamanlarda görüşürüz. Motor(uma) iyi bakın he :D

Ben 2025'te ilk motoruma sigorta yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam Anadolu sigortadan yaptırdım ve 7 veya 8bin küsür ödemiştim sana niye o kadar fazla çıkmış

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
imayzie hocam motorunuz temiz duruyor almayı düşünüyorum bu yaza inşallah nasip olur detayları ilerleyen zamanlarda görüşürüz. Motor(uma) iyi bakın he :D

Hayırlısı olsun hocam, kapalı garajda özenle saklıyorum 😅 arada bindiğim için az da olsa KM artabilir

Ben 2025'te ilk motoruma sigorta yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam Anadolu sigortadan yaptırdım ve 7 veya 8bin küsür ödemiştim sana niye o kadar fazla çıkmış
Maalesef 3 kere sigorta yaptırdım hepsi aynı fiyat... (kaza vs de yok)
CBR'yi alan arkadaşım da 11.000 ödemiş

Motosikleti
Honda CBR500R
Maalesef 3 kere sigorta yaptırdım hepsi aynı fiyat... (kaza vs de yok)
CBR'yi alan arkadaşım da 11.000 ödemiş
CBR'da 2025'te 14 bin sigorta ödedim, bu sene 6 bin. Kademe, yaş, vb. etkenler fiyatları değiştiriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada CBR kullandığım için rahatlıkla önerebilirim. Gitmeme mevzusu da kime göre neye bence. 188'de kesici diyorlar ama hiç 188 yapma ihtiyacı hissetmedim. Bence ara hızlanmaları fena değil hem konforlu da. Yaz ortaları satıp satmama durumum var eğer satmazsam yan çanta vb. şeyler yaptıracağım. Biraz touringe çevirmek istiyorum motoru.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar