Honda 500'ler 140-50'ye kadar çok hızlı çıkar. Arabalardan çok hızlı sıyrılır, bir A2 motorda daha fazlası neden lazım olsun ki?
190cm 110kg sürücü/ekipman + 20kg yük, üçlü çantalı CB500F ile düz yolda 171 görebilmiştim ancak. Bu kadar yük ve iri binici için hiç fena değil. (Normal otoban kullanımım genelde 130-135 civarıydı... Üstü pek konforlu değil, daha iyisi için daha güçlü motor alınmalı. Motorların top speed'i o sürate çıkmanız için değil esasen, altında ne kadar iyi ivmelenebildiğinizi ve konforunuzu etkiler sadece, öyle bakmak lazım.)
honda 500 kesinlikle iyi bir motor ancak bu fiyat bandında ninja 650 nin 2. el temizleri bulunuyor bu motor necat motorda a2 ile ruhsata işlenebiliyor 200 euro ücretle
"uğraşmaya değer mi" sorusunun cevabı iki motorun "motor yapıları" nı karşılaştırınca ortaya çıkıyor
| Özellik | Ninja 650 | Honda CBR 500R |
|---|
| Çap | 83 mm | 67 mm |
|---|
| Strok | 60 mm | 66,8 mm |
|---|
| Motor gücü | 68,2 HP | 48 HP |
|---|
| Maks. Güçte dev/dak | 8.000 dev/dak. | 8.600 dev/dak. |
|---|
| Tork | 65,7 Nm | 43 Nm |
|---|
| Torkta dev/dak | 7.000 dev/dak. | 5.600 dev/dak. |
|---|
| Sıkıştırma Oranı | 10,8 | 10,7 |
|---|
| | |
|---|
tabloda özellikle çap ve strok a dikkat çekmek isterim daha büyük silindirli daha yüksek mühendisliklerle tasarlanmış ve hondaya kıyasla daha "premium" olan bir markayla aynı paraya satılıyor honda ve değerler ortada.
bu tablo ve fiyatlar cbr500 ün şuan bize fiyatının yüksek olduğunu kanıtlar nitelikte çünkü aynı fiyata 650 lik kawasaki alabiliyorsunuz
a2 konusu ap ayrı bir saçmalık zaten yurtdışında 4 silindirli makineleri bile kısıtlayabiliyorlar ancak bizdeki motorun orjinal gücü max 70kW (a2 sınırlarının 2 katı) olmazsa a2 kısıtlaması uygulanamıyor
şuan güncel olarak forza 250 kullanıyorum günde yaklaşık 80-120 km yapıyorum ve 3 yıldır da aralıksız böyleyim aynı zamanda alacağım motoruda en az 5 yıl satmadan binmeyi düşünüyorum al sat işleriyle uğraşmayı pek sevmem motorla bağ kurarım daha çok. bu yüzden uzun süre bineceğim motorun da alabilceğim en iyi şartlarda en iyi seçenek olmasını isterim e haliyle insan aradaki bu torku ve beygiri istemiyor değil tabiki çünkü forza 250 den sonra cbr500r geçince max 1 ay sonra gücünün beni artık etkilemeyeceğini ve max 6 ay sonra motorun limitlerine ulaşcağımı düşünüyorum ancak ninjada bu sürelerin çok daha uzun olacağı ve bana sürüş hakkında daha çok şey katacağı düşüncesindeyim
kısa özet : cbr500r iyi bir motor ama bu fiyata iyi bir motor değil
dipnot: gönül isterdi ki honda bu a2 kısıtlamasını yapsa da kesenin ağzını açsak en güzelinden bi cbr650r çeksek ama nerde bize öyle bi dünya...
Elimde satılık 1 tane ninja 650 var ama A2 uyumlu değil, bildiğim kadarı ile İstanbulda Necat ve ARN yapıyor A2 uyumlu. Fakat sıfır alırken mi yapıyorlar, sonradan alınanlarda oluyor mu bilmiyorum, arayıp sormakta fayda var.
imayzie hocam motorunuz temiz duruyor almayı düşünüyorum bu yaza inşallah nasip olur detayları ilerleyen zamanlarda görüşürüz. Motor(uma) iyi bakın he